Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TURİZM DEĞERLERİMİZ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TURİZM DEĞERLERİMİZ."— Sunum transkripti:

1 TURİZM DEĞERLERİMİZ

2 PERİ BACALARI Kapadokya Türkiye’nin tam ortasında, Nevşehir ili merkezde olmak üzere Kırşehir, Niğde, Aksaray ve Kayseri illerinin bazı bölümlerini de içine alan bölgededir. Peri Bacaları Peri Bacaları Kapadokya bölgesinde bulunan doğal yapılara verilen isimdir. Peri bacaları Kapadokya çevresinde bulunan yanardağlardan püsküren lavların milyonlarca yıl boyunca akarsuların ve rüzgarın aşındırması ile şekillenmişlerdir.

3 PAMUKKALE TRAVERTENELERİ
Pamukkale, güneybatı Türkiye'deki Denizli ilinde doğal bir mevkidir. Kent kaplıcaları ve akan sulardan kalan karbonat mineralleri teraslarını, travertenleri kapsamaktadır. Türkiye'nin İç Ege bölgesinde, ılıman bir iklimi olan Menderes Nehri vadisinde bulunur Pamukkale travertenlerden oluşur ve traverten bulunduğu yere bağımlılık göstererek kimyasal çökelme sonucu oluşan kayadır.      Yerin dibinden çıkan 35,6 derece sıcaklığındaki su içerisinde Kalsiyum Hidro Karbonat bulundurur. Havadaki oksijenle teması sonucu Karbondioksit ve Karbonmonoksit uçar ve yalnız kalan kalsiyum karbonat çökerek travertenleri oluşturur.

4 PALANDÖKEN

5 Alacahöyük, Çorum'un 45 km. güneyinde, Alaca İlçesi'nin 17 km
Alacahöyük, Çorum'un 45 km. güneyinde, Alaca İlçesi'nin 17 km. kuzeybatısında yer almakta olup, Boğazköy'e 34, Ankara'ya ise 210 km. uzaklıktaki Alacahöyük Köyü yerleşim alanı içerisindedir. Höyük bilim alemine ilk kez 1835 yılında W.C. Hamilton tarafından tanıtılmış olup, bu yıllardan itibaren höyük Orta Anadolu'yu ziyaret eden bilginlerin uğrak yeri olmuştur.. 1986 yılında UNESCO Dünya Miras Listesi’ne alınan Hattuşaş (Çorum, Boğazköy), Hitit İmparatorluğunun başkenti olarak Anadolu’da yüzyıllar boyu çok önemli bir merkez olmuştur.

6 Efes antik kenti, İzmir’e bağlı olan Selçuk ilçesinin sınırları içerisinde bulunmaktadır. Eskiden önemli bir Roma kenti olan Efes antik kenti aynı zamanda antik Yunan kentlerinden biriydi. Bunun ile birlikte Klasik Yunan döneminde ise İyonya’ya bağlı olarak bulunan 12 şehirden biri arasında yer alıyordu. Efes antik kentinin kuruluşuna bakacak olursak kuruluşunun cilalı taş devrine kadar yaklaşık m.ö 6000 yıllarına kadar dayandığını göreceğiz.

7 HAZIRLAYAN KÜBRA GÖK 9-D


"TURİZM DEĞERLERİMİZ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları