Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SOSYAL MEDYA.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SOSYAL MEDYA."— Sunum transkripti:

1 SOSYAL MEDYA

2 Bireylerin internet üzerinden birbirleriyle yaptığı diyaloglar ve paylaşımlar sosyal medyayı oluşturur .

3 Sosyal ağlar, bloglar, mikro bloglar, anlık mesajlaşma programları, sohbet siteleri, forumlar gibi .

4 Sosyal medya uygulamaları,
çoklu katılımın sağlanması ve yaygınlığı göz önüne alındığında çığ gibi büyümekte. Hemen her alanda başka bir uygulama arz-ı endam etmekte ve webmasterlara yeni fırsatlar sunmakta. Her sosyal medya uygulamasında yer edinebilmek çok zor olsa da hangisinin ne amaçla açılıp tutunduğunu bilmek fayda sağlayabilir. bu yazı bu uygulamaların en önemlilerini göz önüne alıp incelemektedir.

5 BLOG Blog, kelime anlamı olarak “web günlüğü” olarak tanımlanıyor. Bir veya daha fazla kişi tarafından hazırlanan bloglar bireyler veya kurumlar tarafından hazırlanabilir. Bir blog’u önemli kılan en önemli unsuru içeriğidir. Blogları değerli kılan özellikleri, güncel, samimi ve değerli içerikler sunabilmesidir. Dünyada ve ülkemizde oldukça fazla takip edilen ve okurlarının görüşlerini etkileyebilen on binlerce blog yazarı bulunuyor. Blog yazarlarının tanınması ve etkili olması için internet kullanıcıları tarafından itibar görecek içerikler sunabilmesi gerekli. Şirketler tanınmış ve etkili blog yazarları ile iletişim halinde olmanın ne kadar önemli olduğunu bildiklerinden önemli blog yazarlarını medya ilişkileri süreçlerine katıyor.

6 MİKRO BLOG Mikroblog, herhangi bir zaman diliminde herhangi bir olay için kişilerin durumları, duyguları ve görüşleri hakkında bilgileri hızlıca paylaşmalarını sağlayan servis diye özetlenebilir. Twitter bu paylaşımı sunan ilk servis olması ve aktif kullanıcı tabanı ile bu alanda tartışmasız lider gözüküyor. Dünyanın herhangi bir yerinde olan bir gelişmeyi en hızlı duyuran platformlar Mikro Bloglardır. Bir iki cümleyle sınırlı içerikle ile güncellenebilmeleri, cep telefonu ve iPhone gibi mobil araçlar ile kolayca kullanılabilmeleri, içeriğin hızlı bir şekilde yayılmasına olanak sağlıyor. 

7 Bookmark(İmleme servisleri)
Sosyal imleme servisleri, internette bulunan herhangi bir sevilen içeriğe bilgisayarınız dışından ulaşmayı sağlamasının yanında, benzer içeriklerden hoşlanan kişilerin birbirleri ile etkileşmesini sağlamakta. Siteyi webmaster olarak ara ara ziyaret etmenin en büyük avantajı ise insanların neye ilgi duyduklarını ve değişen trendleri takip etmenize olanak tanıyor olması. Bu alanın birincisi ise kullanıcı tabanının büyüklüğü ile Digg.

8 Video paylaşım Youtube, Türkiye'de sık sık yasaklansa da bu alanın lideri konumunda. Youtube eğlenceli paylaşımların yanında eğitim bazlı görsellerinde yer aldığı bir videoya paylaşım sitesi ve burada yapacağınız anlatımlı paylaşımlara google oldukça değer vermekte denebilir. O nedenle kimi videolu anlatımları burada saklamakta fayda var.

9 Fotoğraf paylaşımı Flickr ve Instagram bu alanın liderleri. Ne diye kendi sitem yerine bu sitede fotolarımı paylaşayım sorusunun cevabı ise marka değerinin tanıtımı olacaktır. Anahtar kelimelerinizle dolu bir foto albümünü burada paylaşıma açmak yapılacak akıllıca eylemlerden birisi olacaktır.

10 Arama motorları Arama verimliliği ve optimizasyonu gittikçe daha da önem kazanmaktadır. Google da bu alanın tartışmasız lideri.

11 Profesyonel ağlar LinkedIn bu alanda en başarılı servislerden. Twitter’dan farkı anlık yaşanmışlıklar yerine yıllara varan tecrübelerin topluluk içinde aktarılması. Bu yönüyle profesyonellerin ve alanında ilerlemek isteyenlerin buluşma noktası.

12 Sosyal ağlar Facebook bu alanda liderliğini korumakta. Bu sitelerin ana amacı sosyalleşmeyi sağlamak ve bu bağlamda belli bir hedef kitleye ulaşım zor. Yine de yaygın kullanımları ve edineceğiniz çevre site veya blog tanıtımınızda faydalı olacaktır. Ayrıca sosyalleşme alanındaki büyük başarısı takip altına alınıp kimi yönleri kopya edilebilir durmakta.

13 Forumlar Bu alanda belli başlı bir site vermek çok zor. Hele ki ülkemizde forum kullanımının yaygınlığı göz önüne alınırsa. Webmasterların sıklıkla üye olduğu platformların yanında, ilgi alanlarınıza uygun forum topluluklarına da üye olarak sitelerin tanıtımına fayda sağlamanız mümkün ama hangi forum sitelerinin maksimum faydayı sağlayacağı herkes için oldukça değişken olacaktır.

14 Haber kaynakları ve Yorum siteleri
Engadget gibi haber kaynakları bilginin dağıtımında sıklıkla başvurulan siteler arasında.

15 Dünyada interneti kullanan kişi sayıları
Üniversitelerin ve gençlerin sosyal medya kullanımı


"SOSYAL MEDYA." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları