Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SİİRT İLİ SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKFI BAŞKANLIĞI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SİİRT İLİ SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKFI BAŞKANLIĞI"— Sunum transkripti:

1 SİİRT İLİ SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKFI BAŞKANLIĞI

2 VAKFIMIZIN TEŞKİLAT YAPISI
Vakfımız, Sayın Valimizin Başkanlığında; *Belediye Başkanı, *İl Defterdarı, *Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü, * İl Milli Eğitim Müdürü, *İl Sağlık Müdürü, *İl Müftüsü, *Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü *Hayırsever vatandaşlar arasından İl Genel Meclisinin seçtiği 2 üye, *Sivil toplum kuruluşlarının aralarından seçtikleri 2 üye *Şehir merkezinden 1 muhtar *Merkez köylerden 1 muhtar olmak üzere oluşan Mütevelli Heyeti tarafından yönetilmektedir.

3 Vakfımıza müracaatta bulunan kişilere mütevelli heyetimizin haftalık toplantılarında almış oldukları kararlar ile ayni ve nakdi yardım yapılmaktadır.

4 Vakfımız, 18 Ekim 2011 tarihinde uygulamaya giren “BÜTÜNLEŞİK SOSYAL YARDIM HİZMETLERİ PROJESİ” ile birlikte tüm iş ve işlemlerini Vakıf Otomasyon Sistemi üzerinden yapmakta olup, vatandaşlar hiçbir kamu kurumuna gönderilmemektedir

5 VAKFIMIZIN ÇALIŞMA ALANLARI
3294 sayılı kanun kapsamındaki vatandaşlar ve yabancı uyruklulara yapılan yardımlar ile ilgili iş ve işlemler. 2022 sayılı kanun kapsamındaki yaşlı ve engelli vatandaşlar ile ilgili iş ve işlemler. Genel Sağlık sigortası ile ilgili iş ve işlemler. Muhtaç asker aileleri ile ilgili yardım iş ve işlemleri.

6 PROJELERİMİZ Vakfımız tarafından toplumun dezavantajlı kesimini oluşturan özellikle köyden kente göç etmiş iş imkanı bulamayan kişilere, genç kızlara ve kadınlara yönelik olarak; meslek sahibi olma, ailenin mutluluğunu hedef alan, söz konusu kesimler için toplumun sosyal hayatına katılımı amaç edinen ve eğitimli bir toplum oluşturmayı hedefleyen çalışmalar ile ilgili projeler yapılmaktadır.

7 1-HALI DOKUMA EĞİTİMİ KURSLARININ YAYGINLAŞTIRILMASI PROJESİ
UYGULA MA YILI: den itibaren ŞU ANA KADAR YARARLANAN SAYISI : 290 KİŞİ MAHİYETİ: Bayanlara yönelik halı-kilim atölyeleri Mevcut : 10 Kilim : 2 Hedef:15 adet SONUÇ : Proje Devam Etmektedir

8 2-EĞİTİMLİ ÇOCUKLARLA GÜZEL YARINLARA PROJESİ
UYGULAMA YILI : 2012 ŞU ANA KADAR YARARLANAN SAYISI : 500 KİŞİ MAHİYETİ : Maddi durumu iyi olmayan 8. Ve 12. Sınıf öğrencilerinin dershane ücreti SONUÇ: Proje Haziran 2013 te başarı ile sonuçlanmıştır.

9 3-EĞİTİMİN YAYGINLAŞTIRILMASI PROJESİ
UYGULAMA YILI : 2013 HEDEFLENEN FAYDALANICI SAYISI : 500 KİŞİ MAHİYETİ : Halı kilim atölyeleri toplum merkezleri aile destek merkezindeki bayanlar ile hükümlülerin açık öğretim ücretleri SONUÇ : Proje Devam Etmektedir

10 4-SAĞLIKLI YAŞAM VE BİLİNÇLİ SPOR YAPMA EĞİTİMİ PROJESİ
UYGULAMA YILI : 2013 YARARLANICI KİTLE: HERKES MAHİYETİ : Atatürk stadyumu yan tarafında spor alanı SONUÇ : Proje Devam Etmektedir

11 Genel Müdürlüğümüz ile beraber yürüttüğümüz projelerimiz

12 1-AİLE DESTEK MERKEZİ (ADEM)
Amacımız kadınları ve genç kızları çeşitli kurslarla meslek sahibi yaparak toplum hayatına daha aktif katılmalarını sağlamak. UYGULAMA YILI ŞU ANA KADAR YARARLANAN SAYISI MAHİYETİ SONUÇ 2013 515 KİŞİ BAYANLARI ÇEŞİTLİ KURSLAR İLE MESLEK SAHİBİ YAPMAK. PROJE DEVAM ETMEKTEDİR

13 2-Tüp Bebek Projesi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Siirt ili için 7’si asil ve 2’si yedek olmak üzere toplamda 9 kontenjan belirlenmiştir. Siirt ili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak 6 vatandaşımızı tedavi için İstanbul ve Bursa ilindeki hastanelere göndermiş bulunmaktayız.

14 3-Ev Onarım Projesi Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından Barınma yardımları kapsamında Ev Onarım Projesi hayata geçirilmiştir. Proje ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapılan başvurular değerlendirilmeye alınarak değerlendirme sonucunda onarılmaya uygun evlerin onarımı yapılmaktadır. Siirt Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Proje dahilinde bu güne kadar 27 ev onarımı yapmıştır. Yapılan onarımlar toplamda TL tutarındadır. Proje kapsamında Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğüne 9 ev için yapılan onarım başvurusu kabul edilmiş olup bu onarımlar için toplamda TL vakfımıza tahsis edilmiştir. Ev Onarımı Projesi kapsamında halihazırda 55 hanenin başvurusu alınmıştır. Bu hanelerin incelemeleri tamamlanmış olup mühendis tarafından yazılacak rapor doğrultusunda genel müdürlükten kaynak talebinde bulunulacaktır. Proje kapsamında başvurular alınmaya devam edilmektedir.

15 4-SOSYAL KONUT PROJESİ İlimizde,ihtiyaç sahiplerine yönelik TOKİ tarafından 256 konut inşa edilmiş olup, Vakfımız tarafından konutlar için bini aşkın başvuru alınmış, konut sahipleri noter huzurunda çekilişle belirlenmiştir.

16 Siirt Ürünleri Tanıtım Merkezi’mizde kilim atölyelerinde yapılan kilimler ile Siirt ürünleri tanıtılmakta ve satışa sunulmaktadır.

17 VAKFIMIZDAKİ YENİLİKLER

18 ***Daha önce ayrı dosyalanan GSS(Genel Sağlık Sigortası), Yaşlı ve Engelli Aylığı ile vakıf dosyaları birleştirildi.

19 ***Daha iyi hizmet sunabilmek için numaratör sistemine geçildi.

20 ***Banko sisteminden masa sistemine geçildi.

21 ***Vakfımızın dış fiziki görüntüsü iyileştirildi.
ESKİ

22 ***Vakfımızın dış fiziki görüntüsü iyileştirildi.
YENİ

23 *** Artık bu görüntüler yok… Daha önce dağıtılan toplu yardımlar PTT ile yapılan protokol gereği PTT eli ile dağıtılmaktadır.

24 2013 yılı kömür dağıtımı evlere teslim olacak şekilde planlama yapıldı.

25 ***Toplu yardım dağıtımları,duyurular,vakfımız ile ilgili iş ve işlemler; ilgili vatandaşlara toplu mesaj yöntemi ile haber verilmektedir.

26 ***Vakfımızın duyuruları, iş ve işlemleri ile ilgili haberler vakfımıza ait web adresinden takip edilmektedir.

27 Vakfımızdaki yardım başvuruları en geç 1 ay içerisinde sonuçlanmaktadır.

28 YOKSULSUZ BİR SİİRT İÇİN… Birlikte başaracağız…

29 SİİRT SYDV SUNDU TEŞEKKÜRLER…
***


"SİİRT İLİ SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKFI BAŞKANLIĞI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları