Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Eğitim-Öğretim Yılı Eylül Dönemi Seminer Çalışması

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Eğitim-Öğretim Yılı Eylül Dönemi Seminer Çalışması"— Sunum transkripti:

1 2009-2010 Eğitim-Öğretim Yılı Eylül Dönemi Seminer Çalışması
Hazırlayan: Enes ASKAR (İngilizce Öğretmeni)

2 DynEd DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemi,
-MEB’de kurulan ana sunucu bilgisayarlar üzerinden öğrencilerin İngilizce öğrenmelerini sağlayan bir eğitim aracıdır. DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemi ilköğretimin 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıflarında uygulanan İngilizce öğretim programlarını destekler niteliktedir. -Ayrıca, öğrencilere, okul veya evlerinde bilgisayarları başında çalışma imkânı sunmakta, öğrencilerin çalışmalarının sonuçlarının öğretmenleri tarafından izlenmesi ve onlara rehberlik edilmesine olanak sağlamaktadır.

3 DynEd -Sistem kullanıcıların kurulum CD’sini bilgisayara kurmasının ardından Kullanıcı Adı ve Şifre girilmesi ile kullanılmaktadır. -Bakanlık bünyesinde kurulan sunuculara öğrencilerin çalışmaları kaydedilecektir. Bu suretle öğretmenler ve yöneticilerce, öğrencilerin çalışmaları izlenebilecek ve geri dönüt sağlanabilecektir.

4 DynEd -Öğrencilerin çalışmaları esnasında bilgisayarlarında kurulum CD’sinin takılı olması veya kesintisiz internet bağlantısı kurmaları gerekmemektedir. -Ayrıca, sistem öğrenciye çalışma performansı hakkında “tutor” yazılımı vasıtasıyla geri bildirim sağlamaktadır.

5 DynEd Bu yazılımla; öğrencilerin, gramer ağırlıklı bir dil eğitimi değil, okuma, yazma, dinleme, konuşma temelinde dil eğitimi sağlayarak İngilizceyi tam olarak öğrenmesi amaçlanmaktadır.

6 DynEd TANIMLAR DynEd Merkez Yürütme Ekibi DynEd Merkez Destek Ekibi
DynEd İngilizce Merkez Destek Ekibi DynEd Bilgisayar Merkez Destek Ekibi DynEd İngilizce Bölge Temsilcileri DynEd Bilgisayar l Koordinatörü (Mebbis Sorumlusu) DynEd İngilizce Okul Sorumluları DynEd Bilgisayar Okul Sorumluları (Bilgisayar Formatör Öğretmenleri) DynEd İngilizce Sınıf Temsilcileri (5,6 ve 7 anlatılacak)

7 DynEd DynEd İngilizce Okul Sorumluları:
DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemi’nin ilköğretim okullarında verimli kullanılması için gerekli tüm iş ve işlemleri yapmaktan sorumlulardır.

8 DynEd DynEd Bilgisayar Okul Sorumluları (Bilgisayar Formatör Öğretmenleri): DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemi’nin ilköğretim okullarındaki bilgisayar sistemlerine kurulması ve aksaksız çalıştırılması için gerekli tüm iş ve işlemleri yapmaktan sorumludur.

9 DynEd DynEd İngilizce Sınıf Temsilcileri:
Resmî ilköğretim okullarında görevli 4. ve 5. sınıf öğretmenleri ve/veya İngilizce branş öğretmenleridir. DynEd İngilizce Sınıf Temsilcileri; Dyned İngilizce Okul Sorumlusu’na karşı sorumludur.

10 DYNED İNGLİZCE SINIF TEMSİLCİLERİNİN GÖREV VE SORUMLULUKLARI
(4 – 5. Sınıf Öğretmenleri ve/veya İngilizce Branş Öğretmenleri) 1. DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemi ile ilgili eğitim desteğini kendi okulundaki DynEd İngilizce Okul Sorumlusu’ndan almak, 2. DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemi ile ilgili bilgisayar teknik desteğini kendi okulundaki DynEd Bilgisayar Okul Sorumlusu’ndan almak,

11 DynEd 3. DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemi’nden İngilizce ders aracı olarak faydalanmak ve öğrencilerle birlikte azami derecede bilgisayar basında çalışmayı sağlamak, 4. Okula ait Grup Şifresi’ni ve eğitim verdikleri sınıf/sınıflara ait Sınıf Şifresini ve DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemi’nde öğrenci oturumu açmak için öğretmen e-postasını ve şifresini DynEd İngilizce Okul Sorumlusu’ndan almak,

12 DynEd 5. Derse girdiği sınıflarda öğrencilere DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemi ile ilgili rehberlik yapmak, 6. DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemi çerçevesinde öğrencilere kendi kendine öğrenme yönteminin işleyişi ile Öğrenci El Kitabı ve Kullanım Kılavuzu’nda veya elektronik ortamda belirtilen Doğru Çalışma Yöntemleri’ni anlatmak, 7. Öğrencilerin çalışma verimini “Tutor” yazılımı ile izlemek ve öğrencileri daha verimli çalışmaya yönlendirmek,

13 DynEd 8. Öğrencilerin ilerleme düzeyini, DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemi’ndeki ölçme değerlendirme araçları ile takip etmek, 9. Öğrencilerin DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemi’ndeki çalışmalarını, performans belirlemeye yönelik çalışmalar kapsamında değerlendirmek, *DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sisteminde değerlendirme; Tutor yazılımı sonuç puanı, beceri sınav sonuçları ortalaması ve öğrenci için hedeflenen üniteye ulaşabilme performansına göre öğretmen tarafından yapılır.

14 DynEd 10. Öğrencilerin, DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemi’nden hem okul bilgisayarları hem de şahsi bilgisayarları vasıtası ile azami derecede yararlanmalarını sağlamak, 11. Dyned İngilizce Dil Eğitimi Sistemi’nin 4 – 8. sınıf öğrencileri haricinde kişi/kişilerce kullanılmasını engellemek için gerekli tedbirleri almak,

15 DynEd 12. Öğrencilere, kendi Oturum Açma Kimliklerini ve Şifrelerini sadece kendilerinin kullanması gerektiğini anlatmak. (Aksi takdirde aynı şifreyi kullanan öğrencilerden hiçbirinin DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemi’nden faydalanamayacağını, nedenleri ile birlikte öğrencilere anlatmak ve DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemi’nin yanlış kullanımının önüne geçmek.), 13. Öğrencilere, gerektiğinde kendi Şifrelerini nasıl değiştirebileceklerini anlatmak,

16 DynEd 14. Öğrencilere DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemi yazılımlarının nasıl güncelleştirileceğini anlatmak ve gerektiğinde öğrencilerin güncelleme yapmalarını sağlamak.

17 DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemi Şifre Dağıtım ve Kullanım Haritası

18 DynEd

19 DynEd

20 DynEd Ayrıntılı Bilgi İçin:


"Eğitim-Öğretim Yılı Eylül Dönemi Seminer Çalışması" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları