Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Treibhauseffekt Handan Anapa Januar 2013

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Treibhauseffekt Handan Anapa Januar 2013"— Sunum transkripti:

1 Treibhauseffekt Handan Anapa Januar 2013
Gefördert durch die Stiftung Umwelt und Entwicklung NRW

2 Was ist der Treibhauseffekt? Sera gaz etkisi nedir?

3 Was ist der Treibhauseffekt? Sera gaz etkisi nedir?
SERA nedir? Seralar bitkilerin yetişmesi için uygun hava koşullarının sağlanabildiği, cam plastik gibi güneş ışığını geçiren madde ile kaplı yapılardır. Kısaca kapalı, hava şartları kontrol edebilir tarlalardır diyebiliriz. Serada bulunan toprak içeriye giren güneş ışığı sayesinde ısınır. Ve bu sıcaklık seranın içeride tutulur ve bu sayede sera içerisinde bulunan hava ısınır.  İşte buna SERA ETKISI denir.

4 Was ist der Treibhauseffekt? Sera gaz etkisi nedir?
SERA GAZLARI nedir? Sera etkisini destekleyen, atmosferde bulunan ve en çok ısı tutma özelliğine sahip olan bileşikler. Dünya atmosferi çeşitli gazlardan oluşur. Güneşten gelen ışınlar (ısı ışınları/kısa dalgalı ışınlar), atmosferi geçerek yeryüzünü ısıtır.

5 Was ist der Treibhauseffekt? Sera gaz etkisi nedir?
SERA GAZLARI nedir? Atmosferdeki gazlar, yeryüzündeki ısının bir kısmını tutar ve yeryüzünün ısı kaybına engel olurlar. Atmosferin, ışığı geçirme ve ısıyı tutma özelliği vardır. Atmosferin ısıyı tutma yeteneği sayesinde suların sıcaklığı dengede kalır. Böylece nehirlerin ve okyanusların donması engellenmiş olur. Bu şekilde oluşan, atmosferin ısıtma ve yalıtma etkisine "Sera etkisi" denir.

6 Was ist der Treibhauseffekt? Sera gaz etkisi nedir?
SERA GAZLARI nedir? Dünya'da başlıca sera etkisine neden olan gazlar %36-70 Su buharı, %9-26 Karbon dioksit, %4-9 Metan ve %3-7 ile Ozon'dur. Sera gazlarının bir kısmı kendi kendine oluşurken, bir kısmı da insanlar tarafından üretilir. Doğal yollarla oluşan sera gazları su buharı, karbondioksit, metan, nitroz oksit ve ozon içerir. İnsan etkinlikleri sonucunda da bu gaz seviyelerine eklemeler olur ve bunun sonucunda da sera etkisi görülür.

7 Was ist der Treibhauseffekt? Sera gaz etkisi nedir?
SERA GAZLARıNıN Ekolojik Denge Üzerindeki Olumsuz Etkilerin en önemlisi tüm sera gazlarının atmosfere zarar verdiğinin bilinmesidir. SERA GAZLARı özellikle kutup üzerindeki ozon tabakalarının delinmesine etkilidir ve böylece güneş ışınları hiçbir engele uğramadan dünyamıza ve özellikle kutup bölgesine direk olarak geldikleri için burada aşırı ısınmaya neden olurlar. İşte tüm bunlar KÜRESEL ıSıNMANıN temelini oluşturmaktadır.

8 Was ist der Treibhauseffekt? Sera gaz etkisi nedir?

9 Was ist der Treibhauseffekt? Sera gaz etkisi nedir?
SERA GAZLARı en başta atmosfere zarar verir. Özellikle kutup bölgelerinde ozon tabakasının delinmesine sebep olarak güneş ışınlarının dünyayı direk olarak etkilemesine sebep olur. Bunun en büyük etkisi de KÜRESEL ıSıNMA adı verilen iklim değişiklikleridir.

10 Was ist der Treibhauseffekt? Sera gaz etkisi nedir?

11 Was ist der Treibhauseffekt? Sera gaz etkisi nedir?
KÜRESEL ıSıNMA ile IKLIM DEĞIŞIKLIKLERININ meydana gelmesi gibi ayrıca dünyamızda şiddetli yağışlara ve kasırgalara neden olmaktadırlar. İklimde yaşanan bu dengesizlik bir bölgenin seller altında kalmasına neden olurken örneğin tarıma elverişli bir bölgenin de kurak kalmasına sebep olur. Meydana gelen bu IKLIM DEĞIŞIKLIĞI bitki örtüsünden hayvan türlerinin yer değiştirmesine ve hatta yok olmasına sebebiyet verirler.

12 Was ist der Treibhauseffekt? Sera gaz etkisi nedir?
KÜRESEL ıSıNMA sadece sıcaklığın artışı değil, aynı zamanda kasırga ve diğer rüzgar hareketlerinin de aşırı şiddetlenmesine , buna bağlı olarak bulut tabakalarının daha yoğunlaşmasına ve çok büyük sel felaketlerine veya çok büyük yıkımlara yol açan doğal afetlere dönüşmesine sebep olur.

13 Was ist der Treibhauseffekt? Sera gaz etkisi nedir?

14 Was ist der Treibhauseffekt? Sera gaz etkisi nedir?
Ayrıca EKOLOJIK SISTEMI olumsuz yönde etkiler ve tarım yapılan bölgelerde çölleşmeye sebebiyet verir. Böylece dünyanın bitki örtüsü ve buna bağlı olarak böcek ve hayvan yapısının da değişmesine neden olur. Bu nedenle bazı bitki ve hayvan türleri nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya kalır.

15 Was ist der Treibhauseffekt? Sera gaz etkisi nedir?

16 Was ist der Treibhauseffekt? Sera gaz etkisi nedir?

17 Was ist der Treibhauseffekt? Sera gaz etkisi nedir?
Artık KÜRESEL ıSıNMA ve IKLIM DEĞIŞIKLIKLERINE karşı ve DÜNYAMıZ için birşeyler yapmamız gerekiyor!


"Treibhauseffekt Handan Anapa Januar 2013" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları