Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HARİCİ FİRMA YÖNETİMİ Tuncay ÖZKAN BOSCH Termoteknik San. Ve Tic. A.Ş

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HARİCİ FİRMA YÖNETİMİ Tuncay ÖZKAN BOSCH Termoteknik San. Ve Tic. A.Ş"— Sunum transkripti:

1 HARİCİ FİRMA YÖNETİMİ Tuncay ÖZKAN BOSCH Termoteknik San. Ve Tic. A.Ş
İş Güvenliği ve Çevre Koordinatörü

2 Harici Firma Yönetimi Koordinatör tarafından iş emri açılması Satın alma tarafından sözleşme evraklarının şartnameye eklenmesi Satın alma sipariş açılması yada sözleşme yapılması Harici Firmanın evrakları göndermesi HSE tarafından evrak kontrolü ve onayı Harici Firmanın Güvenlikte onaylı listeden kontrolü

3 Harici Firma Yönetimi Harici firmaya eğitim sunumu İzletilmesi ve kayıt altına alınması H.Firma çalışanlarına çalışma talimatı ve taahhütname imzalatılması Koordinatör tarafından çalışma alanının teslim edilmesi Koordinatörün çalışmaları denetleyerek kayıt altına alması İş bitiminde Koor. Tarafında çalışma sahası teslim alınması Harici Firmanın Performans değerlendirmesinin yapılması

4 Harici Firma Yönetimi Satın alma tarafından sözleşme evraklarının talep edilmesi Dış/Yüklenici Firmalardan İstenecek Evraklar Listesi : 1.     Çalışacak personelin isim listesi 2.     Çalışacak personelin SGK kayıtları (18 yaşından küçük işçi çalıştırılamaz, sigortasız işçi çalıştırılamaz) 3.     Yapacakları işe uygun sağlık raporları. 4.     Yüksekte çalışma yapılacaksa, yüksekte çalışmaya uygun olduğunu gösteren sağlık raporu 5.     Yapılacak işin Risk Değerlendirmesi (28512 sayılı ve tarihli İş Sağlığı ve Güvenliği Risk Değerlendirmesi Yönetmeliği gereği) 6.     İşe özel, işin yapılış adımlarını ve alınacak önlemleri içeren işin açıklaması (HSE talep ederse hazırlanacak)

5 Harici Firma Yönetimi Satın alma tarafından sözleşme evraklarının talep edilmesi Dış/Yüklenici Firmalardan İstenecek Evraklar Listesi : 7.     Periyodik kontrol raporları (vinç, forklift, vb. makine ve ekipmanlar için) 8.     Personelin İş Sağlığı ve Güvenliği eğitim kayıtları (İş Sağlığı ve Güvenliği uzmanı imzalı sertifika, İş Sağlığı ve Güvenliği uzmanı sertifika kopyası ve eğitim içeriği ile beraber) 9.     Kimyasal ile çalışma yapılacak ise kimyasal maddelerin Malzeme Güvenlik Bilgi Formları (MSDS) ve kullanılması planlanan miktarları. 10.  Özel işlerde çalışan personellerin sertifika ya da operatörlük belgeleri (kaynakçı, vinç operatörü, yüksekte çalışma sertifikası, vb.) 11.  Kişisel koruyucu donanım (KKD) teslim tutanağı (işe uygun KKD'lerin personele verildiğine dair tutanaklar) 12.  Yabancı çalışanların vizelerinin 4817 sayılı kanuna uygunluğunun sağlanması (makine kurmaya gelen yabancı uyruklu kişilerin emniyete bildirilerek izin alınması)

6 Harici Firma Yönetimi Satın alma sipariş açılması yada sözleşme yapılması HSE tarafından evrak kontrolü ve onayı Mevcut sözleşmesi olan firmalara evrak listesi satın alma tarafından tamamlattırılır. Siparişle verilen işle ilgili koordinatörün bilgilendirmesi ile evrak listesi talep edilir. Gelen evrakların uygunluğu HSE tarafından kontrol edilir, kopyaları arşivlenir ve onaylı listeye eklenir. ( kayıtlarımızda toplam 109 firma ve 797 çalışana ait bilgi bulunmaktadır.)

7 Harici Firma Yönetimi Harici Firmanın Güvenlikte onaylı listeden kontrolü Harici firmaya eğitim sunumu İzletilmesi ve kayıt altına alınması H.Firma çalışanlarına çalışma talimatı ve taahhütname imzalatılması Kimlik kontrolü yapılarak Harici firma çalışanlarının isimleri listeyle karşılaştırılır. Bilgilendirme sunumu izletilir ve kayıt altına alınır. Çalışma talimatı ve taahhütname imzalatılması ( izin gerektiren işler talimatta belirtilmiştir)

8 Harici Firma Yönetimi Koordinatörün çalışmaları denetleyerek kayıt altına alması İş bitiminde Koor. Tarafında çalışma sahası teslim alınması Harici Firmanın Performans değerlendirmesinin yapılması Çalışma alanından kaynaklı riskler varsa ayrıca koordinatör ve H.Firma temsilcisi tarafından değerlendirilerek ilave tedbirler alınır. Talimatın ekinde bulunan form ile çalışma sırasında kontrol yapılır ve kayıt altına alınır. İş bitiminde sahanın kontrolü koordinatör tarafından yapılarak teslim alınır. H.Firmanın yaptığı işle ilgili performans değerlendirmesi yapılarak satın almaya gönderilir.

9 Dinlediğiniz için Teşekkür Ederiz…
Çevre Komisyonu İletişim Bilgileri: Web adresi : Elektronik İleti :


"HARİCİ FİRMA YÖNETİMİ Tuncay ÖZKAN BOSCH Termoteknik San. Ve Tic. A.Ş" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları