Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Musicpedia Müzik Ansiklopedisi Programı (Dünya’nın En Büyük Mobil Müzik Ansiklopedisi) KADİR GÜLAĞIZ (Sakarya Üniversitesi Bilgisayar Müh.) www.kGlz.com.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Musicpedia Müzik Ansiklopedisi Programı (Dünya’nın En Büyük Mobil Müzik Ansiklopedisi) KADİR GÜLAĞIZ (Sakarya Üniversitesi Bilgisayar Müh.) www.kGlz.com."— Sunum transkripti:

1 Musicpedia Müzik Ansiklopedisi Programı (Dünya’nın En Büyük Mobil Müzik Ansiklopedisi) KADİR GÜLAĞIZ (Sakarya Üniversitesi Bilgisayar Müh.)

2 Musicpedia Mobil Müzik Ansiklopedisi Programı
KATEGORİSİ : EĞLENCE / ARAÇLAR PLATFORM :ANDROID İŞLETİM SİSTEMİ Musicpedia programı,Dünya'nın en büyük mobil müzik ansiklopedisidir.Android Os cihazlar için üretilmiştir. Musicpedia programı,müzikle ilgili olarak ansiklopedik bilgileri kullanıcıya sunar.Musicpedia programı üzerinden, 'in üzerinde bağımsız müzisyen ve 3 milyon'un üzerinde müzik parçası hakkındaki bilgilere,çoğunluğu Türkçe olarak ulaşılabilir.Musicpedia programı Last.fm Web Service’i kullandığı için sürekli veri dağarcığı kendiliğinden artan yapıdadır.

3 YENİLİKÇİLİK Musicpedia programı orijinal bir fikirdir.Ansiklopedi programlarına sık sık internet veya mobil dünyada rastlıyoruz ancak müzik alanına özelleşmiş bir program sadece Musicpedia programıdır.Zaten Musicpedia programının sloganıda(”Dünya’nın en büyük mobil müzik ansiklopedisi”) iddiasını göstermektedir.Musicpedia programı Last.fm müzik/internet radyosu sitesinin Web Servisini kullanmaktadır.Programın alt yapısıda çok sağlam bir internet şirketinin altyapısıdır.Bu nedenle Musicpedia programı altyapısıyla, orjinalliğiyle,kullanım kolaylığıyla,kullanıcıya verdiği ansiklopedik bilgilerle,binlerce müzisyen hakkında verdiği Türkçe bilgilerle ,mobil dünyada kısa sürede kendini gösterebilecek ve yer elde edebilecek bir programdır.

4 Kullanıcı Deneyimi / Tasarım /Kullanılabilirlik
Musicpedia programını kullanmak oldukça basittir.Musicpedia programı Şarkıcı(artist)'ların adlarına göre arama yaparak bilgilerini getirir.Öncelikle ana sayfadaki Şarkıcı Adı: text kutusuna Şarkıcı(artist) Adı girilir (Tarkan,Manga,Hadise,U2,Lady Gaga vs.) ve ilgili butona tıklanır.Bu şekilde aranan Şarkıcı(artist) ile ilgili olarak küçük bir resim ve kısa biyografi bilgisi kullanıcıya getirilir.Daha fazla bilgi almak için ise ilgili butona tıklanarak Detaylar sayfasına geçilir. Uygulamam Eclipse Galileo IDE de geliştirilmiştir ve Android 2.1 versiyonunda çalışmaktadır.

5 Detaylar Şarkıcı Adı: Tarkan yazdıktan sonra Detaylar sayfası aşağıdaki şekilde görülebilir. Biyografi sayfasında şarkıcının özgeçmişi Müzik sayfasında şarkıcının şarkıları ,dinlenme sayıları ve dinleyici sayıları Resimler sayfasında şarkıcının resimleri Albüm sayfasında şarkıcının albümleri ve dinlenme sayıları Etkinlikler sayfasında ise şarkıcının konser ve etkinlikleri(yer,zaman) bilgileri vardır.

6 Detaylar Şarkıcı Adı: U2 yazdıktan sonra Detaylar sayfası aşağıdaki gibi görülmektedir.

7 Musicpedia Menüleri Musicpedia programında 3 adet menü bulunmaktadır.
Etkinlikler menüsü : Girilen Dünya şehrindeki konser ve etkinlik bilgisini verir.

8 Musicpedia Menüleri Diğer 2 menü ise Yardım ve Program Hakkında menüleridir. Yardım Menüsü sayfasında,Musicpedia programının kullanımı anlatılmaktadır. Program Hakkında menüsü sayfasında,programın açıklamasını,hangi altyapıları kullandığı ve programcıyla ilgili iletişim bilgilerini görelebilirsiniz.

9 Fayda/İşlevsellik Hedef Kitle Büyüklüğü
Musicpedia programı , müzikle ilgisi olan 7-77 yaş grubunda olan herkese merak ettiği şarkıcı/grup hakkında Biyografi,Şarkılar,Resimler,Albümler,Etkinlikler gibi bilgileri veren bir programdır.Ayrıca “Etkinlikler” menü sayfası içerisinde istediğiniz dünya şehrindeki(istanbul,london,paris,new york vs.) konser ve etkinlik bilgilerini (yer,zaman,adres) görebilirsiniz. Kullanımı oldukça basittir. Hedef Kitle Büyüklüğü Musicpedia programı , müzik meraklısı herkese hitap etmektedir.

10 Uygulamadan Görüntüler

11 Uygulamadan Görüntüler
TEŞEKKÜRLER KADİR GÜLAĞIZ


"Musicpedia Müzik Ansiklopedisi Programı (Dünya’nın En Büyük Mobil Müzik Ansiklopedisi) KADİR GÜLAĞIZ (Sakarya Üniversitesi Bilgisayar Müh.) www.kGlz.com." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları