Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Dünyanın bir ucunda yaşayan Türkler onlar. Toplam sayıları 35 (otuzbeş) milyon civarında. Ama haklarında fazla bir şey öğrenilemiyor. Çünkü yaşadıkları.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Dünyanın bir ucunda yaşayan Türkler onlar. Toplam sayıları 35 (otuzbeş) milyon civarında. Ama haklarında fazla bir şey öğrenilemiyor. Çünkü yaşadıkları."— Sunum transkripti:

1

2 Dünyanın bir ucunda yaşayan Türkler onlar. Toplam sayıları 35 (otuzbeş) milyon civarında. Ama haklarında fazla bir şey öğrenilemiyor. Çünkü yaşadıkları topraklar Çin Halk Cumhuriyeti'nin bir parçası ve bölgelerine adeta hapsedilmişler.

3

4 Çin'in baskısı yıllardır sürüyor ama onlar Tibetlilerden farklı olarak dünyaya seslerini duyuracak bir Dalay Lama'ya sahip değiller. Oysa Uygur Türkleri de zaman zaman, daha fazla özgürlük ve demokratik haklar için ayaklandı. Ayaklanmalar hep bastırıldı.

5

6 Kanlı olaylar yaşandı ama dünyanın bundan haberi olmadı. Çünkü Uygur Türklerinin yaşadıkları Sincan Uygur Bölgesi ve özellikle Doğu Türkistan'a, olaylar sırasında bir tek yabancı gazeteci sokulmadı, olayları yansıtacak tek kare fotoğraf çekilemedi.

7

8 Pekin ve Şanghay gibi büyük kentlerde "Olimpiyat temizliği" yapılarak, "Uygur restoranları zorla kapatıldı. Uygurlar Doğu Türkistan’a kovuluyor. Çinliler, Olimpiyata gelecek yabancıların Uygur kültürüyle tanışmasını istemiyor.

9

10 Memurların ve 18 yaşından küçüklerin camiye girmesi yasak. Bölgenin başkenti Urumçi’de ve Kaşgar şehrinde, Türk-Uygur kültürünün parçası olan pazarlar yıkılıyor, kültürel soykırım uygulanıyor. Bölgeye Çinli yerleşimciler getiriliyor.

11

12 DOĞU Türkistanlı işkadını Rabia Kadir, Çin parlamentosuna seçildikten sonra siyasi görüşleri yüzünden 8 yıl hapiste tutuldu. ABD’nin baskısıyla serbest bırakılan Dünya Uygur Kurultayı Başkanı Kadir, Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterildi. Türkiye’nin son yıllarda Çin’i küstürmemek adına Kadir ve diğer Uygur liderlerine, sığınma hakkı bir yana, vize bile vermediği iddia ediliyor

13

14 Pekin yönetimi Doğu Türkistan`daki doğal kaynakları hoyratça tüketirken zengin doğalgaz ve petrol yatakları ise Çin `in zenginliğine zenginlik katıyor. Çin, Uygurları yok etme politikasına paralel olarak bölgenin adını yıllar önce Sincan diye değiştirmişti.

15

16 Çin, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde yaşayan genç Uygur Türkü kadınları zorla evlerinden çıkararak Çin'in doğusundaki fabrikalarda çalışmaya zorlayarak, günde 12 saat çalıştırılan ve maaşları aylarca ödenmeyen kadınlara çok kötü muamelede bulunuyor.

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27 Hapsedildikleri bölgede, dünyadan adeta kopartılmış gibi yaşayan “En uzaktaki Türklerin” (Uygur Türkleri )günlük hayatını yansıtan bu fotoğraflar AP ve Reuters muhabirleri tarafından tüm dünyaya geçildi.

28


"Dünyanın bir ucunda yaşayan Türkler onlar. Toplam sayıları 35 (otuzbeş) milyon civarında. Ama haklarında fazla bir şey öğrenilemiyor. Çünkü yaşadıkları." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları