Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÖĞRETMENİ ÖĞRENCİYE YAKLAŞTIRAN VE ÖĞRENCİDEN KAÇIRAN SEBEPLER Hazırlayan: Mustafa KARA İlköğretim Müfettişi Manisa 02.09.2002.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÖĞRETMENİ ÖĞRENCİYE YAKLAŞTIRAN VE ÖĞRENCİDEN KAÇIRAN SEBEPLER Hazırlayan: Mustafa KARA İlköğretim Müfettişi Manisa 02.09.2002."— Sunum transkripti:

1

2 ÖĞRETMENİ ÖĞRENCİYE YAKLAŞTIRAN VE ÖĞRENCİDEN KAÇIRAN SEBEPLER Hazırlayan: Mustafa KARA İlköğretim Müfettişi Manisa 02.09.2002

3 ÖĞRETMENİ ÖĞRENCİDEN KAÇIRAN ETKENLER Ses yükseltmek Esnemek Burada benim sözüm geçer. Son sözü söylemede ısrar.

4 ÖĞRETMENİ ÖĞRENCİDEN KAÇIRAN ETKENLER Olumsuz vücut dilinin kullanılması:sert duruş,sıkı bağlı kollar,sert el hareketleri. Utandırma,bozma,gururla oynama,küçük düşürme… Küçümseme,alay etme,iğneleme…

5 ÖĞRETMENİ ÖĞRENCİDEN KAÇIRAN ETKENLER Hava atma.(Özellikle kendi ülkesi,yolları havası,suyu,insanı vs..) Kaba kuvvet. Çifte standartlı olma-‘söylediğimi yapın yaptığımı değil.’

6 ÖĞRETMENİ ÖĞRENCİDEN KAÇIRAN ETKENLER İstenmeyen ahlaki tavsiyeler. İspatsız doğrulukta ısrar. ‘Şunu yap sana şu var’

7 ÖĞRETMENİ ÖĞRENCİDEN KAÇIRAN ETKENLER ‘zaten hepiniz böylesiniz’,’sizden beklemiyor değildim’,’öğrenci milleti’ Öğrenciyi yansılama. Emretme.(Yap lan işte!) Aşırı ödüllendirme.

8 ÖĞRETMENİ ÖĞRENCİDEN KAÇIRAN ETKENLER Meşgulüm sonra gel. Ben sizin arkadaşınızım.(Ama biz arkadaş değil öğretmen istiyorduk!) Çık dışarı terbiyesiz! İşe yaramaz!,Ne yaptığın beni ilgilendirmez! Ben öyle istiyorum,o kadar!

9 ÖĞRETMENİ ÖĞRENCİDEN KAÇIRAN ETKENLER Ödev vermek için ödev vermek. Madem susmayacaksınız o zaman bu cümleyi elli defa yazın! Verilen sözün tutulmaması.

10 ÖĞRETMENİ ÖĞRENCİDEN KAÇIRAN ETKENLER Her şeye evet demek.(ve sonra altından kalkamamak.) Tebeşir vs atmak. Reklam yapma,kendi milletinin üstün olduğunu ima edici sözler söyleme.

11 ÖĞRETMENİ ÖĞRENCİYE YAKLAŞTIRAN ETKENLER

12 Gülümseme Güzel giyinme Traşlı olma.

13 ÖĞRETMENİ ÖĞRENCİYE YAKLAŞTIRAN ETKENLER Ailelere ziyaret. Öğrenciden yana tavır.

14 ÖĞRETMENİ ÖĞRENCİYE YAKLAŞTIRAN ETKENLER Öğrencinin şahsi ekonomik durumunu bilmek,bilindiğinin çocuk tarafından bilindiğini sağlamak.

15 ÖĞRETMENİ ÖĞRENCİYE YAKLAŞTIRAN ETKENLER İnsanlar hata yapabilirler kabullenmesiyle disiplin problemlerine yaklaşmak.

16 TEŞEKKÜRLER Hazırlayan: Mustafa KARA İlköğretim Müfettişi Manisa 02.09.2002


"ÖĞRETMENİ ÖĞRENCİYE YAKLAŞTIRAN VE ÖĞRENCİDEN KAÇIRAN SEBEPLER Hazırlayan: Mustafa KARA İlköğretim Müfettişi Manisa 02.09.2002." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları