Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ŞARKİKARAAĞAÇ KAYMAKAMLIĞI SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKFI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ŞARKİKARAAĞAÇ KAYMAKAMLIĞI SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKFI"— Sunum transkripti:

1 ŞARKİKARAAĞAÇ KAYMAKAMLIĞI SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKFI
FAALİYET RAPORLARI

2 AMAÇ Bu Kanunun amacı; fakru zaruret içinde ve muhtaç durumda bulunan vatandaşlar ile gerektiğinde her ne suretle olursa olsun Türkiye'ye kabul edilmiş veya gelmiş olan kişilere yardım etmek, sosyal adaleti pekiştirici tedbirler alarak gelir dağılımının adilane bir şekilde tevzi edilmesini sağlamak, sosyal yardımlaşma ve danışmayı teşvik etmektir

3 KAPSAMI Fakrü zaruret içinde ve muhtaç durumda bulunan kanunla kurulu sosyal güvenlik kuruluşlarına tabi olmayan ve bu kuruluşlardan aylık ve gelir almayan vatandaşlar ile geçici olarak küçük bir yardım veya eğitim ve öğretim imkanı sağlanması halinde topluma faydalı hale getirilecek, üretken duruma geçirilebilecek kişiler bu Kanun kapsamı içindedir.

4 ŞARKİKARAAĞAÇ KAYMAKAMLIĞI Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı
T.C. ŞARKİKARAAĞAÇ KAYMAKAMLIĞI Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı YARDIM FAALİYETLERİ 2009 Kişi Sayısı Miktarı YİYECEK YARDIMI Ayni Nakdi 2051 ,00 YAKACAK YARDIMI 1500 ,00 BARINMA YARDIMI 4.480,00 EĞİTİM YARDIMI 2069 ,25 SAĞLIK YARDIMI 55  8.250,00 GİYECEK YARDIMI 460 9.659,00 NAKDİ YARDIM 846 ,00 ÖZÜRLÜ YARDIMLARI 1.200,00  KASDEP 225 ,00 PROJE DESTEKLERİ 1 10.000,00 Periyodik TOPLAM 7128 ,25

5 GENEL YÖNETİM GİDERLERİ
T.C. ŞARKİKARAAĞAÇ KAYMAKAMLIĞI Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı GENEL YÖNETİM GİDERLERİ 2009 YÖNETİM GİDERLERİ 39.632,45 PERSONEL GİDERLERİ 78.289,71 TOPLAM ,16

6 İŞ KURMA YARDIMLARI Sosyal Yardımların en önemli hedefi kişilerin hayatında sürekli iyileştirme sağlamasıdır. Kasap projesi için 2009 yılında toplam ,00TL ödenek gelmiştir.

7 İş Kurma Yardımları olarak yıllarında 6 adet gelir getirici projemiz hazırlanmış, 6 gelir getirici projemizin ödeneği olarak ,00TL gelmiştir. Projelerimiz şu anda uygulanmaktadır. Projelerimiz aile ekonomilerine katkıda bulunmaktadır. Gelir Getirici Proje Müracaatları devam etmektedir.

8 ŞARKİKARAAĞAÇ KAYMAKAMLIĞI Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı
T.C. ŞARKİKARAAĞAÇ KAYMAKAMLIĞI Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi kapsamında Örenköy Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyelerinden 50 aileye 1250 adet koyun verilmiştir. Yassıbel Sulama Kooperatifi üyelerinden 73 aileye 2 şer baş süt sığırcılığı projesi uygulanmıştır. Başarı ile devam etmektedir. Srap Sosyal Riski Azaltma Projesi kapsamında Köprü Köyünden 3294 sayılı Kanuna uygun olan 34 aileye 68 baş süt sığırcılığı projesi uygulanmış olup, proje başarı ile devam etmektedir.A.Dinek,Y.Dinek ve Belceğiz köylerinde KASDEP projesi kapsamında 152 aileye 2’şer baş süt ineği projesi uygulanarak 1.696,431 TL kaynak aktarılmıştır. Projelerimiz sayesinde aile ve ülke ekonomisine katkı sağlanmaktadır.

9 Çiçekpınar Kasabası,Çaltı Köyü,Muratbağı Köyü,Köprü Köyü,Yeniköy Köyü,Karayaka Köyü KASDEP Projesi çalışmaları devam etmektedir.

10 Süt Sığırcılığı ve Koyunculuk Proje talepleri devam etmektedir.

11 Sosyal hizmet projeleri olarak ; 2009 Haziran ayından itibaren Ö. S
Sosyal hizmet projeleri olarak ; 2009 Haziran ayından itibaren Ö.S.S, S.B.S. Hazırlık Kursu,, Taşımalı Ortaöğretim, Korunmaya Muhtaç yaşlılara evde bakım Projeleri SYDGM tarafından kabul edilip uygun görülen kaynak vakfımıza aktarılmış projelerimiz uygulanmaktadır.

12 Vakfımız tarafından hazırlanıp SYDGM’ye gönderilen Sosyal Market ve Özürlü Kafe Projelerimiz kabul edilmiş olup kaynak aktarımından sonra uygulamaya başlanacaktır.

13 Vakfımızca tespit edilen evi oturulamayacak durumda olan vatandaşlarımızla ilgili Barınma Yardımı Projemiz SYDGM tarafından uygun görülmüş olup 3 muhtaç ailemize ev yapımı ve onarımı için TL kaynak aktarılmıştır.Uygulama için çalışmalar devam etmektedir.

14 yıllarında Şartlı Nakit Transferi Eğim Yardımı ve Sağlık Yardımı için 703 aile müracaat etmiş olup; Eğitim Yardımından 421 öğrenci, Sağlık Yardımından 160 çocuk yararlanmaktadır.2009 yılında SYDGM tarafından ailelere ,00 TL eğitim ve sağlık yardımı yapılmıştır.

15 Korunmaya muhtaç Yaşlılara Evde Bakım Projesi için 39
Korunmaya muhtaç Yaşlılara Evde Bakım Projesi için TL kaynak Fon Kurulunca uygun görülmüştür.Proje kapsamında iki bayan eleman çalıştırılmaktadır.

16 ÖSS-SBS Hazırlık Kursu Projesi için 120
ÖSS-SBS Hazırlık Kursu Projesi için TL kaynak vakfımıza aktarılmış olup TL kaynaktan TL vakıf katkısı olmak üzere toplam TL ödeme yapılmıştır.

17 Taşımalı Orta Öğretim projesi kapsamında vakfımıza Eğitim-Öğretim yılının 1. dönemi 80 öğrenci için TL kaynak aktarılmış olup yemek ve taşıma gideri olarak TL ödeme yapılmıştır.

18 Vakfımızın hizmetlerinde kullanılmak üzere 2007 yılında hibe edilen 1999 model çift kabin pikap aracımız mevcuttur.

19 SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA
ARZ EDERİM ALİ KOVACI SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA MÜDÜR V.


"ŞARKİKARAAĞAÇ KAYMAKAMLIĞI SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKFI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları