Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Esranur ÇİNKO 6-B 314 PaskalyaYeni YılRamazan BayramıCadılar Bayramı.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Esranur ÇİNKO 6-B 314 PaskalyaYeni YılRamazan BayramıCadılar Bayramı."— Sunum transkripti:

1

2 Esranur ÇİNKO 6-B 314

3 PaskalyaYeni YılRamazan BayramıCadılar Bayramı

4 Republic Day 29th October Victory Day 30th August Youth and Sports Day 19th May Cumhuriyet Bayramı Zafer Bayramı 19 Mayıs Gençlik Ve Spor Bayramı

5  İngilizcede gelecek zaman için iki farklı yapı kullanırız. Aslında ikisi de kullanıldığı cümleye gelecek zaman eki olan ''- ecek, -acak'' anlamını verir.

6  Gelecekle ilgili tahminlerde ve konuşma anında verilen kararları ifade etmede kullanır. - Fille herhangi bir ek getirilmez - Kısaltılmış hali özneye '' 'II ''şeklinde eklenerek yapılır - Olumsuz hali '' won't '' olarak kullanılır. ( will not )

7  Positive (+) olumlu (+) This week will be good for you. (+) Your team will win the game. (+) He will come to the party. Negatıve (-) olumsuz (-) This week won't be good for you. (-) Your team won't win the game (-) He won't come to the party.

8  Question (?) soru (?) Will this week good for you? (?) Will your team win the game? (?) Will he come to the party?

9  Tomorrow (yarın) Tomorrow morning (yarın sabah) Three minutes later (üç dakika sonra) Two hours later (iki saat sonra) One week later ( bir hafta sonra) Six months later ( altı ay sonra) A few days later ( bir kaç gün sonra) This week ( bu hafta) Next year ( gelecek yıl) Next week ( gelecek hafta) Next month (gelecek ay)

10  Gelecekte yapacağımız işleri bir plan dahilinde yapacaksak yani önceden yapacağımız iş için herhangi bir hazırlık yaptıysak, kasıtlı olarak bir şeyi gerçekleştireceksek o zaman bu durumlar için ''be going to'' yapısını kullanırız. WILL'den en büyük farkı budur. Yani yapacağımız işin planlı olmasıdır. - Gelecekte gerçekleşmesi çok yüksek olan işler için kullanırız. Mesela girdiği sınavdan yuksek alan birisinin yaptığı tercihlerden mutlaka birisine yerleştirilme ihtimalinin neredeyse %99 olması durumu gibi.

11  I am going to... He is going to... She is going to... It is going to... We are going to... You are going to... They are going to... - Bu yapıdan sonra mutlaka fiilin 1. hali gelir yani fiil hiçbir ek almaz.

12  Olumsuzu ''be'' fiiline gelen not ile gercekleştirilir. I am not going to... He is not going to... She is not going to... It is not going to... We are not going to... You are not going to... They are not going to...

13


"Esranur ÇİNKO 6-B 314 PaskalyaYeni YılRamazan BayramıCadılar Bayramı." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları