Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

S CREENCAST - O - MATIC NEDIR ?  İnternet üzerinden ve bilgisayarınıza kurabileceğiniz oldukça pratik bir ekran kaydetme uygulamasıdır.  Windows, Mac.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "S CREENCAST - O - MATIC NEDIR ?  İnternet üzerinden ve bilgisayarınıza kurabileceğiniz oldukça pratik bir ekran kaydetme uygulamasıdır.  Windows, Mac."— Sunum transkripti:

1

2 S CREENCAST - O - MATIC NEDIR ?

3  İnternet üzerinden ve bilgisayarınıza kurabileceğiniz oldukça pratik bir ekran kaydetme uygulamasıdır.  Windows, Mac ve Linux işletim sistemlerinde çalıştırılabilir.  Ücretsiz ve üyelik zorunluluğu da yoktur.  Programın kendisi üzerinden paylaşım yapmak isterseniz üye olmanız gerekir.

4 MP4, AVI, FLV formatlarında kaydedilebilir. Web kamerası desteğini ücretsiz olarak kullanabilir. 15'er dakikalık videolar çekilebilir. Videolar site ve bloglara yerleştirebilir ve sosyal ağlarda paylaşılabilir.

5 Servis içerisinden YouTube'a video da yüklenebilir. Basit tanıtımlar ve sunumlar hazırlamak için basit ve hızlı bir alternatif sunan uygulama, her yerden her an ulaşılabildiği için de tercih sebebi haline geliyor.

6 SCREENCAST-O-MATİC KULLANIMI

7 İlk olarak http://www.screencast-o-matic.comhttp://www.screencast-o-matic.com adresine gidilir.

8 üyelik zorunluluğu yoktur. videoyu programın kendisi üzerinde saklamak istersek kayıt olmamız gerekir. Üye girişi yapmak istiyorsak login kısmına tıklıyoruz.

9 Daha önce kayıt olamamışsak register kısmı doldurularak kayıt işlemi yapılır.

10 Daha önce kayıt olmuşsak mail adresimizi ve parolamızı girerek girişimizi gerçekleştiririz. Eğer parolamızı unutmuşsak forgot my password kısmından yeni parola edinebiliriz.

11 Kayda başlamak için sağ üst köşedeki start recording kısmına tıkladığımızda karşımıza ekran alıntısı aracı gelecektir.

12 Sadece bizim sesimizi kaydetmesini istiyorsak birincil ses yakalama sürücüsü Etraftaki seslere duyarlı olmasını istiyorsak mikrofon Ses kaydı yapmasını istemiyorsak off

13 Boyut Değiştirme yanlardaki kare kutucuklar tutulup çekilebilir resimde açılan penceredeki seçeneklerden biri seçilebilir. Fullscreen seçeneğini seçersek bütün ekranımız kayıt edilebilir.

14 Bizim görüntümüzü de alsın istiyorsak 1.3M HD WebCam seçeneği seçilir istemiyorsak off seçeneğini seçeriz.

15 Tüm ayarlamaları yaptıktan sonra sol alt köşede bulunan kırmızı kayıt tuşuna tıklanarak ekran kaydımıza başlamış oluruz. Eğer ekran kaydını yaparken duraklamamız gerekirse kayıt tuşu tekrar tıklanarak beklemeye alınız. Kaldığımız yerden devam etmek için kayıt tuşuna tıklayarak devam ederiz.İstediğimiz gibi olmayan kayıtlarımıza restart diyerek tekrar kayda başlayabiliriz kaydımızı bitirdiysek done diyerek sonlandırırız.

16 K AYıT ETME

17 programın kendisi üzerine(publish to screencast- o-matic) youtube(publish to youtube) kendi bilgisayarımıza (publish to video file) seçeneklerinden birini tercih ederek kayıt edebiliriz.

18 Title Ekran videomuzun başlığını verdiğimiz alan Description Ekran videomuza açıklama eklediğimiz alan Channel Varsa önceden oluşturduğumuz video grupları bu videoyu da o grubun içine almak için gruplardan biri seçilir. Notes Ekran videomuza not eklediğimiz alan Captions Ekran videomuza alt yazı ekleyebildiğimiz alan

19 G RUP OLUŞTURMA

20 Uploads bölümünden cannels daha sonrada create channel seçenekleri tıklandıktan sonra başlık ve açıklama ekleyerek grubumuzu oluştururuz.


"S CREENCAST - O - MATIC NEDIR ?  İnternet üzerinden ve bilgisayarınıza kurabileceğiniz oldukça pratik bir ekran kaydetme uygulamasıdır.  Windows, Mac." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları