Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Akdeniz Üniversitesi Akdeniz Teknokenti Kat:2 No: 3 ANTALYA Tel: 0-242-2278731- 2277708 Fax: 0-242-2278733 STOK – COST CONTROL.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Akdeniz Üniversitesi Akdeniz Teknokenti Kat:2 No: 3 ANTALYA Tel: 0-242-2278731- 2277708 Fax: 0-242-2278733 STOK – COST CONTROL."— Sunum transkripti:

1 Akdeniz Üniversitesi Akdeniz Teknokenti Kat:2 No: 3 ANTALYA Tel: 0-242-2278731- 2277708 Fax: 0-242-2278733 http://www.rmosyazilim.com STOK – COST CONTROL

2

3 Stok Kodları MS Excel’den Transfer edilebilmesi Programın her bölümünde raporları Word ve Excel’e gönderebilmek için bu butonlardan faydalanılır. Stoklar Envanter Gruplarına göre açılır.

4 Tüm Stok Hareketleri tek bir ekrandan rahatlıkla yapılabilir. Yeni Satıcı ve Yeni Malzeme aynı ekran üzerinden yapılabilir. Böylelikle işlenmekte olan fişten çıkmak zorunda kalınmaz. Yine fişin içindeyken, Tesellüm fişinden departmana direk çıkış, Satıcı değişikliği. Tarih değişikliği. Fatura No değişikliği, Departman değişikliği, Bir Malzemenin durumuna bakma gibi işlemler tek tuşla yapılabilir. Son Kayda Göre Düzenle; Fiş girilirken en son kaydı en yukarda göstererek kullanıcının daha etkin kontrol yapabilmesi sağlanır.

5 Stok Kartı herhangi bir malzemenin istediğimiz tarihler arasındaki tüm hareket detaylarını gösterir. Ayarıca aynı ekran üzerinden bir malzeme üzerindeki tüm hareketler diğer malzemeye veya bir satıcı üzerindeki tüm hareketler diğer bir satıcıya transfer edilebilir.

6 Giriş Raporları belirtmiş olduğumuz tarihler arası girişi yapılan malzemelerin listesini verir. Yukarıdaki butonlardan yararlanılarak malzemeleri hangi kritere göre sıralayacağımız belirtilir. Çekilecek olan raporda hangi bilgilerin çıkıp çıkmayacağı aşağıdaki seçeneklerden belirtilebilir. Eğer Muhasebe Mutabakat seçilirse Depo girişleri işe muhasebeleşenler arasındaki farkı aşağıda olduğu gibi gösterir.

7 Çıkış Raporları Belirmiş olduğumuz tarihler arası departmanlara çıkışı yapılan malzemelerin listesini verir. Yukarıdaki butonlardan yararlanılarak malzemeleri hangi kritere göre sıralayacağımız belirtilir. Çekilecek olan raporda hangi bilgilerin çıkıp çıkmayacağı aşağıdaki seçeneklerden belirtilebilir.

8 Programda ana depo stokları ile gerçekteki stokları karşılaştırmak açısından ana depo sayımı girilir.

9 Bu raporla Ana depoda bulunan malzemelerin tamamını devir, giriş, çıkış ve kalan şeklinde görebiliriz.

10 Yıllık Analiz Raporu malzemeleri ay bazında yılık toplamları veren bir rapordur.

11 Ana Depoda malzemeler tanımlanırken minimum – maksimum stok seviyeleri belirtilerek ana depoda bulunması gereken stok miktarını kontrol altında tutabiliriz.

12 Malzemelerin aylık yada günlük olarak ortalama fiyatlarını raporlayabiliriz.

13 Ay Sonu işleminde ana depoda kalan malzemeler bir sonraki aya devir olarak aktarılır.

14 Departmanlardan yapılan Pos satışlarının departmanlardan düşürtmek için satılan her ürünün bir reçetesi bulunmalıdır.

15 Satılan ürünlerin stoklardan düşmesi için reçetelerin detaylarının girilmesi gerekmektedir. İlk girişte maliyetini bulan reçete sonraki stok alımların dada maliyetini otomatik olarak güncelleyecektir.

16 Pos Sistemin kullanılmadığı otellerde satışların stoklardan düşmesi için Satış Bildirim fişi kullanılabilir.

17 Satışı yapılan reçeteler kategorilerine göre (Satış, Ödenmez, İkram, Yiyecek, İçecek vs.) listelenir.

18 Satışı yapılan reçetelerdeki kullanılan malzemeler kategorilerine göre (Satış, Ödenmez, İkram, Yiyecek, İçecek vs.) listelenir.

19 Departmanlarda bulunan tüm malzemelerin Devirlerini. Girişlerini, Transferlerini, Satışlarını ve kalanlarını tek bir raporda görebiliriz.

20 Departman sayımları girildikten sonra departmanlarda kalan stok miktarları ile girilen sayımları karşılaştırıp tüketimi bulabiliriz.

21 Cost Raporları Aylık Bazda alınabildiği gibi Yıllık Bazda da alınabilir. Bunu yaparken soldaki seçeneklerden hangi fiş tipinin görüntülenmesini istiyorsak onu seçerek raporumuz almalıyız.


"Akdeniz Üniversitesi Akdeniz Teknokenti Kat:2 No: 3 ANTALYA Tel: 0-242-2278731- 2277708 Fax: 0-242-2278733 STOK – COST CONTROL." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları