Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ERASMUS OFİSİ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ERASMUS OFİSİ."— Sunum transkripti:

1 ERASMUS OFİSİ

2 ERASMUS STAJ HAREKETLİLİĞİ
Faaliyet, yükseköğretim kurumunda kayıtlı öğrencinin yurtdışındaki bir işletmede veya organizasyonda staj yapmasıdır. Erasmus staj faaliyeti belirli bir öğretim programı kapsamında yapılan akademik çalışmalara ilişkin araştırma ödevleri, analiz çalışmaları gibi çalışmalar yapmak üzere kullanılmaz. Staj faaliyeti, öğrencinin öğrencisi olduğu mesleki eğitim alanında uygulamalı iş deneyimi elde etmesidir. Faaliyet süresi lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri için 3 ile 12 ay arasında bir süredir. Meslek yüksekokulu gibi kısa dönemli yükseköğretim programları öğrencileri için asgari süre 2 aydan başlar , 12 aya kadar sürebilir. Staja ev sahipliği yapacak kuruluşlar ; işletmeler , eğitim merkezleri, araştırma merkezleri ve işletme tanımına uyan diğer kuruluşlar olabilir. Bu çerçevede , uygun bir işletmeden kastedilen büyüklükleri, yasal statüleri ve faaliyet gösterdikleri ekonomik sektör ne olursa olsun, özel veya kamuya ait her tür kurum / kuruluş ile sosyal ekonomi dahil her tür ekonomik faaliyette bulunan girişimdir. Staj faaliyetinde bulunulacak yurtdışındaki kurumun yükseköğretim kurumu olması halinde gidilecek kurum işletme olarak değerlendirileceği için Erasmus Üniversite Beyannamesi sahibi olması şartı aranmaz.

3 Hangi kuruluşlar Erasmus staj faaliyeti için uygun değildir: - Avrupa birliği kurumları ve AB ajansları - AB programlarını yürüten ve bu kapsamda hibe alan kuruluşlar - Misafir olunan ülkedeki ulusal diplomatik temsilciliklerimiz (büyükelçilik ve konsolosluk gibi) Erasmus Staj Hareketliliği için; -Staj faaliyetinde öğrenim amaçlı hareketlilikten farklı olarak, en az 2. sınıfta olma şartı aranmaz. Ancak, son sınıfta Haziran döneminde mezun durumuna gelen öğrenciler üniversitelerinden ilişiklerini kestirmeseler ve/veya mezuniyet belgelerini almasalar dahi mezun kabul edileceklerinden Haziran döneminden itibaren staj faaliyetinden faydalanamazlar.

4 ERASMUS STAJ HAREKETLİLİĞİ HİBE MİKTARLARI

5 Planlanan faaliyet dönemi tamamlanmadan dönülmesi
Haftalık hibe hesaplamaları yalnızca ön lisans öğrencilerinin 3 aydan kısa sürmesi planlanan staj faaliyetleri için kullanılır. Lisans ve üstü öğretim kademeleri için öğrencilerine haftalık hibe hesaplaması ve seyahat bedelleri için ayrı ödeme yapılmaz. Ön lisans öğrencileri için bağlantılı ve aktarmalı seyahatler dahil bilet bedelinin % 75 ödenir. Planlanan faaliyet dönemi tamamlanmadan dönülmesi Öğrenci öğrenim ve staj hareketliliği faaliyetleri asgari 3 ay, azami 12 aydır. Ancak iki yıllık Meslek yüksekokulu öğrencileri için asgari staj faaliyeti süresi 2 aydır. Asgari süreler mücbir sebepler dışında azaltılamaz. Hareketlilik süresinin asgari sürenin altında olması durumunda söz konusu hareketlilik için hibe ödemesi yapılmaz, Öğrenci sıfır hibeli öğrenci olarak rapor edilir ve tekrar Erasmus programından faydalanamaz. Öğrencilerin, mücbir sebeplerle (zorunluluk sebepleri, ailevi sebepler, sağlık sebepleri, doğal afet gibi) planlanan hareketlilik faaliyeti döneminden erken dönmesi durumunda, öğrencinin yurtdışında kaldığı süre karşılığı hibe miktarı öğrencide bırakılmak üzere, fazladan ödenen hibenin iadesi istenir.

6 PASAPORT VE HİBE ( VİZE ) YAZISI HAZIRLANMASI İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR VE İŞLEMLERİ
Erasmus staj hareketliliği programından yararlanmaya hak kazanan öğrencilerimize, staj iş yeri ( Bölümünüz ile ilgili olması gerekmektedir) bilgilerini ofisimize teslim etmeleri için tarihine kadar süre tanınacaktır. Bu süre içerisinde Davet Mektubunu ( Kabul mektubu) staj yapacağı işletmeden temin eden öğrencilerimiz; Eğitim anlaşmalarını (Training agreement) hazırlamaları gerekmektedir. Bu işlemden sonra; Ek 1 ve Taahhütname de hazırlanıp ofisimize teslim ettiğiniz takdirde pasaport ve vize yazılarınız tarafımızdan yazılacaktır ve Üniversitemizin Erasmus Programı ana sayfasında dökümanlar kısmında isminiz ilan edildikten sonra yazılarınızı ofisimizden alabilirsiniz.

7 Davet mektubu örneği ;

8 Eğitim Anlaşması ( Training Agreement )örneği ;

9 Pasaport ve vize yazısı almak için gerekli olan evraklarımızı Erasmus ana sayfamızdan temin edebilirsiniz; 1-Kabul mektubunun fotokopisi 2-Eğitim Anlaşması (Training Agreement orijinal olacak)* 3-Taahhütname* 4-Ek-1*

10 GİTMEDEN ÖNCE OFİSİMİZE TESLİM ETMENİZ GEREKEN EVRAKLAR
Pasaport ve Vize işlemlerinizi bitirdikten sonra; Pasaportunuzun ve Vizenizin fotokopisini, Ziraat Bankası Euro hesap cüzdanızın fotokopisini, Hibe sözleşmenizi hazırlayıp ofisimize teslim etmeniz gerekmektedir. Gidiş evraklarınızı ofisimize teslim ettiğiniz tarihten itibaren, %80’ lik hibeleriniz ortalama 15 gün içinde hesaplarınıza yatırılacaktır. (Bu 15 günlük süre Ulusal ajansın üniversitemize hibe ödemesi yaptığı tarihten itibaren geçerlidir.)

11 Pasaport ve vize işlemlerinizi tamamladıktan sonra, yurtdışına gitmeden önce teslim edilmesi gereken evrakları Erasmus ana sayfamızdan temin edebilirsiniz: 1-Pasaport ve vize fotokopisi (pasaportta yazılı olan tüm sayfalar) 2- Öğrenci hibe sözleşmesi.* 3-Ziraat Bankası Euro hesap cüzdan fotokopisi.(Türkiye’nin herhangi bir Ziraat bank şubesi olabilir.)

12 ÜLKENİZE DÖNÜŞ YAPTIKTAN SONRA OFİSİMİZE TESLİM ETMENİZ GEREKEN EVRAKLAR
Erasmus Taahhütnamesinde yer alan dönüş evrakları kısmında belirtilen evrakları; hibenizin %20’ lik kısmını almak için ofisimize teslim etmeniz gerekmektedir. Yurtdışından dönüş yaptıktan sonra ofisimize teslim edilecek evraklar: 1-Gidiş–Dönüş Teyit Belgesi’nin aslı (Confirmation, Duration Sheet, Certificate… vs) 2-Öğrenci Faaliyet Rapor Formu* (Erasmus ana sayfamızdan temin edebilirsiniz.) 3- Pasaportun giriş-çıkış fotokopisi(Pasaport orijinal ibraz edilecek)

13 TEŞEKKÜRLER


"ERASMUS OFİSİ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları