Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Güvenli ve Pratik Web’de çalışma saatleri için;

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Güvenli ve Pratik Web’de çalışma saatleri için;"— Sunum transkripti:

1 Güvenli ve Pratik Web’de çalışma saatleri için;
Güvenli WEB önlemleri Ödevlere Ön hazırlık (Web de araştırma)

2 İnternette Dikkat edilmesi gereken 13 ALTIN KURAL
Ayrıca Bakınız: İnternette güvenliğinizi sağlamak için dikkat etmeniz gereken temel konular:

3 Güvenli site ipuçları:
Alan adından siteler hakkında fikir edinilebilir. Site uzantıları sitelerin güvenilirliği hakkında önemli ipuçları içerir. Ödev araştırmasında akademik güvenilirlik için .edu, .gov, .mil, .bel, .k12, .pol, gibi siteler .net ve .com uzantılarına göre daha güvenilirdir.

4 Bu durumda site tasarımı önemli ipuçları verir.
Eğlence amaçlı girilen siteler .net ve .com uzantılarını daha çok kullanır. Bu durumda site tasarımı önemli ipuçları verir. Her yerde reklam olan ve sürekli kendi kendine pencereler açan sitelere güvenmeyin, uzun süre vakit geçirmeyin ve buralardan dosya indirmeyin. Çöplükte değil güvenli ve nezih ortamlarda eğlenin.

5 Ödev hazırlarken; Araştırma - Ön hazırlık Bilgisayarında bir klasörde gerekli verileri topla Tüm topladıklarını gözden geçir, fazlalıkları at, Ödevini hazırla

6 Ödev yaparken; Konunuzla ilgili güvenilir kaynakları bulmaya çalışın.
Site uzantılarına dikkat edin Sitenin arayüz tasarımına dikkat edin Kullanmaya karar verdiğiniz verileri (yazı ve resimleri) bilgisayarınızda bir klasörde toplayın Masaüstü belgelerime doğrudan kaydedilen dosyaların ödev zamanı kullanımı zor olacaktır.

7 Sadece size gerekli yazıları MS word de kaydedin bilgisayarınızdaki ödev klasörüne kaydedin.
Siteyi tümden kaydetmek sonra size daha çok iş çıkartır.

8 Sonra erişmek istediğiniz siteleri sık kullanılanlarda klasör açıp oraya kaydedin.
ÖRNEK UYGULAMA

9 Bunları sunu, afiş, poster formatına dönüştürürken gereksiz ayrıntıları çıkarın. (Okuduğunuzda size anlamsız gelen yerleri önemli gibi görünse de çıkarın. Öğretmeninizin amacı sizin o yazıları kendinizin bulup okumuş olmasıdır, arkadaşlarınız ise sizin anlamadığınızı zaten anlamazlar, veri kirliliği ödevi çok çalışılmış değil baştan savma gösterir.)

10 Ödev hazırlarken; Resimleri kayıt ederken çözünürlüğe dikkat
Araştırma - Ön hazırlık Bilgisayarında bir klasörde gerekli verileri topla Tüm topladıklarını gözden geçir, fazlalıkları at, Ödevini hazırla Resimleri kayıt ederken çözünürlüğe dikkat Powerpoint Sunusu Güvenlik için bilinçli kullanıcı olmalısın Sık kullanılanları aktif kullanmak kolaylık sağlar Afiş (PhotoShop, Publisher) Bilgilerin doğruluğuna dikkat et Her ödevin için ayrı klasör aç Bulduğun kaynakları oku gereksizleri kullanma Poster (PS, Karton üzeri, Publisher) Tüm klasör ve dosyalara içeriği ile uyumlu anlamlı isimler ver

11 Çıkışta Bilgisayarınızı DOĞRU YOLDAN kapatın,
Taburelerinizi yerleştirin lütfen,


"Güvenli ve Pratik Web’de çalışma saatleri için;" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları