Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Çocuğunuza Dair Hayallerinize Değecek Bir Okul

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Çocuğunuza Dair Hayallerinize Değecek Bir Okul"— Sunum transkripti:

1 Çocuğunuza Dair Hayallerinize Değecek Bir Okul

2 ÇOK YÖNLÜ VE KATILIMCI BİR ÖĞRETİM
“SBS HAZIRLIK” ÇALIŞMALARI BAŞARI ÇOK YÖNLÜ VE KATILIMCI BİR ÖĞRETİM TELAFİ EĞİTİMİ DANIŞMAN ÖĞRETMEN BRANŞ ÖĞRETMENLERİ PDR ÖLÇME DEĞERLENDİRME

3 ÇOK YÖNLÜ VE KATILIMCI BİR ÖĞRETİM
“SBS HAZIRLIK” ÇALIŞMALARI ZENGİN DOKÜMAN DESTEĞİ KİTAP OKUMA DERS SAATLERİNDE ZENGİNLEŞTİRME ÇOK YÖNLÜ VE KATILIMCI BİR ÖĞRETİM TEKNOLOJİNİN KULLANIMI DENEY ,GEZİ GÖZLEM VE İNCELEMELER PROJE ÇALIŞMALARI VE PERFORMANS GÖREVLERİ

4 ZENGİN DOKÜMAN DESTEĞİ
“SBS HAZIRLIK” ÇALIŞMALARI ZENGİN DOKÜMAN DESTEĞİ Okulumuzda 4. Sınıftan itibaren öğrencilerimize iki farklı yayın evine ait konu ve etüt testleri verilmektedir. Bu testlerin bir kısmı ders saatlerinde değerlendirilmekte, bir kısmı ise performans görevi şeklinde öğrencilerin evlerinde çözmeleri istenmektedir.

5 “SBS HAZIRLIK” ÇALIŞMALARI
KİTAP OKUMA “Kitap Okuma Alışkanlığı”nın Kazandırılması amacıyla; HERGÜN 20 DAKİKA… “KİTAP DOSTLARI DÜNYA İLE YARIŞIYOR” KİTAP OKUMA YARIŞMASI… KİTAP OKUMA TAKİP SİSTEMİ VE KİTAP OKUMA PERFORMANS KARNESİ BİR YILDA 15 BİN 527 KİTAP…

6 DENEY GEZİ GÖZLEM VE İNCELEMELER
“SBS HAZIRLIK” ÇALIŞMALARI DENEY GEZİ GÖZLEM VE İNCELEMELER “Aktif öğrenme” yaklaşımıyla, öğrencilerimizin öğrenme sürecinde (ders ortamında) aktif olarak rol almaları hedeflenir.

7 PROJE ÇALIŞMALARI VE PERFORMANS GÖREVLERİ
“SBS HAZIRLIK” ÇALIŞMALARI PROJE ÇALIŞMALARI VE PERFORMANS GÖREVLERİ Proje çalışmalarının çok önemli bir yer tuttuğu eğitim sürecimizde; öğrencilerimizin her sınıf seviyesinde, gelişim özellikleri ve öğretim programları doğrultusunda, proje çalışmalarıyla, araştırma, ekiple çalışma gibi pek çok becerisinin gelişimi hedeflenmektedir.

8 TEKNOLOJİNİN KULLANIMI
“SBS HAZIRLIK” ÇALIŞMALARI TEKNOLOJİNİN KULLANIMI SİNEVİZYON VE MULTİ MEDYA DESTEĞİ AKILLI TAHTA KULLANIMI VİTAMİN OKUL DESTEĞİ SESLİ DENEME UYGULAMASI

9 DERS SAATLERİNDE ZENGİNLEŞTİRME
“SBS HAZIRLIK” ÇALIŞMALARI DERS SAATLERİNDE ZENGİNLEŞTİRME Okulumuzda SBS dersleri etüt dersleri ile takviye edilmektedir. Okulumuzda 6., 7. ve 8. Sınıflarda Türkçe 5 saat,Matematik 5 saat, Fen ve Teknoloji 5 saat, Sosyal Bilgiler 4 saat , İngilizce 8 saat okutulmaktadır.

10 ÖLÇME -DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI
“SBS HAZIRLIK” ÇALIŞMALARI ÖLÇME -DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI

11 “SBS HAZIRLIK” ÇALIŞMALARI
Ölçme ve değerlendirme sistemimiz, öğrenci ve öğretmenlerimizin bilimsel ölçme değerlendirme yöntemlerinden yararlanabilmeleri açısından eğitim ve öğretim tekniklerimiz içerisinde önemli bir yer tutar.

12 “SBS HAZIRLIK” ÇALIŞMALARI
ÖLÇME ARAÇLARI YAZILI SINAVLAR PERFORMANS GÖREVLERİ PROJE ÖĞRETMEN ÖLÇ-BİRİMİ KONU TARAMA SINAVI SBS DENEME SINAVI BRANŞ CHECK-UP SINAVI OBP OKUL BAŞARI PUANI

13 “SBS HAZIRLIK” ÇALIŞMALARI
KONU TARAMA SINAVI ONBEŞ GÜNDE BİR UYGULANIR. İKİ HAFTALIK SÜREÇTE ANLATILAN KONULARIN KAVRANMA DÜZEYİNİ BELİRLEMEYE YÖNELİK YAPILIR 30 SORUDAN OLUŞUR VE BİR DERS SAATİNDE UYGULANIR.

14 “SBS HAZIRLIK” ÇALIŞMALARI
SBS DENEME SINAVI AYDA BİR UYGULANIR. ÖĞRENCİNİN AYLIK SBS HAZIRLIK PERFORMANSINI VE BRANŞ BAŞARI DURUMLARINI BELİRLEMEYE YÖNELİK YAPILIR SORUDAN OLUŞUR VE İKİ DERS SAATİNDE UYGULANIR.

15 “SBS HAZIRLIK” ÇALIŞMALARI
BRANŞ CHECK-UP SINAVI 1.DÖNEM SONUNDA VE YIL SONUNDA SORULARIN TAMAMI TEK BİR BRANŞTAN OLUŞAN DENEME SINAVI ŞEKLİNDE UYGULANIR. BİREYSEL VE SINIF DÜZEYİNDE BRANŞ BAŞARI DURUMLARINI VE KONU-KAVRAMA EKSİKLERİNİ BELİRLEMEYE YÖNELİK YAPILIR 50 SORUDAN OLUŞUR VE ETÜT SAATLERİNDE UYGULANIR.

16 “SBS HAZIRLIK” ÇALIŞMALARI
Özel Yüksel Sarıkaya İlköğretim Okulunda uygulanan sınavlardan alınan sonuçların analizleri, ölçme ve değerlendirme servisinde, bilgisayar programı aracılığıyla gerçekleştirilir. Değerlendirme sonuçları bireysel öğrenci ve sınıf değerlendirme analizleri halinde sunulur. Böylece tüm öğrencilerimizin gelişimlerinin gözlemlenip değerlendirilmesi sonucunda yapılması gereken TELAFİ EĞİTİMİ çalışmaları süratle belirlenir

17 “SBS HAZIRLIK” ÇALIŞMALARI
YIL SONU KARNESİ M.E.B. VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ YARIYIL KARNESİ DEĞERLENDİRME SINAV SONUÇ KARNESİ ÖĞRENCİ GELİŞİMKARNESİ BRANŞ KONU ANALİZ KARNESİ KTS ANALİZ KARNESİ

18 “SBS HAZIRLIK” ÇALIŞMALARI
KTS SONUÇ KARNESİ ÖĞRENCİNİN BRANŞLARA AİT DOĞRU-YANLIŞ-BOŞ VE NET DURUMUNU GÖSTERİR KTS NET GELİŞİM ANALİZLERİNE YER VERİLİR.

19 “SBS HAZIRLIK” ÇALIŞMALARI
SINAV SONUÇ KARNESİ ÖĞRENCİNİN BRANŞLARA AİT DOĞRU-YANLIŞ-BOŞ VE NET DURUMUNU GÖSTERİR ÖĞRENCİNİN OKUL ORTALAMASINA GÖRE BRANŞ BAŞARI DURUMU KARŞILAŞTIRILIR. ÖĞRENCİNİN GEÇMİŞ DENEME SINAVLARINA AİT SBS PERFORMANS GELİŞİM GRAFİĞİ YER ALIR.

20 BRANŞ KONU ANALİZ KARNESİ
“SBS HAZIRLIK” ÇALIŞMALARI BRANŞ KONU ANALİZ KARNESİ ÖĞRENCİNİN BRANŞLARA AİT KONULARI KAVRAMA YÜZDELERİ YER ALIR. YIL İÇERİSİNDE BİR KONUDAN NEKADAR SORU SORULMUŞ, ÖĞRENCİ BUNLARIN NE KADARINI DOĞRU,NE KADARINI BOŞ, NE KADARINI YANLIŞ CEVAPLAMIŞ BU BİLGİLER YER ALIR. BRANŞ NET GELİŞİMLERİ YER ALIR.


"Çocuğunuza Dair Hayallerinize Değecek Bir Okul" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları