Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

WEB 2.0 Hazırlayan: Merve Altıparmakoğlu Numara:

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "WEB 2.0 Hazırlayan: Merve Altıparmakoğlu Numara:"— Sunum transkripti:

1 WEB 2.0 Hazırlayan: Merve Altıparmakoğlu Numara:20110954062
Bölümü:TürkçeÖğretmenliği(İ.Ö)

2 Konu Başlıkları Web 2.0 Nedir ? Eğitimde Web 2.0
Eğitim-Öğretim Sürecinde Kullanılan Web 2.0 Araçları Nelerdir? Sosyal ağlar Google Wave Picasa Bloglar Podcastler

3 Web 2.0 Nedir ? Web 2.0, O'Reilly Media tarafından 2004'de kullanılmaya başlayan bir sözcüktür ve ikinci nesil internet hizmetlerini - toplumsal iletişim sitelerini, vikileri, iletişim araçlarını, foklsonomileri yani internet kullanıcılarının ortaklaşa ve paylaşarak yarattığı sistemi tanımlar. Kelimenin tam anlamı tartışmaya açıktır.

4

5 Web 2.0 Basit bir dille Web 2.0, Vikipedi, Youtube, flickr, del.icio.us, Ekşi Sözlük, pilli network, Facebook v.b. arkadaşlık siteleri gibi kullanıcıların diğer kullanıcılar için ziyaret ettikleri İnternet siteleri ve kullandıkları programlardır.

6 EĞİTİMDE WEB 2.0 Dersi alamayan ve konuyu anlamlandıramayan öğrenciler için tekrar imkanı sağlar. Konunun ve dersin değerlendirme bölümünün Web 2.0 araçları yardımı ile yapılmasını sağlar. Konu ve ders ile ilgili uygulamalar ,araştırmalar gibi Web 2.0 araçları yardımı ile yürütülebilir.

7 Eğitim-Öğretim Sürecinde Kullanılan Web 2.0 Araçları Nelerdir?
Sosyal ağlar Facebook Facebook Group Twitter Skype Bloglar Wikiler Podcastler Picasa Prezi Googlewave Googledocs

8 Sosyal ağlar GERİ Bireyleri internet üzerinde toplum yaşamı içinde kendilerini tanımlayarak, aynı kültürel seviyesinde rahatlıkla anlaşabilecekleri insanlara internet iletişim metotları ile iletişime geçmek için ve aynı zamanda normal sosyal yaşamda yapılan çeşitli jestleri simgeleyen sembolik hareketleri göstererek insanların yarattığı sanal ortamdaki sosyal iletişim kurmaya yarayan ağlara "sosyal ağlar" denilmektedir.

9 Google Wave GERİ Google Wave; sizi online olarak kişilere ve gruplara bağlayan, eş zamanlı olarak dosya paylaşıp oyunlar oynayabilmenize olanak sağlayan bir sistemdir. Google Wave ,birden fazla kullanıcının aynı alanda gerçek zamanlı iletişim kurabildikleri, resim ve videoları paylaşabildikleri, dokümanlar üzerinde çalışabildikleri bir platformdur.

10 Picasa GERİ Google Picasa bir resim programıdır. Kullanıcıların bilgisayarlarındaki resimleri, daha kaliteli ve daha net bir şekilde görüntüleyebilmeleri için Google tarafından yazılmış harika bir programdır. Bu program sayesinde, isterseniz resimlerinize efekt verebilirsiniz. Siyah-beyaz efekti, resim döndürme, fotoğraf kırpma, küçültme büyültme gibi daha birçok özelliği içinde barındırır.

11 Bloglar GERİ Blog, genellikle güncelden eskiye doğru sıralanmış yazı ve yorumların yayınlandığı, web tabanlı bir yayını belirtir. Çoğunlukla her gönderinin sonunda yazarın adı ve gönderi zamanı belirtilir. Yayıncının seçimine göre okuyucular yazılara yorum yapılabilir. Yorumlar, blog kültürünün çok önemli bir dinamiğidir; bu sayede yazar ve okuyucular arasında iletişim sağlanır. Bunun dışında, geri izleme (trackback) mekanizmasıyla, belirli bir yazı hakkında yazılan diğer yazıların belirlenebilmesi de mümkündür.

12 Podcastler GERİ Podcasting, çoğunlukla dizi halindeki dijital medya ürünlerinin (radyo programları, videolar vs.) internet üzerinden -genellikle feed (besleme) yoluyla- bilgisayar ve taşınabilir cihazlara (cep telefonu, tablet vs.) indirilebilecek şekilde yayınlanmasıdır. Podcast sözcüğü 2000'li yıllarda "iPod" sözcüğündeki pod (küçük kapsül) ve "broadcast" (yayın) sözcüklerinden oluşturulmuştur.

13 Kaynakça http://tr.wikipedia.org/wiki/Web_2.0
Web 2.0 Araçları by Meltem Bilgiç on Prezi Google Image


"WEB 2.0 Hazırlayan: Merve Altıparmakoğlu Numara:" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları