Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sağlık Bakanlığı ve Ankara Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilmesi planlanan Obezite ile Mücadele Programı kapsamında; 1- Sayın Emniyet Müdürümüz.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Sağlık Bakanlığı ve Ankara Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilmesi planlanan Obezite ile Mücadele Programı kapsamında; 1- Sayın Emniyet Müdürümüz."— Sunum transkripti:

1

2 Sağlık Bakanlığı ve Ankara Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilmesi planlanan Obezite ile Mücadele Programı kapsamında; 1- Sayın Emniyet Müdürümüz Orhan ÖZDEMİR’in vermiş oldukları şifahi talimatları ile Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Beslenme ve Fiziksel Aktiviteler Daire Başkanlığı Uzman Gıda Mühendisi Cengiz KESİCİ ile Salı günü yapılan görüşmede alınan karar sonucunda Çarşamba günü saat 10.00’da Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Beslenme ve Fiziksel Aktiviteler Daire Başkanlığında toplantı gerçekleştirildi ve bu toplantıda; Ankara Emniyet Müdürlüğü Personeli kapsamında yapılandırılacak proje ile personelimizin kilo ve boy endekslerinin bilimsel boyutta belirlenmesi çalışmasının başlatılması ve bu çalışma ile ilgili anket ve anket dışı oluşturulacak sorudan oluşan durum tespit anketi oluşturulması konuları görüşüldü.

3 Çarşamba günü saat 14.00’da Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Beslenme ve Fiziksel Aktiviteler Daire Başkanlığı Makamında toplantı gerçekleştirildi ve da atl kurul toplantısının yapılmasına karar verildi.

4 Perşembe günü saat 10:30’da Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Beslenme ve Fiziksel Aktiviteler Daire Başkanlığı toplantı salonunda alt kurul toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda; Sağlık Bakanlığı ve Ankara Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilmesi planlanan Obezite ile Mücadele Programı için taslak protokol metni ile Ankara Emniyet Müdürlüğü personeline uygulanması planlanan “Malnütrisyon (Dengesiz Beslenme) / Obezite Durum Tespit Anketi” taslağı hazırlandı. Obezite ile Mücadele Programı kapsamında Ankara Emniyet Müdürlüğünce Hizmet İçi Eğitim Programı hazırlanması ve Sağlık Bakanlığı uzman personelince dengesiz beslenme ve obezite konularında Emniyet Müdürlüğümüz personeline seminerler verilmesi hususları görüşüldü.

5

6

7 4- Sağlık Bakanlığı ve Ankara Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilmesi planlanan Obezite ile Mücadele Programı kapsamında Ankara Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görev yapan personelin, İl Emniyet Müdürlüğü Polikliniği veya diğer sağlık kuruluşlarınca tespit edilen boy ve kilo ölçümlerini dijital ortamda (excel programda) hazırlanarak Araştırma Geliştirme Şube Müdürlüğümüze birimlerden gönderilen personelimize ait boy ve kilo indeksleri veri programına uygun hale getirilerek dijital ortama (Excel) aktarıldı.

8 Bahse konu toplantıda;
Cuma günü saat 14:00’da Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Beslenme ve Fiziksel Aktiviteler Daire Başkanlığı toplantı salonunda yapılan toplantıya; Sağlık Bakanlığı adına Şube Müdürü Diyetisyen Doktor Biriz ÇAKIR, Muammer ÜNLÜER, ve Nursel AKINCI, Ankara Emniyet Müdürlüğü adına Başkomiser Bünyamin POLAT, Polis Memuru Halim YAZAR ve Polis Memuru Seçkin TURTANAK katıldı. Bahse konu toplantıda; Sağlık Bakanlığı ve Ankara Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilmesi planlanan Obezite ile Mücadele Programı için taslak protokol metni gözden geçirilerek imza aşamasına getirildi. Obezite ile Mücadele Programı kapsamında Ankara Emniyet Müdürlüğünce Hizmet İçi Eğitim Programı hazırlanması ve hazırlanacak olan hizmet içi eğitim programının içeriğinin belirlenmesi hususları görüşüldü.

9 Personelimizin boy ve kilosu, Beden Kitle İndeksine göre düzenlenerek bilimsel olarak snıflandırılmasının yapılması, boy ve kilo farkı ( ) değerinden fazla ya da az olanların belirlenmesi ve bu personele yönelik anket uygulanmasının yapılması hususları görüşüldü. Anket sonucunda Obezite olduğuna karar verilen personele uygulanacak tedavi yöntemlerinin belirlenmesi, bu tedavinin Uzman Diyetisyenler tarafından yapılması hususları görüşüldü. Boy ve Kilo İndeksleri normal değerlerde olan personelin belirlenmesi ve bu personele kişiye özel bir mektup gönderilmesi, ve mektubun içeriğinin Dengeli Beslenme alışkanlığının kazandırılmasına dair Afiş ve Broşürlerden oluşan dokümanın olması hususu görüşüldü.

10 Ankara Emniyet Müdürlüğü Vücut Kitle İndeksi Verileri
Ankara Emniyet Müdürlüğü Personeli Boy Kilo İndeksi Bilimsel Durum Tespit Şeması Sınıflandırma BKİ (kg/m2) Ankara Emniyet Müdürlüğü Vücut Kitle İndeksi Verileri Temel Kesişim Noktaları Zayıf (düşük ağırlıklı) 18.5 Aşırı düzeyde zayıflık 16.00 1 Orta düzeyde zayıflık Hafif düzeyde zayıflık 5 Normal 5542 Toplu, hafif şişman, fazla kilolu 25.00 Şişmanlık öncesi (Pre-obez) 7758 Şişman (Obez) 30.00 Şişman 1.Derece 839 Şişman 2.Derece 77 Şişman 3.Derece 40.00 14224

11


"Sağlık Bakanlığı ve Ankara Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilmesi planlanan Obezite ile Mücadele Programı kapsamında; 1- Sayın Emniyet Müdürümüz." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları