Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

E-Twinning Avrupa Okul Ortaklıkları Eşleştirme Projesi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "E-Twinning Avrupa Okul Ortaklıkları Eşleştirme Projesi"— Sunum transkripti:

1 E-Twinning Avrupa Okul Ortaklıkları Eşleştirme Projesi
Gaziantep E-Twinning İl Koordinatörlüğü

2 E-Twinning nedir? eTwinning, öğrencilerin projeler aracılığı ile birbirlerini tanımaları ve öğretmenlerin Avrupa’daki öğretmen topluluklarının bir parçası olmaları için fırsattır. eTwinning projeleri, öğretmenler ve öğrenciler için – en az iki ülkeden iki okul arasında olmak üzere – Bilgi İletişim Teknolojilerini (BİT) kullanarak birlikte çalışmalarını sağlayan işbirlikçi fırsatlardır.

3 Neden E-Twinning eTwinning, öğretmenler tarafından birkaç şekilde kullanılabilir Bunlardan bazıları: Fikir ve ilham için çevrimiçi bir kaynak, Bir ağ ve topluluk oluşturma aracı, Uluslar arası projelerde ortak bulmak amaçlı Öğrencilerin projeler üzerinde çalışması için işbirlikçi bir platform Profesyonel gelişim aracı olarak kullanılmasıdır.

4 Neden E-Twinning eTwinning Avrupa’daki okullara ait bir topluluktur. Tüm katılımcı ülkelerden öğretmenler kayıt olabilir ve birbirlerini bulmak, sanal ortamda tanışmak, fikirlerini paylaşmak, gruplar içerisinde ekip oluşturmak, Öğrenme Etkinliklerinde birlikte öğrenmek ve çevrimiçi projelere katılmak için eTwinning online araçlarını (Portal ve Masaüstü) kullanabilirler. Bu ağ, eğitim aracılığı ile link ve arkadaşlık oluşturmak ile ilgili kişilerin oluşturduğu bir ağdır.

5 E Twinning’de Amaç: Bilişim teknolojilerini geliştirmek, projeler geliştirip paylaşabilmek, Avrupa okullarıyla kültür etkileşimi ve iletişim, öğrencileri internete ve web 2.0 araçlarına adapte edebilmek.

6 E-Twinning kapsamı Öğrenmeyi öğretmek, disiplinler arası geçiş, öğrenci merkezli eğitim. Projelerde birçok ders bir arada kullanılabilir. Projeler online olarak 26 dilde geliştirilebilir Ücretsiz, güvenilir, öğretmen rehberliğinde ve esnek. Yönetimsel süreç yok

7 Uzmandan Öneriler Tarih yazımında karışıklığı önlemek için ay bölümünü yazıyla yazınız. de konu bölümünü silmeyiniz o cevap sayılır. E twinning önemlidir. Sonrası comenius olmalıdır. Önümüze gelen her proje yerine, etkin çalışacağımız projelere yürümeliyiz. Profilimiz İngilizce olmalı ve mutlaka bir fikir olmalı.. Kişilerin yazdığı mesaj sayılarından aktivitelerini görebilirsiniz.

8 Ana Site adresi www. etwinning. net Türkçe tanıtım sitesi www
Ana Site adresi Türkçe tanıtım sitesi (Bu sitede çalışma aşamalarını adım adım anlatan kılavuz vardır.)

9 E twinning 2005 yılından beri Ab okullarında uygulanıyor.
22 şubat 2009 da biz de sisteme dahil olduk yılına kadar anlaşmamız var.

10 Öğretmen Sisteme genel siteden kaydolduktan sonra proje başvurusunda bulunur. Başvuru için zaman sınırlaması yok. Ancak ortak bulmak şart. (Örn: Fransa- Makedonya-İtalya, yaş grubu)Başvuru kabul edilince sistem ortaklık alanı açar.

11 Proje lideri öğretmen, öğrencilerinden bir ekip kurarak proje takvimi oluşturur. Ekip öğrencileri de sisteme davet ile çağrılır şifreler gelince dahil edilir. Etwinning desktop Öğretmenler içindir. Öğrenciler ise sadece Etwinning space bölümünü kullanmaya yetkilidir. Desktopta tüm proje süreci takip edilirken, space bölümünde ise dosya ve multimedia paylaşımları yapılır.(Ses, dosya, video, animasyon, istatistik vb.)

12 Etwinning ortak sayılarınız ve projelerinizin sayısı ve çalışmalarınızla bir referanstır.

13 Bir insanı tanımanın en iyi yolu onunla çalışmaktır
Bir insanı tanımanın en iyi yolu onunla çalışmaktır. Amaç ortak iş yapma, üretme ve iletişimdir. Proje bir araçtır. Projenin sadece öğretmenlere değil öğrencilere de hitap eden birçok yolu var. Üretkenlik, yaratıcılık, yabancı dil öğrenme gibi.

14 Faydalı Linkler E-Posta www.etwinning.net www.etwinning.meb.gov.tr
E-Posta

15 Teşekkür Ederiz


"E-Twinning Avrupa Okul Ortaklıkları Eşleştirme Projesi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları