Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SONUÇLARI, ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SONUÇLARI, ÇÖZÜM ÖNERİLERİ"— Sunum transkripti:

1 SONUÇLARI, ÇÖZÜM ÖNERİLERİ
Hazırlayan:Grup KURTARILMAYA DEĞER

2 KÜRESEL ISINMANIN SONUÇLARI
Küresel ısınmaya bağlı olarak dünyanın bazı bölgelerinde kasırgalar, seller ve taşkınların şiddeti ve sıklığı artarken bazı bölgelerde uzun süreli, şiddetli kuraklıklar ve çölleşme etkili oluyor.

3 Kışın sıcaklıklar artıyor, ilk bahar erken geliyor, sonbahar gecikiyor, hayvanların göç dönemleri değişiyor. Yani iklimler değişiyor. İşte bu değişikliklere dayanamayan bitki ve hayvan türleri de ya azalıyor ya da tamamen yok oluyor.

4 KÜRESEL ISINMA SONUCU TÜRKİYE’DE NELER OLUYOR ?
Türkiye için hazırlanmış raporlarda “Türkiye’yi hoş olmayan bir tablo bekliyor”

5 Türkiye, 1960’larda 28 milyon nüfusuyla kişi başına düşen kullanılabilir su miktarı 4000 metreküp ile su zengini bir ülke olarak nitelendirilirken, bugün 70 milyon nüfusuyla 1400 metreküp su ile su sıkıntısı çeken ülkeler arasında yer alıyor.

6 Tuz Gölü’nün 7 yıllık ömrü kaldı
Tuz Gölü’nün 7 yıllık ömrü kaldı. Kaçak kuyular ve iklim değişikliğinin Tuz Gölünü 18 yılda %60 küçülttüğü, bugünkü koşulların devam etmesi halinde de 2015 yılında Tuz Gölü’nün tamamen kuruyacağı bildirildi.

7 ÇÖZÜM ÖNERİLERİ Ülkeler bazında geniş önlemlerin alınması, en geniş kapsamlı önlem. Doğru enerji kaynaklarının kullanılması, fosil yakıttan uzak durulması bu önlemlerden birkaçı…

8 Kyoto Protokolü, bu yöndeki en ciddi girişimdir
Kyoto Protokolü, bu yöndeki en ciddi girişimdir. Ülkelerin karbon salınımlarına kısıtlama getirmiştir. Protokolü imzalamayan ülkeler arasında Amerika dikkat çekicidir.

9 Bununla birlikte, dünya üzerinde üretilmiş enerjiyi kullanan herkes, basit bireysel önlemler alarak küresel ısınmaya kattığı yükü azaltabilir.

10 Daha az araba kullanın. Geri dönüşüme katkıda bulunun.

11 ÇALIŞMAMIZA GÖSTERDİĞİNİZ İLGİ İÇİN TEŞEKKÜRLER

12 Böyle olmasını mı istiyoruz !

13 KAYNAKLAR


"SONUÇLARI, ÇÖZÜM ÖNERİLERİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları