Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Tüm TM fonksiyonlarında aşamalar geçilerek Vergi/Harç aşamasına gelindiğinde elde edilen harç makbuzları yenilenmiş olup bu makbuzlar üzerinde şekilde.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Tüm TM fonksiyonlarında aşamalar geçilerek Vergi/Harç aşamasına gelindiğinde elde edilen harç makbuzları yenilenmiş olup bu makbuzlar üzerinde şekilde."— Sunum transkripti:

1 Tüm TM fonksiyonlarında aşamalar geçilerek Vergi/Harç aşamasına gelindiğinde elde edilen harç makbuzları yenilenmiş olup bu makbuzlar üzerinde şekilde belirtilen E-Ödeme Seri Numarası ilave edilmiştir. Dolayısıyla banka tarafından harçların online tahsilatı sırasında bu seri numarası kullanılacaktır. (Harçların bankada sorgulanabilmesi için vergi harç aşaması mutlaka geçilmiş olmalıdır.)

2 Yevmiye aşamasına gelindiğinde makbuz bilgileri yeni kontrol ekranında izlenebilir.

3 Yevmiye Aşamasından Önce Vergi-Harç Değerlerini Değiştirecek Düzeltmelerin Yapılabilmesi İçin Geri Dönüldüğünde İzlenecek Adımlar Vergi/Harç aşamasına gelindiğinde yeni değerler üzerinden makbuzlar oluşur, tahsilatı yapılmış harçların iade edilmesi gereken bilgileri ve yazıları “İade Edilecek Harç Listesi” ekranında görüntülenir.

4 İade sebebi seçilir ve “OK” butonuna tıklanır.

5 Yevmiye aşamasına gelindiğinde, harç makbuz kontrolü ekranında;
Daha önce ödenen döner sermaye makbuzunun “Ödendi Mi” kısmının dolu olduğu görülür.

6 Yevmiye aşamasına gelindiğinde, harç makbuz kontrolü ekranında;
Tahsilatları yapılmamış yeni kesilen makbuz bilgilerinin “Ödendi Mi” kısmının boş olduğu görülür.

7 Yeni kesilen makbuzların banka tarafından tahsilatlarının yapılmasının ardından harç makbuz kontrolü ekranında “Ödendi Mi” ve dekont numarası alanlarının dolu olarak geldiği görüntülenir.

8 Tapu Harcı ve Döner Sermaye Sorgu menüsünden açılan Tapu Harcı ve Döner Sermaye Sorgulama ekranından, günlük olarak sorgulamalar yapılarak çıktılar alınabilir.

9 Tapu Harcı ve Döner Sermaye Sorgulama ekranında, değişik rapor türlerine göre sorgulama yapılabilmektedir.

10 Tapu Harcı ve Döner Sermaye Sorgulama ekranında; yapılan sorgulama sonucunda gelen listede, her liste başlığına (Kurum Adı, İşlem Adı vb.) göre gruplama yapılabilir. Gruplama yapılmak istenen liste başlığının, ekranın üst tarafına sürüklenmesi gerekmektedir.

11 Tapu Harcı ve Döner Sermaye Sorgulama ekranında; sorgulama sonucunun her hangi bir liste başlığına göre gruplanması sonrasında, ekran görüntüsü aşağıdaki şekilde olacaktır.

12 Tapu Harcı ve Döner Sermaye Sorgulama ekranında; yapılacak sorgulama sonucunda aşağıdaki şekilde rapor alınabilmektedir.


"Tüm TM fonksiyonlarında aşamalar geçilerek Vergi/Harç aşamasına gelindiğinde elde edilen harç makbuzları yenilenmiş olup bu makbuzlar üzerinde şekilde." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları