Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MERSİN HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ BEN YEMEK SEÇMEM PROJESİ Züleyha KAPLAN Beslenme ve Diyet Uzmanı.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MERSİN HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ BEN YEMEK SEÇMEM PROJESİ Züleyha KAPLAN Beslenme ve Diyet Uzmanı."— Sunum transkripti:

1 MERSİN HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ BEN YEMEK SEÇMEM PROJESİ Züleyha KAPLAN Beslenme ve Diyet Uzmanı

2 BÜYÜME,GELİŞME VE SAĞLIKLI BİR YAŞAMIN SÜRDÜRÜLEBİLMESİ İÇİN VÜCUDUMUZUN İHTİYACI OLAN BESİN ÖĞELERİNİ GÜNLÜK VE TAM OLARAK TÜKETMEKTİR.

3 BESİNLER BİZE ENERJİ VERİR

4 HER HAREKETİMİZ İÇİN ENERJİYE İHTİYACIMIZ VARDIR

5 BESİNLER BÜYÜME VE GELİŞMEYİ SAĞLAR

6 BOYUMUZ HER YIL BİRAZ UZAR

7 BESİNLER BİZİ HASTALIKLARDAN KORUR

8 VÜCUDUMUZUN HER BESİNE GÜNLÜK İHTİYACI OLDUĞUNU UNUTMAYALIM !

9 BİR GÜNDE HANGİ BESİNLERİ NE KADAR TÜKETMELİYİZ?

10 SÜT GRUBU SÜT AYRAN YOĞURT PEYNİR

11 NEDEN SÜT İÇMELİYİZ???

12 BOYUMUZUN UZAMASINI, KEMİKLERİMİZİN GÜÇLENMESİNİ, DİŞLERİMİZİN VE KASLARIMIZIN GELİŞİMİNİ SAĞLAR.

13 EN AZ İKİ BARDAK SÜT İÇMELİYİZ??? SABAH GECE

14 ET GRUBU

15 BEYİN GELİŞİMİMİZİ, HASTALIKLARA KARŞI DİRENÇLİ OLMAMIZI, KANSIZLIKTAN KORUNMAMIZI SAĞLAR. ET GRUBUNUN GÖREVLERİ

16 KANSIZLIK SONUCU SÜREKLİ UYKUMUZ GELİR, HALSİZ OLURUZ BU NEDENLE DERSLERİMİZDEKİ BAŞARIMIZ DA DÜŞER !

17 YUMURTA

18 SEBZE-MEYVE GRUBU

19 C VİTAMİNİ BİZİ HASTALIKLARDAN KORUR. DİŞ ETLERİNİN SAĞLIKLI OLMASI İÇİN GEREKLİDİR.

20 A VİTAMİNİ KARANLIKTA GÖRMEYİ SAĞLAR CİLDİMİZİ GÜZELLEŞTİRİR BÜYÜMEMİZİ SAĞLAR

21 EKMEK VE TAHIL GRUBU

22 HERGÜN KAHVALTIDA MUTLAKA EKMEK YİYELİM, ÖĞLEN VE AKŞAM YEMEKLERİNDE DE EKMEK VE EKMEK GRUBUNDAN TÜKETELİM (EKMEK GRUBU: PİLAV MAKARNA,BÖREK, ÇORBA) BİZİM GÜNLÜK ENERJİ İHTİYACIMIZIN SAĞLANMASINI, SİNİR SİSTEMİMİZİN GÜÇLENMESİNİ SAĞLAR.

23 SABAH KAHVALTISI EN ÖNEMLİ ÖĞÜNDÜR KAHVALTI YAPMADIĞIMIZ ZAMAN DERSLERİMİZDEKİ BAŞARIMIZ DÜŞECEKTİR!...

24 KAHVALTININ ÖNEMİ GÜNE SAĞLIKLI BAŞLAMAK İÇİN ÖĞRENME VE ÖĞRENDİKLERİMİZİ KOLAY HATIRLAMAK İÇİN ÇABUK YORULMAMAK İÇİN KAHVALTI ETMELİYİZ

25 SABAH, ÖĞLE VE AKŞAM DÜZENLİ YEMEK YİYELİM!

26 DIŞARIDA AÇIKTA SATILAN YİYECEKLERİ SATIN ALMAYALIM! BESLENME ÇANTAMIZIN TEMİZ OLMASINA ÖZEN GÖSTERELİM!

27

28 ŞİŞMANLAMAMAK İÇİN HAREKET ETMELİYİZ

29 AŞIRI TUZ ZARARLIDIR TUZ; LEZZET VERİCİ

30 NEDEN FAZLA KULLANMAMALIYIZ???

31 TUZU AZALTMANIN YÖNTEMLERİ BENİ FAZLA KULLANMA LÜTFEN!!!

32 Dişlerimizin Çürümemesi İçin, Yemeklerden Sonra Fırçalamalıyız … ! ! !

33 Dişlerimizin Sağlıklı Kalması İçin; Dişlerimizi Doğru Fırçalamalıyız, Diş İpi Kullanmalıyız …

34 ELLERİZİ NE ZAMAN YIKAMALIYIZ ? o Tuvaletten önce ve sonra, o Yemekten önce ve sonra, o Okuldan veya dışarıdan eve dönüldüğünde

35 ELLERİMİZİ NASIL YIKARIZ? Eller bol su ve sabunla yıkanmalıdır.

36 Eller ıslatılıp, bilek hizasından sabunlanmalıdır.

37 Avuç içleri birbirine ile temas ettirilerek ovuşturulur

38 Bir elin avuç içi ile diğer elin sırtı ve parmak araları ovalanır.

39 Avuç avuca parmak araları ovalanır.

40 Parmak üstleri karşı karşıya,

41 Bir el ile diğer elin baş parmağı,

42 Eller bol su ile durulanır.

43 EL YIKANDIKTAN SONRA Yıkama ve durulama sonrasında el nemli kalmaması için temiz bir havlu ile kurulanmalıdır.

44 EL YIKAMA S Ü RESİ. o El yıkama s ü resi, saatin tik taklarına uyarak en az 10 ’ a kadar sayarak belirlenir. El yıkama s ü resi o El yıkama s ü resi G ö r ü n ü r kirleri uzaklaştırmak i ç in Yeterince uzun olmalıdır

45

46

47

48

49

50

51 T E Ş E K K Ü R L E R


"MERSİN HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ BEN YEMEK SEÇMEM PROJESİ Züleyha KAPLAN Beslenme ve Diyet Uzmanı." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları