Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

OKULÖNCESİNDE BİR GÜNLÜK EĞİTİM PROĞRAMI UYGULAMALARI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "OKULÖNCESİNDE BİR GÜNLÜK EĞİTİM PROĞRAMI UYGULAMALARI"— Sunum transkripti:

1 OKULÖNCESİNDE BİR GÜNLÜK EĞİTİM PROĞRAMI UYGULAMALARI
TC. MEB. İPEKYOLU ANAOKULU OKULÖNCESİNDE BİR GÜNLÜK EĞİTİM PROĞRAMI UYGULAMALARI

2 Serbest zaman etkinlikleri, programın ilk etkinlikleridir.

3 Çocuklar okula  geldikten sonra  sınıflarda  oyuncaklarla istedikleri şekilde özgürce oynayabilmektedirler.

4 Bu etkinlik sabah ya da öğle kahvaltısına kadar devam eder.

5 Serbest zaman etkinlikleri çocuğun ;
Yaratıcılığını geliştirme Paylaşma İşbirliği Başladığı işi sonuçlandırma konusunda kararlı olma Sorumluluk alma Aldığı sorumluluğu yerine getirme Problem çözme Olaylar arasında neden sonuç bağlantıları kurma Kas becerilerini geliştirme açısından önemlidir.

6 Serbest zaman etkinlikleri, ilgi köşelerinde oyun ve sanat etkinliklerinden oluşmaktadır.
Okulöncesi eğitim kurumlarında ilgi köşeleri; Evcilik Köşesi, Fen-Doğa ve Matematik Köşesi, Kitap Köşesi, Blok Köşesi, Müzik Köşesi, Kukla Köşesi, Eğitici oyuncak Köşesi, Geçici ilgi köşelerini içermektedir.

7 Serbest zaman içinde sanat etkinlikleri
Yoğurma maddeleri, Kağıt çalışmaları, Boya çalışmaları, Kolaj çalışmalarından oluşur.

8 EVCİLİK KÖŞESİ      Evcilik köşesi çocukların,hayal güçlerini diledikleri gibi kullandıkları,duygularını doğal bir şekilde dile getirdikleri,düşüncelerini kendilerini ifade ederek paylaştıkları ilgi köşelerinden biridir.Çocuklar burada günlük yaşantılarında etkileşimde bulundukları yetişkinlerin rollerini canlandırırlar.Bu çocukların empati yeteneğinin oluşmasına katkıda bulunur.

9 FEN –DOĞA VE MATEMATİK KÖŞESİ
Fen-doğa ve matematik köşesinde bulundurulması gereken araç gereçler ve bunlarla yapılan etkinlikler,çocukların zihinsel yönden uyararak,onların çevrelerine karşı daha duyarlı olmalarına,fen-doğa ile araçları kullanma becerisi kazanmalarına yardım etmektedir

10 Fen-doğa ve matematik köşesinde çocuklara ilginç gelebilecek materyaller, tadabilecekleri,koklayabilecekleri,dokunabilecekleri,seslerini dinleyebilecekleri kısacası duygularını geliştirecek değişik materyaller bulundurulmalıdır.

11 KİTAP KÖŞESİ Okul öncesi kurumlarında kitap köşesinin oluşturulması,çocukların kitap sevgisi kazanması açışından önem taşımaktadır. Kitap köşesindeki kitaplar çocukların okuma ilgilerini geliştirmede etkilidir.

12 BLOK KÖŞESİ Blok köşesinde çocuklar matematiksel kavramaları öğrenirler. Değişik malzemeler ile oyun kurarlar  ve farklı projeler ile yapılar inşa ederler. Bu sayede;

13 • Büyük - küçük /ağır –hafif kavramları öğrenirler
• Büyük - küçük /ağır –hafif kavramları öğrenirler. • Şekilleri ve boyutları öğrenirler. • Plan yaparlar. • Model alırlar ve aynısını yaparlar.

14 MÜZİK KÖŞESİ Çocukların müziğe olan ilgi ve sevgilerini geliştirerek estetik duyarlılık kazanmalarına olanak tanıyan bir köşedir.

15 Müzik köşesindeki tüm müzik aletlerini kullanarak çocuklar sesler arasındaki farklılıkları tanırlar,kendilerine özgü ritmler geliştirirler ve müziğin ritmine uygun olarak özgün vücut hareketleriyle müziğe eşlik edebilirler.

16 KUKLA KÖŞESİ Kukla köşesi;çocukların öncelikle yaratıcıklarını ortaya koymalarını sağlayan köşelerden biridir. Kuklalar;el kuklası,parmak kukla,çomak kukla ve ipli kuklalardır.

17 EĞİTİCİ OYUNCAK KÖŞESİ
Olaylar ve objeler arasında neden sonuç,benzerlik,parça bütün gibi ilişkiler kurarak veya onları belli bir özellik ya da oluş sırasına göre sıralayarak veya gruplayarak zihinsel yeteneklerini geliştirirler.

18 EĞİTİCİ OYUNCAK KÖŞESİ
Eğitici oyuncaklarla oynanan oyunlar çocuğun algılamasını,bir konuda belli bir süre dikkatini toplayabilmesini,problemlere deneme yanılma yoluyla çözümler bulmasını sağlamaktadır.

19 GEÇİCİ İLGİ KÖŞELERİ Geçici ilgi köşeleri,diğer köşelerden farklı olarak günlük eğitim programında sürekli bulundurulması zorunlu köşelerden değildir.Hedef,kazanılması beklenen davranışlar ve araç olarak seçilen konuya bağlı olarak zaman zaman yer verilebilen ,insanların toplumsal yaşamlarıyla ilgili mesleklere ve onların çalıştıkları yerlere ilişkin oluşturulan köşelerdir.Bu köşeler;bakkal,manav,market vb. köşelerdir.

20 SANAT ETKİNLİKLERİ Yoğurma maddeleri Kağıt Çalışmaları
Boyama Çalışmaları Kolaj Çalışmaları

21 TEŞEKKÜRLER


"OKULÖNCESİNDE BİR GÜNLÜK EĞİTİM PROĞRAMI UYGULAMALARI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları