Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

UNA-USA GCI Middle School MUN Conference

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "UNA-USA GCI Middle School MUN Conference"— Sunum transkripti:

1 UNA-USA GCI Middle School MUN Conference

2 Apple Store, New York Apple’ın 5th Avenue’daki görülmesi gereken dükkanıdır.

3 Apple Store

4 Times Square, New York New York City'nin büyük kan dolaşımını sağlamak için Manhattan’la kesiştikleri yer. Asıl adı "Longacre Square"dir yılında the New York Times’ın merkezini buraya taşımasının şerefine meydanın adı Times Square olarak değiştirilmiştir.

5 Times Square

6 Empire State Binası Dünya'nın en yüksek binası olan Chrysler Building'in bu unvanını elinden almıştır. Yapımı 1932 yılında bitmiştir. Dünya'da da tek başına yükselen en yüksek üçüncü yapıdır.

7 Özgürlük Anıtı, New York ABD'nin New York şehrindeki Liberty (Özgürlük) adası üzerinde, inşa edildiği 1886 yılından bu yana Amerika'nın simgesi olan anıtsal heykel ve gözlem kulesidir. Dünyanın en tanınan abidelerinden biridir.

8 Özgürlük Anıtı

9 South Sea Port

10 Ground Zero, New York Dünya Ticaret Merkezi olarak kullanılan ikiz kuleler, 11 Eylül 2001 terör saldırılarında yıkılmış ve Groun Zero (sıfır noktası) olarak adlandırılıp, ölenlerin anısı için anıt haline getirilmiştir.

11 Chinatown

12 Little Italy

13 Columbia University, New York New York eyaletinin en eski, Amerika'nın ise 5. eski üniversitesidir. Amerika Birleşik Devletleri kurulmadan önce kurulan 9 üniversiteden biridir.

14 Columbia University

15 St John’s Cathedral

16 Birleşmiş Milletler- BM 193 ülkenin temsilcilikleri bulunduğu Birleşmiş Milletler Örgütü’nün yönetim binasıdır.

17 Birleşmiş Milletler Eğitim Turu

18 Birleşmiş Milletler Eğitim Turu

19 Birleşmiş Milletler Eğitim Turu

20 Maryland Science Center

21 Baltimore Harbour

22 Steven F. Udvar-Hazy Center, Virginia Steven F
Steven F. Udvar-Hazy Center, Virginia Steven F. Udvar-Hazy Center, Virginia, ABD'de bulunan hava ve uzay müzesidir. Müzede havacılıkla ilgili çok önemli olaylara ait eşyalar bulunmaktadır. İlk atom bombasını atan Enola Gay adlı uçak, Black Bird casus uçağı ve Discover Uzay mekiği burada sergilenmektedir.

23 Steven F. Udvar-Hazy Center

24 The National Air and Space Museum,Smithsonian Institute müzelerinden en popüleri olan The National Air and Space Museum,dünya çapında da en çok ziyaretçi çeken müzelerden biridir. Bugüne kadar oluşturulmuş en kapsamlı havacılık ve uzay müzesi olmasının yanı sıra bu alanlarda kapsamlı bilimsel çalışmaların da yürütüldüğü bir araştırma merkezidir.

25 The National Air and Space Museum

26 National Mall

27 The Capitol

28 Kongre Binası, Washington ABD’nin başkenti Washington’un sembollerinden biri olan, mimarisi ve tarihiyle dikkat çeken Kongre Binası; Senato ve Temsilciler Meclisi’nin toplantılarını düzenlediği yapıdır.

29 National Mall

30 Lincoln Anıtı, Washington Lincoln Anıtı, ABD'nin başkenti Washington D
Lincoln Anıtı, Washington Lincoln Anıtı, ABD'nin başkenti Washington D.C.'de Başkan Abraham Lincoln‘ün anısına yapılmış anıttır. Hoşgörü, doğruluk ve kararlılığı simgeler. Henry Bacon tarafından Atina Akropolisi'ndeki Parthenon'u anımsatacak biçimde tasarlanmıştır.

31 Lincoln Anıtı

32 White House, WashingtonBeyaz Saray, Amerika Birleşik Devletleri devlet başkanlarının Washington'da bulunan resmî ikametgâhıdır. Amerika Birleşik Devletleri'nin ilk başkanı George Washington, başkentin yerini tespit edip planlar çizdirdi. Ancak yeni kurulan başkentte hiç oturamadan 1799 yılında öldü.

33 Thomas Jefferson Memorial, Washington Thomas Jefferson Anıtı Birleşik Devletlerin kurucularından ve üçüncü başkanı Thomas Jefferson'a adanmış ve de ABD'nin başkenti Washington, D.C.'de yer alan bir anıttır.

34 WORLD IS IN YOUR HAND WITH


"UNA-USA GCI Middle School MUN Conference" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları