Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Www.kolaylar.com. Ülkemiz, iklim, toprak su kaynakları, ürün çeşitliliği ve tarımda çalışan nüfusun fazla olması gibi faktörlerden dolayı bitki tarımı.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Www.kolaylar.com. Ülkemiz, iklim, toprak su kaynakları, ürün çeşitliliği ve tarımda çalışan nüfusun fazla olması gibi faktörlerden dolayı bitki tarımı."— Sunum transkripti:

1

2 Ülkemiz, iklim, toprak su kaynakları, ürün çeşitliliği ve tarımda çalışan nüfusun fazla olması gibi faktörlerden dolayı bitki tarımı için çok elverişli bir konuma vede potansiyele sahiptir. Biyolojik Zenginliğimiz: Biyolojik Zenginliğimiz:

3 Dünyada insan besini olmaya uygun bitki türü var. Tarih boyunca kullanmışız Yaygın yetiştirilen tür sayısı 150 kadar Sadece 15 bitki türü nüfusun %90 doyurmaktadır Tarım Bilimcilerine Göre Tarım Bilimcilerine Göre

4 Ot Salataları Ot Salataları Çok zengin bir bitki örtüsü ve yerel türlere sahip olan ülkemizde yöresel olarak yenilen/içilen, zaman-zamanda ilaç olarak kullanılan bir çok yabancı ot bulunmaktadır. Yöresel olarak kullanılan bu yabancı otların ülke mutfağına kazandırılması çeşitliliği arttıracak ve daha kaliteli beslenme olanağı sağlayacaktır.

5 = Gıda ve Beslenme = Sağlıklı yaşamın birinci şartı, sağlıklı üretilmiş çeşitli gıdalar ile beslenmektir. Biz gıdacıların temel hedefi; bilimselliği ilke edinip, doğal ve katkısız olarak gıdaların işlenmesi, uzun raf ömürü için ambalajlanması, tüketicilerin yeterli, dengeli, güvenli ve kaliteli gıdaya ulaşmaları için zemin hazırlamak olmalıdır.

6 Katma Değerli Üretim deyince: Tohum + yetiştirme + hasat ile ürün kabül yıkamakalibresoymadilimlemekontrol bulk veya porsiyon ambalaj lojistik alt yapı & dağıtım

7 Taze Meyve ve Sebzede Kayıplar Dalından Koparmakla Her Şey Bitermi?  Büyük emeklerle üretilen ürünlerin tazeye yakın özelliklerde, besin değerlerini muhafaza ederek tüketicilere sağlıklı şartlar altında ulaştırmamız gerekiyor.  Kalite Değişiklikleri:  Fizyolojik değişiklikler  Biyokimyasal değişikler  Mikrobiyolajik bozulmalar  Duyusal değişimler  Yaşamsal Evreleri:  Gelişme  Olgunlaşma ve  Yaşlanma

8 Yaşam kalitesi GIDA SAĞLIK ÇEVRE İŞ Dengeli beslenme: Dengeli beslenme:

9 Vücuda alınan yiyecek ve içeceklerin her birisine “besin” denir. Besinlerin bileşiminde bulunan kimyasal maddelerin her birine “besin öğesi” veya “temel besin elementi” adı verilir. “Besin” Yenebilen bitki ve hayvan dokuları olarak da tanımlanır. “Besin” Yenebilen bitki ve hayvan dokuları olarak da tanımlanır. Dengeli beslenme: Dengeli beslenme:

10 Ama ç landığı bi ç imde hazırlandığında ve fiziksel, kimyasal, mikrobiyolojik ö zellikleri itibariyle t ü ketime uygun ve besin değerini kaybetmemiş gıda Güvenli Gıda Güvenli Gıda

11 Gıdalarda bulunabilecek tehlikeler Biyolojik tehlikeler Kimyasal Tehlikeler BakteriVirus Küf toksinleri Parazit Pestisitler Veteriner ilaçları Doğal toksik maddeler Kontaminantlar Yem katkı maddeleri

12 Bir çoğumuz çok önemli besin öğeleri taşımasına rağmen meyve ve sebzeleri yeterince tüketmez. Günde en az 5-10 porsiyon tüketmeye çalışın Bol bol sebze ve meyve tüketin

13 Sebze ve meyveler; vitamin-mineral ve lif gereksiniminizi karşılamaktadır. Lif özellikle barsak hareketlerini düzenler, kan şekeri ve kolesterol düzeylerinin düşmesine yardımcı olur. Her öğünde mutlaka taze sebze ve meyve yiyin. Bol bol sebze ve meyve tüketin

14 K o l a y l a r 38 yılın tecrübesiyle siz müşterilerimize en iyi hizmeti sunmaya çalışıyoruz.Kolaylar Tarım Ürünleri; Türkiye'de bir ilki başlatarak Dünyada yetişen ve Dünya mutfaklarında kullanılan meyve ve sebzeleri Türk tarımında üretip, kazandırmanın gururunu yaşamaktadır.

15


"Www.kolaylar.com. Ülkemiz, iklim, toprak su kaynakları, ürün çeşitliliği ve tarımda çalışan nüfusun fazla olması gibi faktörlerden dolayı bitki tarımı." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları