Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

GENEL HEDEF İzmir ilinde üretilen taze sebze ve meyveye zarar veren hastalık zararlı ve yabancı otlara karşı kullanılan Bitki Koruma Ürünlerinin ‘’Zirai.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "GENEL HEDEF İzmir ilinde üretilen taze sebze ve meyveye zarar veren hastalık zararlı ve yabancı otlara karşı kullanılan Bitki Koruma Ürünlerinin ‘’Zirai."— Sunum transkripti:

1

2 GENEL HEDEF İzmir ilinde üretilen taze sebze ve meyveye zarar veren hastalık zararlı ve yabancı otlara karşı kullanılan Bitki Koruma Ürünlerinin ‘’Zirai Mücadele Teknik Talimatları’’ doğrultusunda kullanılmasını sağlamak, İç ve dış pazara Türk Gıda Kodeksinde belirlenmiş limitlerin altında veya alıcı ülkenin standartlarına uygun ürünlerin arzı sağlanarak tüm üreticilere örnek olmak.

3 SELÇUK SEFERİHİSAR MENDERES MENEMEN KEMALPAŞA PROJENİN UYGULANACAĞI İLÇELER

4 40 Kiraz, 40 Şeftali, 11 Hıyar HEDEF GRUPLAR NİHAİ YARARLANICILAR Tüm üreticiler Tüketiciler İhracatçılar 90 Mandarin, 25 Üzüm 11 Domates üreticisi

5

6 1-PROJE EKİBİNİN KURULMASI VE SEMİNER ÇALIŞMASI 2-PROJE KAPSAMINDA VERİLECEK EĞİTİMLER İÇİN EĞİTİM VE SARF MALZEMELERİNİN HAZIRLANMASI 3-PROJEYİ YÜRÜTEN TEKNİK PERSONELİN EĞİTİMİ 4-PROJEYE DAHİL EDİLECEK ÜRETİCİ SEÇİMLERİ FAALİYETLER

7 5- ÜRETİCİ EĞİTİMİ 6-PROJE YÜRÜTÜCÜ TEKNİK ELEMANLARIN RUTİN ARAZİ KONTROLLERİ VE KAYIT ALTINA ALMA İŞLEMLERİ 7-HASAT SONU ÖRNEKLEME METODU İLE DENETİM NUMUNESİ ALIMI VE SONUÇLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ 8-HASAT SONU ÜRETİCİLERE BELGE DÜZENLENMESİ FAALİYETLER(2)

8 Kuruluş ve Roller: Proje faaliyetlerini yönetecek ekip, projenin başlamasıyla birlikte hemen oluşturulacaktır. Proje faaliyet ekibi 12 aylık proje süresince her biri belirli sorumluluklar üstleneceklerdir. 1-Proje koordinatörü 2- Proje koordinatör yrd. 3- Eğiticiler ( 4kişi ) ( Bitki Koruma Konusunda Uzman Ziraat Mühendisi ) 4- Projeyi Yürüten Teknik Personel ( 14 kişi ) 5- Proje Danışmanı Periyodik Toplantılar Projeye ilişkin ara raporların oluşturulması 1-PROJE EKİBİNİN KURULMASI VE SEMİNER ÇALIŞMASI

9 2-PROJE KAPSAMINDA VERİLECEK EĞİTİMLER İÇİN EĞİTİM VE SARF MALZEMELERİNİN HAZIRLANMASI

10 1-Eğitimin Genel Çerçevesi: Projede yer alan teknik ekibi günde 6 saatten 2 günde toplam 12 saat genel eğitim verilecektir. Genel eğitimin ardından teknik elemanların sorumlu olacakları ürün bazında 6 saat 1 gün eğitim verilecektir. 2-Eğitimin İçeriği: Ürün bazında yapılacak eğitimlerde, ürüne ait önemli hastalık ve zararlılar, teşhis ve izlenecek yollar, erken uyarı sistemi, ilaç seçimleri ve kayıt altına alma işlemleri hakkında bilgi verilecektir. 3-PROJEYİ YÜRÜTEN TEKNİK PERSONELİN EĞİTİMİ

11 Üretici seçimleri projeyi yürütecek teknik elemanlar ile birlikte yapılacaktır. Seçilecek olan üreticilerin önder çiftçi özelliklerini taşıması ve büyük hacimli üretim yapıyor olmalarına dikkat edilecektir. İsimleri tespit edilecek bu üreticiler projede yer alan teknik personelin sorumluluğunda olacak ve bu personelin danışmanlığıyla faaliyet gösterecektir. Bu organizasyon hazırlandığında hangi teknik personelin hangi üreticilerden sorumlu olacağı tespit edilecektir. 4-PROJEYE DAHİL EDİLECEK ÜRETİCİ SEÇİMLERİ

12 5- ÜRETİCİ EĞİTİMİ

13 İlçelerde projeyi yürütecek teknik elemanlar, ürünlere göre arazi kontrollerine başlayacak olup haftada 2 defa rutin kontrollerini yapacaklardır. Proje yürütücü teknik elemanlar sorumlu oldukları üreticiye ait bütün kayıtları tutacak ve bunları elektronik ortama taşıyacaklardır. 6-PROJE YÜRÜTÜCÜ TEKNİK ELEMANLARIN RUTİN ARAZİ KONTROLLERİ VE KAYIT ALTINA ALMA İŞLEMLERİ

14 7-HASAT SONU ÖRNEKLEME METODU İLE DENETİM NUMUNESİ ALIMI VE SONUÇLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ

15 Projeye dahil olan üreticilerden, sezon boyunca teknik elemanla işbirliği halinde çalışan ve kayıtları onaylananlara kontrollü üretim yaptığına dair belge verilecektir. 8-HASAT SONU ÜRETİCİLERE BELGE DÜZENLENMESİ

16 08.02.2010 BİTKİSEL ÜRETİMDE KİMYASALLARIN KULLANIMI VE KALINTI RİSK YÖNETİMİ PROJE ÇALIŞMASI TOPLANTISI

17 08.02.2010 BİTKİSEL ÜRETİMDE KİMYASALLARIN KULLANIMI VE KALINTI RİSK YÖNETİMİ PROJE ÇALIŞMASI TOPLANTISI

18 08.02.2010 BİTKİSEL ÜRETİMDE KİMYASALLARIN KULLANIMI VE KALINTI RİSK YÖNETİMİ PROJE ÇALIŞMASI TOPLANTISI

19 31 MART 2010 KEMALPA Ş A - ÖREN

20 31 MART 2010 KEMALPA Ş A - ÖREN

21 31 MART 2010 KEMALPA Ş A - ÖREN

22 31 MART 2010 KEMALPA Ş A - ÖREN

23 31 MART 2010 KEMALPA Ş A - ÖREN

24 01 N İ SAN 2010 SELÇUK

25 01 N İ SAN 2010 SELÇUK

26 01 N İ SAN 2010 SELÇUK

27 01 N İ SAN 2010 SELÇUK

28 01 N İ SAN 2010 SELÇUK

29 06 N İ SAN 2010 MENEMEN

30 06 N İ SAN 2010 MENEMEN

31 06 N İ SAN 2010 MENEMEN

32 07 N İ SAN 2010 MENDERES

33 07 N İ SAN 2010 MENDERES

34 07 N İ SAN 2010 MENDERES

35 07 N İ SAN 2010 MENDERES

36 07 N İ SAN 2010 MENDERES

37 08 N İ SAN 2010 SEFER İ H İ SAR

38 08 N İ SAN 2010 SEFER İ H İ SAR

39 08 N İ SAN 2010 SEFER İ H İ SAR

40 12 N İ SAN 2010 KEMALPA Ş A K İ RAZ BAHÇELER İ

41 12 N İ SAN 2010 KEMALPA Ş A K İ RAZ BAHÇELER İ

42 12 N İ SAN 2010 KEMALPA Ş A K İ RAZ BAHÇELER İ

43 12 N İ SAN 2010 KEMALPA Ş A K İ RAZ BAHÇELER İ

44 12 N İ SAN 2010 KEMALPA Ş A K İ RAZ BAHÇELER İ

45 12 N İ SAN 2010 KEMALPA Ş A K İ RAZ BAHÇELER İ

46 12 N İ SAN 2010 MENEMEN - BA Ğ

47 12 N İ SAN 2010 MENEMEN - BA Ğ

48 12 N İ SAN 2010 MENEMEN - BA Ğ

49 12 N İ SAN 2010 SELÇUK - Ş EFTAL İ

50 12 N İ SAN 2010 SELÇUK - MANDAR İ N

51 Son dönemde tüketicilerde tedirginlik yaratan genetiği değiştirilmiş organizma (GDO) içeren ürünlerin Türkiye'de yetiştirilmediği, Türkiye için üzerinde önemle durulması gereken asıl sorunun sebze meyvedeki ilaç kalıntısı olduğu bildirildi. Bu kapsamda, ülkenin en önemli tarım bölgelerinden biri olan İzmir ve çevresinde yetiştirilen sebze-meyvelerde ''sıfır ilaç kalıntısı''nı sağlayacak bir projenin başlatılacağı kaydedildi. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan İzmir İl Tarım Müdürü Ahmet Güldal, bitkisel ürünlerde pestisit kalıntısı ve gelişim düzenleyicilerine karşı aldıkları önlemleri anlattı.

52 1-Belirlenmiş 5 ilçeden seçilecek üreticilerin ürünlerinin Türk Gıda Kodeksi MRL limitlerinin altında ve / veya alıcı ülkenin standartlarına uygun olması 2-Alıcı ülkenin standartlarına uygun üretimle ihracattaki sorunların çözülmesi 3-Kalıntının engellenmesiyle toplum sağlığının ve doğanın korunması BEKLENEN SONUÇLAR

53 4- Her türlü girdi kullanımında ciddi tasarruf sağlanması 5- Üretimin kayıt altına alınması 6- Uygulamalarla tüm üreticilere örnek olmak 7- İyi Tarım Uygulamalarının yaygınlaştırılması BEKLENEN SONUÇLAR

54 T.C. İZMİR VALİLİĞİ İL TARIM MÜDÜRLÜĞÜ T.C. İZMİR VALİLİĞİ İL TARIM MÜDÜRLÜĞÜ www.izmirtarim.gov.tr


"GENEL HEDEF İzmir ilinde üretilen taze sebze ve meyveye zarar veren hastalık zararlı ve yabancı otlara karşı kullanılan Bitki Koruma Ürünlerinin ‘’Zirai." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları