Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÖZELLİKLE KIZ ÇOCUKLARININ OKULA DEVAM ORANLARININ ARTTIRILMASI HİBE PROGRAMI TAM BAŞVURU FORMU PAKETİ HAZIRLAMA EĞİTİMİ Eylül 2013 GİRİŞ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÖZELLİKLE KIZ ÇOCUKLARININ OKULA DEVAM ORANLARININ ARTTIRILMASI HİBE PROGRAMI TAM BAŞVURU FORMU PAKETİ HAZIRLAMA EĞİTİMİ Eylül 2013 GİRİŞ."— Sunum transkripti:

1 ÖZELLİKLE KIZ ÇOCUKLARININ OKULA DEVAM ORANLARININ ARTTIRILMASI HİBE PROGRAMI TAM BAŞVURU FORMU PAKETİ HAZIRLAMA EĞİTİMİ Eylül 2013 GİRİŞ

2 GÜNDEM Giriş Mantıksal Çerçeve Yaklaşımı, Faaliyet Planı ve Bütçe Hazırlama, Tam Başvuru Formu Paketi Hazırlama, Başvuru Paketinin Gönderimi, Değerlendirme ve Sonraki Aşamalar.

3 EĞİTİMİN AMACI Ön Teklifin Başvuru Formuna Aktarılması Aşamasında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar, Başvuru Paketini Hazırlama Konusunda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar, Başvuru Paketini Teslim Etme İle İlgili Kurallar, Değerlendirme Süreci Hakkında Bilgi Vermektir.

4 BAŞVURU SÜRECİ Başvuru sahibi hibe rehberini inceler proje fikrinin uygun olduğu değerlendirmesini yapar. Hazırlık için proje fikrini analiz eder, mantıkal çerçeve dokümanını hazırlar, faaliyet planını çıkarır ve bütçesini düzenler Hazırladığı dokümanlar çerçevesinde proje ön teklifini hazırlar ve en geç rehberde belirtilen son tarih ve saatte Sözleşme Makamı’na sunar. Sözleşme Makamı proje ön tekliflerini değerlendirir ve puanlandırır. Puanlama 50 tam puan üzerinden yapılır. Tahsis edilen fon çerçevesinde başarılı olan ön teklif sahiplerinden detaylı tekliflerini içeren tam başvuru paketi istenir. Başvuru sahibi proje ön teklifini detaylandırarak tam başvuru formu, bütçe, mantıkal çerçeve ve diğer istenen belgeleri hazırlayarak, en geç rehberde belirtilen son tarih ve saatte Sözleşme Makamı’na sunar. Proje teklifi değerlendirilir ve şartlı seçilen projelerden başvuru sahibi ve ortakların uygunluğuna dair destekleyici belgeler istenir 1 2 3 4 5 6 Son aşamada başvuranların ve ortakların uygunluğu da değerlendirildikten sonra seçilen projelerle hibe sözleşmesi imzalanır 7

5 Başvuru Süreci - Özet Hibe Teklif Çağrısının yayınlanması Proje Ön Tekliflerinin sunulması Proje Ön Tekliflerinin değerlendirilmesi Seçilen Proje Ön Teklif sahiplerinden tam başvuru formu paketinin talep edilmesi Tam başvuru formları paketlerinin sunulması Tam başvuru formları paketlerinin değerlendirilmesi Sözleşmelerin imzalanması Seçilen başvuruların sahiplerinin ve ortaklarının uygunluk kontrolü MEVCUT

6 HİBE KURALLARI ÖNEMLİ HATIRLATMALAR Projenizi, ön teklifinizde belirtmiş olduğunuz tüm nitelikleri esas alarak detaylandırmanız gerekir. Proje ön teklifinizde değerlendirmeye tabi tutulan TEMEL unsurları tam başvuru aşamasında/formunda değiştiremezsiniz. Proje ön teklifinizde belirtmiş olduğunuz AB katkısı miktarı hibe rehberinde belirtilen sınırlar çerçevesinde (150.000-250.000) olmalıdır. Bu miktar tam başvuru aşamasında %20’den fazla sapma gösteremez.

7 HİBE KURALLARI ÖNEMLİ HATIRLATMALAR Başvurunuzu proje ön teklifinde kullandığınız dilde sunmanız gereklidir. Başvurunuzun Türkçe sunulması halinde, Proje Özeti (Ek F), Bütçe (Ek B1 bütçe dökümü, B2-beklenen fon kaynakları, B3- Maliyet Gerekçeleri) ve Mantıksal Çerçeve’yi (Ek C) İngilizce olarak da olarak sunmanız gereklidir.

8 HAZIR MISINIZ? Hibe Başvuru Kurallarını hatırlayın. Lütfen Başvuru Rehberini, Düzeltmeleri ve Sıkça Sorulan Soruları ve Cevapları tekrar okuyunuz. Proje Ön Teklifinizi ortaklarınızla ve iştirakçilerinizle yeniden inceleyin ve nasıl bir detaylandırma yapacağınızı konuşun. Bugünü etkin şekilde kullanın!

9 HAZIR MISINIZ? TAM BAŞVURU PAKETİ DETAYLANDIRMA ÇALIŞMALARI ÖN TEKLİF FORMU EĞİTİM ÇIKTILARI


"ÖZELLİKLE KIZ ÇOCUKLARININ OKULA DEVAM ORANLARININ ARTTIRILMASI HİBE PROGRAMI TAM BAŞVURU FORMU PAKETİ HAZIRLAMA EĞİTİMİ Eylül 2013 GİRİŞ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları