Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

EŞİ VEFAT ETMİŞ KADINLAR İÇİN DÜZENLİ SOSYAL YARDIM PROGRAMI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "EŞİ VEFAT ETMİŞ KADINLAR İÇİN DÜZENLİ SOSYAL YARDIM PROGRAMI"— Sunum transkripti:

1 EŞİ VEFAT ETMİŞ KADINLAR İÇİN DÜZENLİ SOSYAL YARDIM PROGRAMI
Şebnem Avşar Kurnaz AR-GE ve Tanıtım Daire Başkan V.

2 YARDIM PROGRAMININ HAYATA GEÇİRİLMESİ
SÜREÇ İHTİYAÇ ANALİZİ ARAŞTIRMA PROJESİNİN HAZIRLANMASI YATIRIM PROGRAMI KAPSAMINA ALINMASI YARDIM PROGRAMININ HAYATA GEÇİRİLMESİ

3 PROJENİN GEREKÇESİ Kadınların iş gücüne katılımının az olması, eşlerini kaybetmiş olan kadınların hem çocuklarına bakmak hem de çalışmak zorunda olması gibi sorunlar yoksulluk riskini arttıran önemli nedenlerdendir. Çocuklarını tek başına yetiştirmek zorunda kalan ve düzenli gelirden mahrum olan kadınlar birçok Avrupa Birliği ülkesinde düzenli nakit yardımdan yararlanma konusunda önde gelen grubu oluşturmaktadır.

4 PROJENİN AMACI Proje ile 3294 sayılı Kanun kapsamındaki eşi vefat etmiş kadınların tahmini sayısının ortaya çıkarılması, bu kapsamdaki kadınların sosyo-ekonomik durumlarının tespit edilmesi ve muhtaçlık durumlarına göre gruplandırılması ve araştırmanın sonucunda eşi vefat etmiş kadınlara düzenli nakdi sosyal yardım programı oluşturulmasına yönelik çeşitli öneriler sunulması amaçlanmıştır.

5 PROJENİN YÖNTEMİ Proje Boğaziçi Üniversitesi ile işbirliği içerisinde yürütülmüştür. Araştırmada eşi vefat etmiş kadınlarla yüz yüze görüşmeler yapılarak anket uygulanmıştır. Derinlemesine görüşmeler ile kadınların yaşadığı sorunlar irdelenmeye çalışılmıştır. Basın taraması yapılarak eşi vefat etmiş kadınların yaşadıkları sorunları anlatan haberler incelenmiştir. Her il ve ilçeden 50 kişi olmak üzere eşi vefat etmiş ve eşinden boşanmış olan toplam kadına ait veri alınmıştır. Bu veri seti SOYBİS’te sorgulanmıştır. TUIK tarafından yapılan Yoksulluk Çalışması Sonuçları ve 2007 yılında yapılan Gelir ve Yaşam Koşulları Anketinin Sonuçlarından yararlanılmıştır.

6 PROJENİN SONUCU Eşi vefat etmiş kadınlara yönelik düzenli nakit sosyal yardım programının yanı sıra geniş bir yelpazede politika önerileri sunulmuştur. tarihli Fon Kurulu toplantısında yardım miktarı 250 TL olarak belirlenmiştir. İlk ödeme Nisan ayında yapılmıştır eşi vefat etmiş kadın için TL kaynak aktarılmıştır. İkinci ödeme Haziran ayında yapılacaktır.

7 DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER…


"EŞİ VEFAT ETMİŞ KADINLAR İÇİN DÜZENLİ SOSYAL YARDIM PROGRAMI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları