Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

AYDIN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "AYDIN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ"— Sunum transkripti:

1 AYDIN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
PROJELER EKİBİ

2 2014 - 2020 ERASMUS PLUS PERSONEL EĞİTİMİ

3 Personel Hareketliliği
Okul personeli için öğrenme hareketliliği Okullar, yerel/bölgesel kuruluşlar ve diğer sektörler arasında işbirliği için stratejik ortaklıklar eTwinning: Öğretmenler, öğrenciler, okul yöneticileri, öğretmen eğitmenleri ve öğretmen adaylarına hizmet sunan on line platform

4 AMAÇ: •Okul personelinin yeterliliklerini (yabancı dil, BİT, vb.) geliştirmek Yurtdışında mesleki gelişim fırsatları sunmak

5 FAALİYETLER: Personel Eğitimi
Yurtdışında kurs ve eğitim faaliyetlerine katılım Yurtdışında bir ortak okul ya da eğitim alanındaki ilgili bir kuruluşta işbaşı izleme ve gözlem faaliyeti Öğretmen Görevlendirmesi: Okul eğitim personelinin proje ortağı bir okulda öğretmenlik yapması (2 gün-2 ay)

6 KİMLER BAŞVURABİLİR? Okullar (okul öncesinden yüksek öğretime kadar tüm düzeylerde genel, mesleki ve teknik eğitim veren okullar) Kurumsal başvuru yapılabilir, bireyler doğrudan başvuru yapamaz.

7 Kimler Katılabilir? Eğitim personeli: Başvuru yapan okulun öğretmen ve idarecileri

8 (Brüksel yerel saati ile)
BAŞVURU NASIL YAPILIR? • ON-LİNE BAŞVURU • SON BAŞVURU TARİHİ: 17 Mart 2014, Öğle 12:00 (Brüksel yerel saati ile)

9 Personel Eğitiminde Katılımcı Kuruluş Sayısı
• Başvuru formunda bir kuruluş (gönderen) yer alacaktır. • Uygulama aşamasında ise farklı program ülkelerinden bir gönderen ve en az bir ev sahibi kuruluş olmak üzere en az iki kuruluş yer alacaktır.

10 Öğretmen görevlendirmesi faaliyetinde gönderen ve ev sahibi kuruluşun her ikisi de farklı program ülkelerinde yer alan okullar olmalıdır.

11 Personel Eğitiminde gönderen kuruluş bir okul olmak zorundadır
Personel Eğitiminde gönderen kuruluş bir okul olmak zorundadır. Ev sahibi kuruluş ise okul veya eğitim-öğretim ve gençlik ya da işgücü piyasası alanında aktif bir kamu kurumu veya özel bir kuruluş olmalıdır. Her iki kuruluş da program ülkelerinde yer almalıdır.

12 Projenin süresi: 1 veya 2 yıl Faaliyetin süresi: 2 gün - 2 ay

13 BİR PERSONEL HAREKETLİLİĞİ BAŞVURUSU
Ana eylemin (Personel Hareketliliği) amaçları ve öncelikleri ile uyumlu olmalıdır. Bir Avrupa Gelişim Planı (European Development Plan) çerçevesinde hazırlanmalıdır. Bu plan başvuru formunun bir parçasıdır. Bu bölümde, kurumun uzun süreli gelişiminde ve modernleşmesinde planlanan hareketliliklerin nasıl etkili olacağı belirtilmelidir.

14 BİR PERSONEL HAREKETLİLİĞİ BAŞVURUSU
Kurumun ihtiyaçları (örneğin dil yeterliliği, yeni öğretim metotları, müfredat gibi) ve bu ihtiyaçların verilen eğitimlerle nasıl karşılanacağı net olarak belirtilmelidir. Kurumun ihtiyaçlarının bu eğitimlerle ne kadar karşılanacağı net olarak belirlenmelidir. Personelin mesleki gelişim ihtiyaçlarını iyi tanımlamalıdır.

15 BİR PERSONEL HAREKETLİLİĞİ BAŞVURUSU
İhtiyaca uygun personel seçimi, projeye hazırlık süreci ve katılım sonrası uygulamaya yönelik önlemler içermelidir. Katılımcılar için kaliteli öğrenme olanakları sağlayarak kurumun kapasitesini güçlendirmelidir. Sonuçların kullanılması ve yaygınlaştırılmasına yönelik tedbirler içermelidir

16 Projeye Sağlanan Hibe Başlıkları:
Kurumsal destek Seyahat giderleri Bireysel destek Kurs ücreti Özel ihtiyaç desteği

17 Mali Destek Seyahat : 100-499 km. her katılımcı için 180 EUR

18 Organizasyon Desteği:
Mali Destek Organizasyon Desteği: 100 kişiye kadar, her katılımcı için EUR 100 kişiden fazla, her katılımcı için EUR

19 Bireysel Destek: 14 gün’e kadar Türkiye için EUR gün için %70’İ Kurs Ücretleri: Günlük 70 EUR Eğitim süresince max.700 EUR Özel İhtiyaç Desteği: %100

20 Hibe Ölçütleri Projenin Uygunluğu (30 puan)
• Proje tasarımının ve uygulamasının kalitesi (40 puan) • Etki ve yaygınlaştırma (30 puan) Hibe Ölçütleri

21 TEŞEKKÜR EDERİZ.


"AYDIN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları