Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BARTIN ÜNİVERSİTESİ’NDE BOLOGNA SÜRECİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BARTIN ÜNİVERSİTESİ’NDE BOLOGNA SÜRECİ"— Sunum transkripti:

1 BARTIN ÜNİVERSİTESİ’NDE BOLOGNA SÜRECİ
Yrd. Doç. Dr. Fatma ÜNAL Bartın Üniversitesi BEK Sekretaryası

2 SUNU PLANI Bologna Bilgi Sistemi ERASMUS Diploma Eki
Diploma Eki ve AKTS Etiketi Kalite Güvencesi

3 BOLOGNA SÜRECİNDE NEREDEYİZ?
Kalite Kalite Güvencesi Başvuru için hazırız. Ama… AKTS Etiketi DE Etiketi Diploma Eki (DE) BÜ Kuruluş Yıl 2012 201? 2008

4 Kalite Sürecinde Yapmamız Gerekenler
AKTS İş Yükü Hesabı 1 AKTS = saat işyükü olarak kabul ediliyordu. Üniversitemiz’de 1 AKTS = 30 saat idi. GÜNCELLENDİ 1 AKTS = 25 saat oldu.

5 1 AKTS = 25 saat işyükü NEDEN?
Çünkü; 1 öğrencinin günde 8 saat, haftada 40 saat çalışması öngörülüyor (ILO vb.). Bir yarıyıl 30 AKTS ve Üniversitemiz’de 16 hafta Toplam işyükü: 1 Yarıyılda x 25 = 750 saat 1 Haftada / 16 = 46,8 saat

6 Kalite Sürecinde Yapmamız Gerekenler
Bologna Bilgi Sistemi Bologna Bilgi Sistemi (BBS) alt yapımız tamamlanmak üzere. Güncellenmesi Gerekli BBS web sayfamız sürekli güncellenmeli. Bölüm web sayfaları standart hâle getirilmeli ve BBS ile ilişkilendirilmeli.

7 Kalite Sürecinde Yapmamız Gerekenler
DİKKAT BBS’de bölüm ve ders bilgilerinin tamamlanmasında nicelik kadar niteliğin önemli olduğu unutulmamalı. BBS ve bölüm web sayfalarımızın İngilizce çevirileri doğru yapılmalı.

8 Kalite Sürecinde Yapmamız Gerekenler
ÇÜNKÜ; BBS’de bölümler tarafından yazılan bilgiler, Diploma Eki’ne sistem tarafından otomatik olarak çekilmekte ve işlenmektedir.

9 Kalite Sürecinde Yapmamız Gerekenler
Dikkat edilmediğinde; Diploma ekinde şu yazılar resmi hâle geliyor: ??? aaa 1)…

10 Kalite Sürecinde Yapmamız Gerekenler
Özellikle Program adı doğru yazılmalı. Hedef ve amaç, program yeterlilikleri, ders kazanımları hem Türkçe hem İngilizce doğru ve nitelikli tanımlanmalı. Matrisler doğru ilişkilendirilmeli.

11 Kalite Sürecinde Yapmamız Gerekenler
ERASMUS ERASMUS kapsamında 44 öğretim üyesi ve 63 öğrenci farklı ülke/üniversitelere gitti. 4 öğretim üyesi Üniversitemize geldi. Üniversitemize GELEN ÖĞRENCİ YOK! (1 öğrenci hariç)

12 Kalite Sürecinde Yapmamız Gerekenler
ÇOK ÖNEMLİ ERASMUS + kapsamında; Üniversitemize farklı ülke/üniversitelerden farklı fakülte/bölümlerimize öğrenci GELMELİ.

13 Kısa notlar… BBS web sayfası eksikleri GİDERİLMELİ.
1 AKTS = 25 saat değerine göre, AKTS İş Yükü Hesaplamaları yeniden YAPILMALI. BBS web sayfasındaki bilgilerin Türkçe ve İngilizce ifadeleri nitelikli OLMALI. Bölüm web sayfaları GÜÇLENDİRİLMELİ. ERASMUS + kapsamında Üniversitemize öğrenci GELMELİ.

14 Kısa notlar… «Program Yeterlilikleri, Program ve Ders Bilgi Paketi Hazırlama Kılavuzu» BBS ile ilgili yapılacak tüm çalışmalarda rehber olarak kullanılmalıdır. Bologna ile ilgili tüm gelişmeler ve duyurular ve adreslerinden takip edilmelidir.

15 Teşekkürler… Yrd. Doç. Dr
Teşekkürler… Yrd. Doç. Dr. Fatma ünal Bartın Üniversitesi BEK Sekretaryası


"BARTIN ÜNİVERSİTESİ’NDE BOLOGNA SÜRECİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları