Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ (VBS)

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ (VBS)"— Sunum transkripti:

1 VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ (VBS)

2 e‐Okul sisteminde kayıtlı öğrencilerle ilgili bilgileri velilere açmak için Veli Bilgilendirme Servisi (VBS) kullanılacaktır. Öğrenci velileri, karne ile ilgili işlemler bittikten sonra açılacak olan ekrandan aşağıdaki şekilde giriş yapacaklardır. Sisteme girmek için öğrencinin T.C. Kimlik Numarası /Geçici Numarası ve Okul numarası yeterli olacaktır.

3 Bu nedenle okul müdürlükleri tarafından velilere verilmek üzere kullanıcı ve şifre kesinlikle oluşturulmayacaktır. Daha önceden oluşturulmuş olan veli grupları ve kullanıcıları silinecektir. Öğrenci velisi, sisteme girdiğinde sadece o öğrenciyle ilgili Bakanlık tarafından izin verilen bilgileri görecektir. Öğrencinin bulunduğu il, ilçe, okul, veli bilgileri, aile bilgileri ve telefon numaraları gibi özel bilgiler sistemde yer almayacaktır.

4 Öğrenci devamsızlıkları, notları, ders programı, okuduğu kitaplar, aldığı belgeler ve okul müdürlükleri tarafından velilere yapılan duyurular görülecektir.   Eokul Veli Bilgilendirme Servisi, resmi ve özel ilköğretim okullarında okuyan öğrencisi bulunan veliler için hazırlanmıştır. ilköğretim ve orta öğretim okullarının yani lise öğrencilerininde karneleri e-okul veli bilgilendirme sistemde öğrenciler ve veliler e-okul veli bilgilendirme sistemine girildiğinde aşağıdaki bilgiler öğrenilebilir:           

5  Okul yöneticileri  ya da öğretmenler tarafından size ulaştırmak istenilen duyurular yer almaktadır.
Bireysel bazda ya da toplu duyurular, Ders Programı, ders başlangıç ve bitiş saatleri, derslere giren öğretmen bilgileri haftalık ders programı, Devamsızlık Bilgileri   Dönem içinde özürlü ve özürsüz devamsızlıklar, Not Bilgileri :  Öğrencinin okulda aldığı sınav, proje ve performans belirlemeye yönelik çalışmalarla ilgili puanlar, Sınav ve Proje Bilgileri :  Öğrencinin hangi dersten ne zaman sınav olacağı ve projesini teslim edeceği tarihler.            

6 Öğrenci T.C. Kimlik No : İçişleri Bakanlığı, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen 11 basamaklı numaradır. T.C. Kimlik Numarası bulunamayan öğrenciler için e-Okul sistemine kayıtlarında verilen geçici numara kullanılmaktadır. Öğrenci Okul No :   Okula kayıt sırasında verilen numaradır.Her öğrencinin mutlaka bir okul numarası bulunmaktadır.Sisteme giriş yapabilmek için bu numaranın bilinmesi gerekir.

7 Duyurular : Okul yöneticileri ya da öğretmenler tarafından size ulaştırmak istenilen duyurular yer almaktadır. Bireysel bazda ya da toplu duyurular, Ders Programı : Ders programı, ders başlangıç ve bitiş saatleri, derslere giren öğretmen bilgileri haftalık ders programı, Devamsızlık Bilgileri : Dönem içinde özürlü ve özürsüz devamsızlıklar, Not Bilgileri : Öğrencinin okulda aldığı sınav, proje ve performans belirlemeye yönelik çalışmalarla ilgili puanlar, Sınav ve Proje Bilgileri : Öğrencinin hangi dersten ne zaman sınav olacağı ve projesini teslim edeceği tarihler, Öğrenci T.C. Kimlik No : İçişleri Bakanlığı, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen 11 basamaklı numaradır. T.C. Kimlik Numarası bulunamayan öğrenciler için e-Okul sistemine kayıtlarında verilen geçici numara kullanılmaktadır. Öğrenci Okul No : Okula kayıt sırasında verilen numaradır.Her öğrencinin mutlaka bir okul numarası bulunmaktadır.Sisteme giriş yapabilmek için bu numaranın bilinmesi gerekir.

8 Öğrenci Hakkında Bilgiler
Hakkında bilgi alınmak istenen öğrencinin T.C. kimlik ve okul numarası ile birlikte sisteme giriş yapıldığında öğrencinin aldığı notlar, devamsızlık bilgisi, okuduğu kitaplar, davranış notları ve öğrenci hakkındaki diğer bilgilere de ulaşılabilecektir. Ayrıca okul idaresinin öğrenci ve velilerle ilgili yapmış olduğu her türlü duyuru ve bilgilendirmelerde buradan takip edilebilecektir.

9 E-okul Nedir ? E-Okul elektronik okul sistemidir. Bu sistemde her hangi bir okuldaki öğrencilerle ilgili her türlü bilgiye ulaşılabilir.Öğrencilerin aile bilgileri, sağlık bilgileri, ailesindekilerin sağlık bilgileri gibi... Bu sistemde temel amaç öğrencilerin bilgilerini sanal ortamda toplayarak her hangi bir durumda anında müdahale etmektir. 1-2 senedir kullanılmaya başlayan bu sistem ilerleyen zamanlarda MEB'in vazgeçilmesi olacaktır. Çünkü günümüzde teknoloji ile eğitim birbirinden ayrılmaz bir bütün haline gelmektedir. Bu sistemde öğrencilerin not bilgileri, davranış notları gibi bilgilerde yer almaktadır. Dileyen veliler bu bilgilere sistem üzerinden ulaşabilmektedir.

10 ADI: HALİL SOYADI: KOYUNCU NUMARA: 637 SINIF: 11-A


"VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ (VBS)" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları