Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İBN-İ SİNA İbn-i Sina ’nın Hayatı.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İBN-İ SİNA İbn-i Sina ’nın Hayatı."— Sunum transkripti:

1 İBN-İ SİNA İbn-i Sina ’nın Hayatı

2 Doğumu ve ölümü İbn-i Sina Buhara yakınlarındaki Afşana köyünde 980 yılında dünya’ya gelmiş ve Hanedan’da 1037 yılında vefat etmiştir. Doğum Ağustos 980 Afşana Köyü,  Ölüm 21 Haziran 1037

3 Hayatı İbn-i Sina 980 yılında Buhara ’da doğmuştur.Babası saygı değer bir insandır ve kendiside öyledir.İbn-i Sina ’nın birden çok eseri ve icadı vardır. Aynı zaman da İbn-i Sina bir doktor ve filozofdur. İbn-i Sina birbirinden farklı alanlarda da bir çok kitap yazmıştır ve çok yönlü bir bilim insanıdır.İbn-i Sina hayatı boyunca ülkesine katkıda bulunmuş ve birçok düşüncesinin doğru olduğunu yaptığı deneylerde kanıtlamıştır. Buhara’da iyi bir eğitim gören İbn-i Sina olağan üstü zeka ve hafızası ile henüz 10 yaşında Kuran-ı  kerim’i ezberlemişti. 14 yaşına geldiğinde öğretmenlerini bile geçmek üzereydi. İn

4 ESERLERİ İbn-i Sina ’nın bir çok eseri vardır.Bunlardan bazıları Kitabüş Şifa ve El Kanun Fi’t Tıb dır. El Kanun Fi ’t Tıb:Bu kitap İbn-i Sina ’nın deneyimlerinin yer aldığı bir ansiklopedidir. Kitabüş Şifa:On bir ciltlik bir eserdir. Ve önemli eserlerindendir.

5 Yaptığı Çalışmalar İbn-i Sina bir çok alanda çalışmış önemli bir bilim adamıdır.Felsefe, matematik, astronomi, fizik, kimya, tıp ve müzik gibi bilgi ve becerinin muhtelif alanlarında seçkinleşmiş olan, İbn-i Sina matematik alanında matematiksel terimlerin tanımları ve astronomi alanında ise duyarlı gözlemlerin yapılması konularıyla ilgilenmiştir.

6 Sözleri Dünya bir eğlence ve oyun yeri değildir. Hiç kimse görmek istemeyen kadar kör değildir. Her hastalığı yapan bir kurttur. Yazık ki onu görecek elimizde âlet yoktur. Kendinin ne olduğunu bilen insan; bazı kendini bilmezlerin,onun hakkında söylediklerinden etkilenmez.

7 KAYNAKÇA www.vikipedi.com www.engüzelsözler.com
(görseller)


"İBN-İ SİNA İbn-i Sina ’nın Hayatı." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları