Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Eğitim ve Kültür LEONARDO DA VINCI Hareketlilik AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Eğitim ve Kültür Leonardo da Vinci Adım Adım Hareketlilik.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Eğitim ve Kültür LEONARDO DA VINCI Hareketlilik AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Eğitim ve Kültür Leonardo da Vinci Adım Adım Hareketlilik."— Sunum transkripti:

1 Eğitim ve Kültür LEONARDO DA VINCI Hareketlilik AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Eğitim ve Kültür Leonardo da Vinci Adım Adım Hareketlilik Projeleri

2 Eğitim ve Kültür LEONARDO DA VINCI Hareketlilik AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Başarılı bir tekliften...... Başarılı projeye Bir Kalite Güvencesi Yaklaşımı : Ortaklık Kalite Taahhüdü

3 Eğitim ve Kültür LEONARDO DA VINCI Hareketlilik AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Ortaklık Kalite Taahhüdü Gönderen Kuruluş:... (Eğer Varsa) Aracı Kuruluş:.... Gönderen ve Evsahibi kuruluşlar birlikte:.... Evsahibi Kuruluş:... Yararlanıcı:... TAAHHÜT EDER

4 Eğitim ve Kültür LEONARDO DA VINCI Hareketlilik AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Başlagıçta, Unutmayın! Başvuru Formunda ihtiyaçlarınızı ve bunlarla ilgili hedeflerinizi tanımlamanız istendi: Bunları aklınızda tutun, zira bunlar sizin teklifinizin kabul edilmesinde etkin oldu. Eğer ihtiyaçlarınız ve hedefleriniz üzerinde tereddütler var ise yapacağınız ilk şey; geliştirilecek beceri ve yetenekler doğrultusunda hedeflerinizi açıkça tanımlayın.

5 Eğitim ve Kültür LEONARDO DA VINCI Hareketlilik AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Hâlâ vakit var... Projenizi uygularken bu hedeflerin seçmiş olduğunuz hedef ülke, evsahibi kuruluş, proje süresi ve yerleştirmenin içeriği ile uygulanabilir durumda olup olmadığını kontrol edin.

6 Eğitim ve Kültür LEONARDO DA VINCI Hareketlilik AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Son tarihlere dikkat edin ! Birçok durumda bu sunumda listelenen faaliyetler birbiri ardına değil aynı anda yürüyecektir. Ancak yinede dikkat edilmesi gereken doğal bir kronoloji bulunmaktadır. Her zaman bir sonraki adımı öngörerek adımlarınızı atın ve son dakika sorunlarından kaçınmış olun.

7 Eğitim ve Kültür LEONARDO DA VINCI Hareketlilik AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Seçme ve motive etme ile başlayın... Yararlanıcılarınızın seçim işlemini açıkça tanımlanan ve şeffaf yöntemlerle yapmalısınız. Yararlanıcılarınızı motive etmek de önemli bir adımdır: Kişisel motivasyon sağlanmalı eğer mevcutsa projenin temel niteliklerinin anlaşılıp kabul edilmiş olduğu teyit edilmelidir.

8 Eğitim ve Kültür LEONARDO DA VINCI Hareketlilik AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Onları hazırlayın, öylece göndermeyin ! Bir sonraki adım yararlanıcılarınızın ortaklarınızın da dahil olduğu bir süreçle alıcı ülkenin pratik, profesyonel ve kültürel hayatı ile ilgili hazırlanması olmalıdır. Mesleki alandaki dil yetersizliklerini gidermeye yönelik bir hazırlık öncelikli olabilir.

9 Eğitim ve Kültür LEONARDO DA VINCI Hareketlilik AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Aynı zamanda yararlanıcılarınız gitmeden önce... etkili bir uygulama için çalışma planları nın ve zaman çizelgeleri nin ortağınızla görüşülüp anlaşılmış olmasına dikkat edin. Gerçekleştirilecek görevlerin tanımları ve tutor/mentor tayin edilmesine önem gösterin. edinilen beceri ve yeteneklerin tanıması ile ilgili gerekli adımları ortağınızla birlikte atın. Bütün bu detaylar yararlanıcıların çıkışından önce yapılacak sözleşmede imza altına alınmalıdır.

10 Eğitim ve Kültür LEONARDO DA VINCI Hareketlilik AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Oluşturun.. Yararlanıcları da kapsayan projenin bütün tarafları için iletişim kanallarının sağlanması; Projenin değerlendirilmesine olanak sağlayacak ve devam eden süreçlere gerekli olması halinde müdaheleye imkan sağlayacak bir sistem.

11 Eğitim ve Kültür LEONARDO DA VINCI Hareketlilik AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Hareketlilik için herşeyi hazır edin! Kontrol/Organizasyon : seyahat düzenlemeleri; yararlanıcıların sosyal güvenlik kapsamında olmaları; Yararlanıcıların kişisel sigortaları ve hukuki sorumluluk; İkamet için tatmin edici koşullar Aynı Zamanda : Pasaport, vize Çalışma İzni

12 Eğitim ve Kültür LEONARDO DA VINCI Hareketlilik AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Aracı Kuruluşlar Eğer yerleştirme/değişim faaliyetinizi bir aracı kurumla birlikte organize ediyorsanız bu kurumun: Yerleştirme amaçlarına ulaşılabilmesi için gerekli düzenlemeleri yerine getirebilecek ve uygun evsahibi kuruluşları seçebilecek bir kurum olduğundan, Size temas kişilerle ilgili bilgilerin verildiğine ve hedef ülkeye gidişten dönüşe kadar yararlanıcılar için her türlü düzenlemeyi yaptığından emin olun.

13 Eğitim ve Kültür LEONARDO DA VINCI Hareketlilik AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı İdeal olarak... Hazırlık ziyareti organize etmeye çalışın !

14 Eğitim ve Kültür LEONARDO DA VINCI Hareketlilik AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Şimdi sözleşme zamanı ! Ortaklarınızla yapılması gerekenler konusunda temaslarda bulundunuz ve atılması gereken adımları görüştünüz. Şimdi imza zamanı: (eğer mümkünse) ortaklarınızla anlaşma; (her koşulda) aracı kurum, evsahibi kurum, siz ve yararlanıcılar arasında bir sözleşme

15 Eğitim ve Kültür LEONARDO DA VINCI Hareketlilik AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Bu sözleşmelerde neler olmalı Evsahibi kuruluşun yükümlülükleri Yararlanıcılara onların bilgi, yetenek ve eğitim niteliklerine göre uygun görev ve sorumluluklar tahsis etmek ve uygun ekipman ve desteğin yararlanıcıların hizmetinde olduğundan emin olmak, Yararlanıcının eğitim ilerleyişini izlemek üzere bir “tutor” tanımlamak, Alıcı ülkenin kültür ve hayat tarzı konusunda mümkün olduğunca yararlanıcıları bilgilendirmek, Gerektiğinde tatbiki destek sağlamak, Her yararlanıcı için gerekli olan sigorta korumasının kontrolünü yapmak

16 Eğitim ve Kültür LEONARDO DA VINCI Hareketlilik AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı... ve ayrıca Yararlanıcının Yerleştirme/Değişim faaliyeti için yapılan bütün anlaşmalara uymak ve faaliyetin başarılı olması için elinden geleni yapmak. Evsahibi kuruluşun kural ve yönetmeliklerine uymak. Y/D faaliyeti sırasında gerçekleşen problem veya değişikliklerle ilgili proje sahibi/gönderen kuruluş ile irtibata geçmek. Y/D sonunda kendisinden talep edilecek anketi doldurmak (RAP4LEO) ve istenen belgeleri proje sahibine iletmek

17 Eğitim ve Kültür LEONARDO DA VINCI Hareketlilik AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Yerleştirme/Değişim Sırasında Bütün prosedürlerin yerine getirildiğinden emin olun : Bütün taraflar arasında sürekli iletişim, Yararlanıcının faaliyetlerinin, yaşama koşullarının izlenebilir olması Danışmanlık ve belgelendirme prosedürleri Eğer gerekli ise projenin uyarlanması/ küçük değişiklikler yapılması Sözleşmede üzerinde anlaşılan konulardan farklı uygulamalar olduğunda gerekli adımları atın.

18 Eğitim ve Kültür LEONARDO DA VINCI Hareketlilik AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Yararlanıcılarınız döndüğünde Yararlanıcılarınızın edinimlerini tanımlamaları ve karşılaştıkları zorlukları analiz edebilmek için geniş kapsamlı bir faaliyet organize etmek. Yararlanıcılarınızın Raporlarını sunmalarını sağlayınız. Bu raporların eklerinde ilgili dokümanlarda belirtildiği şekilde; faturaları, ulaşım belgelerini ve diğer tüm ispat edici dokümanları da eklerinde bulundurması gerekmektedir. Yerleşitirme/değişim sürecinde edinilen bilgi ve yeterliliklerin tanınması/belgelendirilmesi için gerekli her türlü belgeyi edinmeleri için gayret ediniz. Tüm ortaklara geri bildirimde bulununuz. Teşekkür, rapor modelleri vb.

19 Eğitim ve Kültür LEONARDO DA VINCI Hareketlilik AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Son fakat en son değil ! Projenin kurumunuza kazandırdığı katma değeri analiz ediniz... Raporunuzu göndermeyi geciktirmeyiniz, ihmal etmeyiniz... En kapsamlı bir şekilde yaygınlaştırma yapmayı unutmayınız!


"Eğitim ve Kültür LEONARDO DA VINCI Hareketlilik AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Eğitim ve Kültür Leonardo da Vinci Adım Adım Hareketlilik." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları