Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TRAFİK İŞARET LEVHALARI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TRAFİK İŞARET LEVHALARI"— Sunum transkripti:

1 TRAFİK İŞARET LEVHALARI

2 Trafik İşaret Levhalarının İşlevi
Trafik işaret levhaları trafiği düzenleyen temel unsurlardandır. Bu işaret levhaları uluslar arası özellikler taşır. Bütün ülkelerde aynı işaret, aynı anlamı içerir.

3 Trafik İşaret Levhalarının İşlevi
Kara yollarından yararlananlar için çok önemli olan trafik işaret levhalarının işlevi şunlardır: Yol ve yakın çevresiyle ilgili bilgi vermek, Konulmuş olan yasaklama ve kısıtlamaları bildirmek, Düzenli ve güvenli bir trafik ortamı sağlamak

4 TRAFİK İŞARET VE LEVHALARININ TANITILMASI

5 Işıklı işaret cihazı: Bu levha ışıklı trafik işaret cihazlarıyla kontrollü bir kavşağa (sinyalize) bir kavşağa yaklaşıldığını bildirir. Sürücüler araçlarının hızını azaltır, kavşaktaki duruma göre hareket ederler.

6 İki yönlü trafik: Bu levha, genel olarak bölünmüş bir yoldan iki yönlü ve iki şeritli yol kesimine yaklaşıldığını bildirir.

7 Kontrolsüz kavşak: ileride, polis veya ışıklı trafik işaret cihazıyla kontrollü olmayan kavşağın bulunduğunu bildirir. Kavşağa yaklaşırken sürücüler araçlarının hızlarını azaltır, önceki aracı geçemezler ve ilk geçiş hakkına uyarlar.

8 Dönel kavşak yaklaşımı: İleride trafiğin bir ada etrafında döndürülmek suretiyle diğer yollara dağıtıldığı dönel kavşak bulunduğunu bildirir.

9 Yaya geçidi: Bu levha, yaya geçidine yaklaşıldığını bildirir
Yaya geçidi: Bu levha, yaya geçidine yaklaşıldığını bildirir. Sürücüler araçlarının hızını azaltır, geçme yasağına uyarlar. Geçitten karşıya geçen veya geçmek üzere olan yayalara ilk geçiş hakkını verirler.

10 Okul geçidi: Okul geçidinin bulunduğu yere yaklaşıldığını bildirir
Okul geçidi: Okul geçidinin bulunduğu yere yaklaşıldığını bildirir. Sürücüler, varsa okul geçidi görevlisinin işaretine göre hareket ederler. Okul geçidi görevlisi yoksa ilk geçiş hakkını, karşıya geçen veya geçmek isteyen öğrencilere verirler

11 Yaya giremez: Bu levha, yayaların bu yola girmelerinin yasaklanmış olduğunu bildirir. Yayaların bu yola girmemeleri gerekir.

12 Kontrollü demir yolu geçidi: Bu levhanın anlamı, ileride bariyer veya benzeri bir kontrollü demir yolu geçidi(hemzemin geçit) bulunduğunu bildirir.

13 Kontrolsüz demir yolu geçidi: ileride, bariyer veya benzeri bir kontrollü olmayan demir yolu geçidi(hemzemin geçit) bulunduğunu bildirir.

14 Bisiklet giremez: Bu levha, bisikletlilerin bu yola girmelerinin yasaklanmış olduğunu bildirir. Bisiklet sürücülerinin bu yola girmemeleri gerekir.

15 GRUP EGE HAZIRLAYANLAR Esen ZEKA Gökçe Pınar AKIN Eda YILANCI
Hasan YARDIMCI


"TRAFİK İŞARET LEVHALARI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları