Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum Planı İçerik Değişikliği Öngörülen Tedbirler

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Sunum Planı İçerik Değişikliği Öngörülen Tedbirler"— Sunum transkripti:

1 ULUSAL İSTİHDAM STRATEJİSİ EYLEM PLANLARI (2014-2016) Sağlık Sektörü Raporu 24 Aralık 2014

2 Sunum Planı İçerik Değişikliği Öngörülen Tedbirler
Sorumlu Kurum/Kuruluş Değişikliği Öngörülen Tedbirler İşbirliği Yapılacak Kurum/Kuruluş Değişikliği Öngörülen Tedbirler

3 Sağlık Sektörü Eylem Planı
yıllarını kapsayan Eylem Planı kapsamında gerçekleştirilmesi gereken eylem sayısı: 13 Tüm tedbirlerin gerçekleştirilmesi için çalışma başlatılmıştır. Eylem Planı Kapsamında; Sağlık Bakanlığı sorumluluğunda tedbir sayısı: 8 İŞKUR sorumluluğunda tedbir sayısı: 3 MEB sorumluluğunda tedbir sayısı: 2 Ekonomi Bakanlığı sorumluluğunda tedbir sayısı : 2 YÖK- CSGB/ İSGGM- BSTB- MYK sorumluluğunda tedbir sayısı: 1 2014 yılında tamamlanması gereken eylem sayısı: - 2015 yılında tamamlanması gereken eylem sayısı: - 2016 yılında tamamlanması gereken eylem sayısı: 3 Sürekli olan eylem sayısı: 10

4 İçerik Değişikliği Öngörülen Tedbirler
“1.1 İşgücü arz ve ihtiyaç dengesini sağlamaya yönelik olarak sağlık işgücü yetiştiren eğitim kurumlarının kontenjanları ve eğitim kalitesi artırılacaktır.” tedbir maddesi “İş gücü arz ve ihtiyaç dengesini sağlamaya yönelik olarak sağlık işgücü yetiştiren eğitim kurumlarının kontenjanları arz ve ihtiyaç çerçevesinde yeniden düzenlenecek ve eğitim kalitesi artırılacaktır.” şeklinde yeniden düzenlenmelidir. (Sorumlu Kurum/Kuruluş: SB- MEB-YÖK)

5 Sorumlu Kurum/Kuruluş Değişikliği Öngörülen Tedbirler
“1.1 İşgücü arz ve ihtiyaç dengesini sağlamaya yönelik olarak sağlık işgücü yetiştiren eğitim kurumlarının kontenjanları ve eğitim kalitesi artırılacaktır.” tedbir maddesinde sorumlu kuruluş Sağlık Bakanlığı olmalıdır. (Sorumlu Kurum/Kuruluş: SB-MEB-YÖK) “1.2 Sağlık turizminin gelişmesi yönünde önlemler alınacaktır.” tedbir maddesinde sorumlu kuruluş Sağlık Bakanlığı olmalıdır. (Sorumlu Kurum/Kuruluş: EB-SB) “1.3 İlaç ve tıbbi cihaz sektörlerinde yapılan yatırımların teşvikine devam edilecek, Ar-Ge çalışmaları desteklenecektir.” tedbir maddesinde sorumlu kuruluş Sağlık Bakanlığı olmalıdır. (Sorumlu Kurum/Kuruluş: BSTB-EB-SB) “1.4 Sektörde çalışan destek personeli sayısı, arz ve ihtiyaç dengesi sağlanacak şekilde planlanarak artırılacaktır.” tedbir maddesinde sorumlu kuruluş Sağlık Bakanlığı olmalıdır. (Sorumlu Kurum/Kuruluş: İŞKUR) “2.1 Meslek tanımları yapılacak, standartları yayınlanacak ve standartların gerektirdiği hususlar eğitim müfredatına yansıtılarak mesleki uzmanlaşma sağlanacaktır.” tedbiri maddesinde sorumlu kuruluş Sağlık Bakanlığı olmalıdır. (Sorumlu Kurum/Kuruluş: MEB-MYK)

6 İşbirliği Yapılacak Kurum/Kuruluş Değişikliği Öngörülen Tedbirler
“1.1 İşgücü arz ve ihtiyaç dengesini sağlamaya yönelik olarak sağlık işgücü yetiştiren eğitim kurumlarının kontenjanları ve eğitim kalitesi artırılacaktır.” tedbir maddesinde işbirliği yapılacak kurum/ kuruluşlara MEB ve YÖK aktarılmalıdır. (Sorumlu Kurum/Kuruluş: SB- MEB- YÖK) “1.2 Sağlık turizminin gelişmesi yönünde önlemler alınacaktır.” tedbir maddesinde işbirliği yapılacak kuruluşlara Ekonomi Bakanlığı aktarılmalıdır. (Sorumlu Kurum/Kuruluş: EB-SB) “1.3 İlaç ve tıbbi cihaz sektörlerinde yapılan yatırımların teşvikine devam edilecek, Ar-Ge çalışmaları desteklenecektir.” tedbir maddesinde işbirliği yapılacak kuruluşlara Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Ekonomi Bakanlığı aktarılmalıdır. (Sorumlu Kurum/Kuruluş: BTSB- EB- SB) “1.4 Sektörde çalışan destek personeli sayısı, arz ve ihtiyaç dengesi sağlanacak şekilde planlanarak artırılacaktır.” tedbir maddesinde İŞKUR işbirliği yapılacak kurum/ kuruluşlara aktarılmalıdır. (Sorumlu Kurum/Kuruluş: İŞKUR) “2.1 Meslek tanımları yapılacak, standartları yayınlanacak ve standartların gerektirdiği hususlar eğitim müfredatına yansıtılarak mesleki uzmanlaşma sağlanacaktır.” tedbirinde MEB ve MYK işbirliği yapılacak kurum/ kuruluşlara aktarılmalıdır. (Sorumlu Kurum/Kuruluş: MEB-MYK)


"Sunum Planı İçerik Değişikliği Öngörülen Tedbirler" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları