Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HAZIRLAYAN : ALİ BUĞRA SOYKAN 12-53

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HAZIRLAYAN : ALİ BUĞRA SOYKAN 12-53"— Sunum transkripti:

1 HAZIRLAYAN : ALİ BUĞRA SOYKAN 12-53
DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ ŞEHİR VE BÖLGE PLANLAMA BÖLÜMÜ DERS : PLN KENTSEL MEKANLARI DÜZ.İLKELERİ KONU : KENTLER VE PARKLARI LONDRA HAZIRLAYAN : ALİ BUĞRA SOYKAN 12-53

2 Londra’ya Genel Bir Bakış...

3

4 Londra Hakkında Londra dünyanın en önemli iş ve finans merkezlerinden biridir. Yaklaşık 8 milyonluk nüfusuyla AB'nin 2. kalabalık kentidir. Bağlı yerleşim birimleri ile birlikte (Greater London) nüfusu milyondur. Km²'ye kişi düşmektedir. Avrupa'da en fazla beyaz ırk harici insanın yaşadığı şehirdir. 300'den fazla farklı dil konuşulmaktadır. Uluslararası turizmin kesişme noktasıdır. Dünyanın en kalabalık hava trafiği Londra hava trafiğidir. 5 uluslararası havaalanı bulunmaktadır. Bunların en büyüğü Heathrow'dur. Heathrow dünyanın en fazla uluslararası yolcu taşıyan havaalanıdır [2]. En önemli turistik mekanları, Parlamento Binası,Tower Bridge, Tower of London (Londra Kulesi), Buckingham Sarayı, Trafalgar Meydanı ve Londra gözü (İngilizce: London eye)'dür (Londra Dönmedolabı). Londra Büyük Şehri, Londra Şehri (City of London) , Westminister Şehri ve 31 metropoliten-Londra-bölgesinden oluşur. Yeşili bol olan bir şehirdir.

5 Thames Nehri şehri ikiye böler.

6 HYDE PARK Hyde Park 350 dönümlük alana kurulu Londra'nın merkezindeki en büyük parktır. Park da yaz konserlerine ve çeşitli etkinliklere içinde ve çevresinde yer verilmektedir. Parkın güney tarafında Kraliçe Victoria'nın ölmüş kocası Prens Albert'e yaptırdığı anıt bulunmaktadır. Anıtın karşı tarafında, çoğunlukla yazın klasik müzik konserleri için bir buluşma yeri olan Royal Albert Hall bulunmaktadır. Parkın batısında, Prenses Diana'nın Prens Charles'tan boşandıktan sonra yaşadığı Kensington Sarayı bulunmaktadır. Diana'nın anısına yapılmış şelalede burada bulunmaktadır. Parkın kuzey doğusunda Marble Arch girişinde Marble Arch ve Speakers Corner bulunmaktadır. Marble Arch başlangıçta Buckingham Sarayına görkemli bir kapı olarak yapılmıştır ama daha sonra şimdi bulunduğu yere taşınmıştır. Speakers köşesi düşünce özgürlüğü ve açık tartışma için bir buluşma yeridir. Parkın güney doğusunda Hyde Park girişinde, çatıda manzara seyretme yerine açılan küçük bir sergi yerinin bulunduğu Wellington Arch bulunmaktadır.

7

8

9 Wooden Arch

10 Joy of Life Çeşmesi

11

12

13

14

15

16 Richmond Park Richmond Park’ı Londra‘nın ikinci büyük parkı ve Sutton Parkı'ndan sonra İngiltere'nin ikinci en büyük kentsel duvarlı parkıdır yılında bir geyik parkı olarak kurulmuştur ve 630 tane kırmızı ve alageyik bulunmaktadır.

17

18

19

20

21

22

23

24 St James Park St James Park Londra'nın kalbinde yer almaktadır. Buckingham Sarayı, Clarence House, St James Sarayı ve Westminster dahil olmak üzere ülkenin en ünlü yerlerinden bazıları ile çevrilidir. Ama St James Park’ın başka bir tarafı da vardır; orası sakin bir yerdir. Şezlong alıp dinlenmek için ideal bir yerdir.Ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi görmektedir. St James Park dört yüz yıl boyunca ülkenin kraliyet ve tören yaşamının merkezi olmuştur.

25

26

27

28

29

30

31

32 Kew Gardens

33

34

35

36


"HAZIRLAYAN : ALİ BUĞRA SOYKAN 12-53" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları