Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HAZIRLAYAN: İREM İSLAMOĞLU

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HAZIRLAYAN: İREM İSLAMOĞLU"— Sunum transkripti:

1 HAZIRLAYAN: İREM İSLAMOĞLU
SANAT HAZIRLAYAN: İREM İSLAMOĞLU

2 SANAT NEDİR? Sanat, kendimizi ifade etme yollarımızdan biridir.
Her sanat eseri onu görene, duyana, okuyana bir şey ifade eder. Sanat bir üstün yaratıcılıktır.

3 Tiyatro MÜZİK Farklı sanat dalları EDEBİYAT RESİM MİMARİ HEYKEL
TİYATRO- BALE- OPERA

4 MÜZİK SANATI Müzik en genel tanımı ile sesin biçim ve devinim kazanmış hâlidir. Müzik bir sanat olduğu kadar da bir bilimdir.

5 MÜZİK SANATI Biçim ve devinim içeren bir ses oluşumunun müzik olarak kabul görmesi için dinleyende duygulara yönelik etkileşim yapması da beklenmektedir.

6 Müzik sanatının özellikleri
Temel olarak dört ana unsurdan oluşur: Diklik (frekans), yoğunluk, süre ve tını. Diklik, bir sesin ne kadar 'tiz' ya da 'pes' olduğunu ifade eder.

7 yoğunluk Yoğunluk; genel anlamda, bir niceliğin başka bir niceliğin birim miktarı içindeki sayısı.

8 Diklik ( frekans) Frekans veya titreşim sayısı bir olayın birim zaman içinde hangi sıklıkla, kaç defa tekrarlandığının ölçümüdür.

9 tını Bir ses dalgasının tonunun neden olduğu işitsel duyu..Kısaca sesin rengini derler..

10 BİLİMSEL MÜZİĞİN ETKİSİ
Bireylerin eğitimsel sürecinde de müzik önemli yer tutmakta, duyuşsal ve bilişsel yönden geliştirmektedir. Teknolojinin günümüze çok katkısı vardır.

11 Wolfgang Amadeus Mozart
MÜZİSYENLER Wolfgang Amadeus Mozart Ludvig van beethoven

12 müzisyenler Wolfgang Amadeus Mozart Wolfgang Amadeus Mozart(d. 27 ocak 1756 – ö 5 aralık 1791) Klasik Batı Müziği‘ nin, en üretken ve en etkili bestekârlarından biridir

13 Wolfgang Amadeus Mozart
Yapıtları,senfonilerin, konçertoların, oda orkestralarının, piyanonun, operanın ve korolu müzikleri etkilemiştir. 35 yıllık ömrüne 626 eser sığdırmıştır.

14 Wolfgang Amadeus Mozart
Mozart Avrupalı bestekârların en popülerlerindendir ve birçok eseri standart konser repertuarlarında kullanılır. Günümüzde müzik tarihinin en büyük bestekarlardan biridir.

15 Ludvig van beethoven Ludvig van Beethoven 1770 yılında Bonn’da 8 oğlu olan, fakat bunların hepsinin de özürlü olduğu bir ailenin çocuğudur. İlk müzik öğretmeni babasıdır.

16 Ludvig van beethoven Alkolik bir müzisyen olan babasının Beethoven’a piyano eğitiminde çok sert ve acımasız davrandığı bilinir.

17 Ludvig van beethoven Mutsuz bir çocukluk geçiren Beethoven, küçük yaşlarda ailesinin geçimine katkıda bulunmak için kilisede piyano çalarak çalışmaya başlamıştır.

18 KAYNAKÇA www.sanatsokak.net/wp- content/uploads/2009/11...
pickedpictures.com/wp-content/uploads/2009/11... tr.wikipedia.org/wiki/Müzik 3Dconnect.enka.k12.tr tr.wikipedia.org/wiki/Ludwig_van_Beethoven tr.wikipedia.org/wiki/Wolfgang_Amadeus_Moza rt /images.google.com.tr


"HAZIRLAYAN: İREM İSLAMOĞLU" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları