Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

NASA. Nasa Eğitim Programı Apple Store, New York Apple’ın 5 th Avenue’daki görülmesi gereken dükkanıdır.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "NASA. Nasa Eğitim Programı Apple Store, New York Apple’ın 5 th Avenue’daki görülmesi gereken dükkanıdır."— Sunum transkripti:

1 NASA

2 Nasa Eğitim Programı

3 Apple Store, New York Apple’ın 5 th Avenue’daki görülmesi gereken dükkanıdır.

4 Apple Store

5 Times Square, New York New York City'nin büyük kan dolaşımını sağlamak için Manhattan’la kesiştikleri yer. Asıl adı "Longacre Square"dir. 1904 yılında the New York Times’ın merkezini buraya taşımasının şerefine meydanın adı Times Square olarak değiştirilmiştir.

6 Times Square

7 Birleşmiş Milletler- BM 193 ülkenin temsilcilikleri bulunduğu Birleşmiş Milletler Örgütü’nün yönetim binasıdır.

8 Birleşmiş Milletler Eğitim Turu

9

10

11 Central Park, New York Amerika Birleşik Devletleri'nin New York şehri Manhattan ilçesinde yer alan büyük umumi kentsel bir parktır. Yıllık ortalama 25 milyon ziyaretçisiyle Central Park, Birleşik Amerika'da en çok ziyaret edilen kent parkıdır.

12 Central Park

13

14 Empire State Binası Dünya'nın en yüksek binası olan Chrysler Building'in bu unvanını elinden almıştır. Yapımı 1932 yılında bitmiştir. Dünya'da da tek başına yükselen en yüksek üçüncü yapıdır.

15 Columbia University, New York New York eyaletinin en eski, Amerika'nın ise 5. eski üniversitesidir. Amerika Birleşik Devletleri kurulmadan önce kurulan 9 üniversiteden biridir.

16 Columbia University

17 St John’s Cathedral

18 Özgürlük Anıtı, New York ABD'nin New York şehrindeki Liberty (Özgürlük) adası üzerinde, inşa edildiği 1886 yılından bu yana Amerika'nın simgesi olan anıtsal heykel ve gözlem kulesidir. Dünyanın en tanınan abidelerinden biridir.

19 Özgürlük Anıtı

20 Steven F. Udvar-Hazy Center, Virginia Steven F. Udvar-Hazy Center, Virginia, ABD'de bulunan hava ve uzay müzesidir. Müzede havacılıkla ilgili çok önemli olaylara ait eşyalar bulunmaktadır. İlk atom bombasını atan Enola Gay adlı uçak, Black Bird casus uçağı ve Discover Uzay mekiği burada sergilenmektedir.

21 Steven F. Udvar-Hazy Center

22 The National Air and Space Museum,Smithsonian Institute müzelerinden en popüleri olan The National Air and Space Museum,dünya çapında da en çok ziyaretçi çeken müzelerden biridir. Bugüne kadar oluşturulmuş en kapsamlı havacılık ve uzay müzesi olmasının yanı sıra bu alanlarda kapsamlı bilimsel çalışmaların da yürütüldüğü bir araştırma merkezidir.

23 The National Air and Space Museum

24 Old Post Office Eski Posta Ofisi aynı zamanda Eski Saat Kulesi olarak da anılır ve resmi olarak 1983’te Nancy Hank Merkezi olarak ismi değiştirilmiştir. 1892-99 yılları arasında inşa edilmiş ve Amerikan politikasında iletişim alanında lokomotif rolü oynamıştır.

25 Union Station, Washington Yıllık 32 milyon kişinin ziyaret ettiği Washing DC’nin 1907’de açılmış merkez tren istasyonudur.

26 Union Station

27 National Mall

28

29 Lincoln Anıtı, Washington Lincoln Anıtı, ABD'nin başkenti Washington D.C.'de Başkan Abraham Lincoln‘ün anısına yapılmış anıttır. Hoşgörü, doğruluk ve kararlılığı simgeler. Henry Bacon tarafından Atina Akropolisi'ndeki Parthenon'u anımsatacak biçimde tasarlanmıştır.

30 Lincoln Anıtı

31 The Capitol

32 Kongre Binası, Washington ABD’nin başkenti Washington’un sembollerinden biri olan, mimarisi ve tarihiyle dikkat çeken Kongre Binası; Senato ve Temsilciler Meclisi’nin toplantılarını düzenlediği yapıdır.

33 Princeton University New Jersey'de yer alan özel bir üniversitedir. Ivy Lig'e ait 8 üniversiteden birisidir. İlk olarak Elizabeth, New Jersey'de 1746'da New Jersey Koleji adıyla kuruldu. 1896 yılında ise adı Princeton Üniversitesi olarak değiştirildi.

34 Princton University

35 www.majole.com WORLD IS IN YOUR HAND WITH


"NASA. Nasa Eğitim Programı Apple Store, New York Apple’ın 5 th Avenue’daki görülmesi gereken dükkanıdır." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları