Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÜLKEMİZİN KÜLTÜREL ZENGİNLİKLERİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÜLKEMİZİN KÜLTÜREL ZENGİNLİKLERİ"— Sunum transkripti:

1 ÜLKEMİZİN KÜLTÜREL ZENGİNLİKLERİ

2 KAPADOKYA Kapadokya, “Güzel Atlar Ülkesi” anlamına gelir. Bölge 60 milyon yıl önce; Erciyes, Hasandağı ve Güllüdağı’nın püskürttüğü lav ve küllerin oluşturduğu yumuşak tabakaların yağmur ve rüzgar tarafından aşındırılmasıyla ortaya çıkmıştır.

3 Kapadokya bölgesi, doğa ve tarihin bütünleştiği bir yerdir.
Nevşehir ilinin Ürgüp ilçesindedir.

4 NEMRUT DAĞI Nemrut Dağı Milli Parkı, Adıyaman ili; Kahta ilçesinde bulunan ve içinde Kommagene Krallığı'nın bir antik kentini barındıran milli park ve ören yeri.

5 Nemrut Dağı doruğundaki kalıntılar.

6 PAMUKKALE Pamukkale, kaynak sularının kirecinden oluşmuş bir tepe. Türkiye'nin en tanınmış doğa harikasıdır; ve Denizli’dedir.

7 Ayrıca Pamukkale’de Antik Havuz, Antik Tiyatro, Arkeoloji Müzesi gezilmesi gereken yerlerdendir.

8 HARRAN HARABELERİ Bu harabeler Şanlıurfa ilindedir.

9 Harran'ın en çok ilgi çeken yanı külah biçimindeki kemik kubbeli tipik evleridir. Harran denilince hemen bu evler akla gelir. Harran harabelerindeki antik mimari kalıntılardan toplanan tuğlalarla köylüler tarafından yapılan bu evler, kare bir alanın üzerini örten külah biçiminde bir kubbeden oluşmaktadır.

10 SAFRANBOLU EVLERİ Safranbolu, Karabük ilinin en büyük ve gelişmiş ilçesidir. Ev örneklerine, Beypazarı , Göynük , Taraklı, Odunpazarı gibi Türkiye'nin birçok yerinde rastlanan Klasik Osmanlı kent mimarisini yansıtan tarihi evleri ile ünlü olan şehir, bu özelliği sayesinde 17Aralık 1994 tarihinden beri Türkiye'de Dünya Miras Listesi 'nde yer alan 9 kültürel varlıktan biridir ve turistik ilgi çekmektedir. Safranbolu ismini, bölgede yetişen ve nadir bir bitki olan safrandan alır.

11 SÜMELA MANASTIRI Sümela Manastırı , Trabzon ili, Maçka ilçesi, Altındere köyü sınırları içerisinde yer alan Rum manastır ve kilisesidir.

12 EFES HARABELERİ Celcius Kütüphanesi Hadrian Tapınağı

13 Mermerli yol Senato Efes, kuruluşu Cilalı Taş Devri M.Ö.6000 yıllarına dayanan, İzmir'in Selçuk ilçesinin 3 km uzağında bulunan antik kent.

14 SELİMİYE CAMİİ Selimiye Camii Edirne'de II.Selim’in Mimar Sinan’a yaptırdığı cami. Sinan'ın 80 yaşında yaptığı ve "ustalık eserim" dediği Selimiye Camii gerek Mimar Sinan'ın gerek Osmanlı mimarisinin en önemli baş yapıtlarından biridir.

15 SULTAN AHMET CAMİİ Sultan Ahmet Camii, yılları arasında sultan I. Ahmet tarafından İstanbul'daki tarihi yarımadada, Mimar Sedefkâr Mehmet Ağa'ya yaptırılmıştır.

16 TOPKAPI SARAYI Topkapı Sarayı, İstanbul'da Sarayburnu'nda, Bizans dönemindeki adıyla Akropol tepesindeki Osmanlı sarayıdır. Topkapı Sarayı dünyada günümüze gelebilmiş sarayların en eskisi ve genişidir.

17 DOLMABAHÇE SARAYI Dolmabahçe Sarayı,Avrupa sanatı tekniklerinin bir karışımı olarak yılları arasında inşa edilmiştir.Sultan Abdülmecit’in mimarı Karabet Balyan’ın eseridir.

18 Dolmabahçe Sarayı’nda 10 kasım 1938’de Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu yatağı.

19 PELİN BOZAL 2/C 1347


"ÜLKEMİZİN KÜLTÜREL ZENGİNLİKLERİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları