Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Nedir?. Genel Şartlar 1. Ders verme hareketliliği gerçekleştirilecek iki ülkeden en az birinin AB üye ülkesi olması gerekir. 2. Ders verme hareketliliğinden.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Nedir?. Genel Şartlar 1. Ders verme hareketliliği gerçekleştirilecek iki ülkeden en az birinin AB üye ülkesi olması gerekir. 2. Ders verme hareketliliğinden."— Sunum transkripti:

1 Nedir?

2 Genel Şartlar 1. Ders verme hareketliliği gerçekleştirilecek iki ülkeden en az birinin AB üye ülkesi olması gerekir. 2. Ders verme hareketliliğinden faydalanmak isteyen personelin EÜB(Erasmus Üniversite Beyannamesi)sahibi bir yükseköğretim kurumunda tam/yarı zamanlı olarak istihdam edilmiş olan akademik öğretim elemanı olması gerekir. 3. Ders verme hareketliliğinden faydalanmak üzere gidilecek olan yükseköğretim kurumu ile gönderen yükseköğretim kurumu arasında kurumlar arası anlaşma olması ve her iki tarafın da EÜB sahibi olması gerekir. 4. Öğretim elemanına ders verdiği günler ve seyahat günleri dahil olmak üzere, ülkeye göre belirlenen en fazla 7 günlük hibe ödenir. 5. İsteyen öğretim elemanı maddi destekten feragat ederek de(0 hibeli olarak) faaliyetten faydalanabilir. Kimler Faydalanabilir? Resmi olarak ders verme yükümlülüğüne sahip olan tüm öğretim elemanları faydalanabilir.

3 Ders Verme Hareketliliği seçim esasları Erasmus Kurum Koordinatörlüğü tarafından yapılan çağrıya belirtilen süre içerisinde cevap verilmeli. Değerlendirme öncelikleri; Daha önce ders verme hareketliliğinden faydalanmamış öğretim elemanına, Daha önce ders verme hareketliliği faaliyetlerine dahil olmayan bölüm ya da birimlere, Daha önce ders verme hareketliliği faaliyetlerinde yer almayan ülke veya yükseköğretim kurumlarında yapılacak faaliyetlere,

4 Ders Verme Hareketliliği Tarih Aralıkları 2012-2013 1 Haziran 2012–30Eylül 2013arasında 1 hafta (5 gün ders verme+ 2 gün gidiş-dönüş günleri maksimum 7 gün)olarak gerçekleşecektir. Önemli:Ders verme hareketliliğinden faydalanabilmek için misafir olarak gidilen yükseköğretim kurumunda en az 5 ders saati ders vermek gerekmektedir.

5 Ders verme Hareketlilik hibeleri Haftalık Harcırah -Harcırahın ilk taksiti: Gitmeden Önce (en fazla %80) -Harcırahın ikinci taksiti: Döndükten Sonra (%20)+Seyahat Masrafları Seyahat Masrafları -Ulaşım ekonomik şekilde yapılmalıdır. -400 €’ya kadar olan ve ders verilecek şehre ulaşımda geçerli tüm seyahat giderleri karşılanır. -400 €’yu aşan kısmın %50’si karşılanır. *Şehir içi ulaşım karşılanmaz. (Konaklama (otel, misafirhane, yurt vs.) için ek bir ödeme yapılmaz. Tüm masraflar verilen Erasmus hibesinden karşılanır. )

6 Örnek günlük/haftalık hibe miktarı hesaplamaları Belçika’da, en az 5 saat ders vererek, 6 gün ders verme hareketliliği kapsamında faaliyet gerçekleştiren ve 2 gününü yolculukta geçiren (gidiş-dönüş günleri) bir yararlanıcıya ödenecek en yüksek günlük/haftalık hibe miktarı 8 gün (1 hafta + 1 gün) üzerinden hesaplanır. 7 gün için hibe miktarı: 170*7= 1.190 € 8. gün için hibe miktarı: (1.666-1.190) / 7 * 1 = 68 € 8 gün için hibe: 1.190 + 68 = 1.258 €

7 Ders Verme Hareketliliğinin Hedefleri Ders Verme Hareketliliğinin hedefleri şunlardır: Hareketlilik programına katılamayan öğrencilere farklı Avrupa ülkelerindeki yükseköğretim kurumlarının akademik personelinin bilgi ve deneyiminden faydalanma imkanı vermek Eğitim konusunda uzmanlık ve deneyim değişimini teşvik etmek Yükseköğretim kurumlarını sundukları derslerin çeşit ve içeriğini genişletme ve zenginleştirme konusunda teşvik etmek

8 Bilinmesi gereken hususlar *Çağrıda bulunduğumuz dönemde yayımladığımız tarihten sonra yapılacak başvurular bir sonraki akademik yıla sarkabilir. *Öğrenim Programı(Teaching Programme) yazılan tarih aralığına göre değil ders verme gününe göre haftalıklar hesaplanır ve seyahat günleri ders verme günleri ile aynı gün değilse ayrı olarak hesaplanır. * Öğrenim Programı(Teaching Programme) detaylı bir şekilde doldurulması gerekir.(ders verdiği gün saat ve konu başlığı) *Farklı Ülkelerden dönüş yapan veya farklı Ülkelerden Hareketlilik yapılacak Ülkeye giden hocalarımız seyahat yaptıkları tarihteki en ekonomik bilet ücretini alır.Şehir içi ulaşımın bedeli ödenmez. *Faturalar seyahat gideri için muhakkak şarttır ve hareketliliğin faturasını 7 iş günü içinde kestiremeyen hocalarımıza firmalar fatura düzenlemesi yapmadığı için öğretim üyelerimizin gitmeden konudan haberdar edilmesi gerekir.


"Nedir?. Genel Şartlar 1. Ders verme hareketliliği gerçekleştirilecek iki ülkeden en az birinin AB üye ülkesi olması gerekir. 2. Ders verme hareketliliğinden." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları