Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TÜRK KÜLTÜRÜNÜ YANSITAN ÖĞELER

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TÜRK KÜLTÜRÜNÜ YANSITAN ÖĞELER"— Sunum transkripti:

1 TÜRK KÜLTÜRÜNÜ YANSITAN ÖĞELER
HAZIRLAYANLAR: EDA ERBİRER DİLARA MURATHANOĞLU EMRE DEDEOĞLU ÖMER EREN ERTİN

2 TÜRK KAHVESİ Türk Kahvesi, Türkler tarafından keşfedilen kahve hazırlama ve pişirme metodunun adıdır. Özel bir tadı, köpüğü, kokusu, pişirilişi, ikramıyla kendine özgü bir kimliği ve geleneği vardır. Telvesi ile ikram edilen tek kahve türüdür.

3 LOKUM Osmanlıca rahat ul-hulküm yani boğaz rahatlatan kelimesinden türeyen Lokum, yaklaşık 15. yüzyıldan beri Anadolu’da bilinmekle birlikte, özellikle 17. yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu sınırları içinde yaygınlaştı.

4 NAZAR BONCUĞU Nazara karşı kullanılan nazar boncuklarının doğum yeri Anadolu'dur. Nazar Boncuğu bugün sadece Türkiye'de, İzmir'e bağlı Görece ve Kuru dere köylerinde, bu işe gönül vermiş son bir kaç usta tarafından yapılmaktadır.

5 FES Fes, tepesi düz, genellikle kırmızı, püsküllü, silindirik şapka. İsmini başlıca üretim merkezi olan Fas'ın Fes şehrinden alır. Başta Osmanlı İmparatorluğu olmak üzere birçok Müslüman ülkede kullanılagelmiştir. Kırmızı rengini kızılcık boyasından almıştır.

6 LALE Anavatanı Kazakistan’dır. Türkiye’nin çoğu yerine özellikle Nevşehir ve bölgesine doğal olarak yayılmıştır. Lale özellikle doğu kültür ve mitolojilerinde özel bir yere sahiptir

7 EBRU SANATI Ebru sanatının ne zaman ve hangi ülkede ortaya çıktığı bilinmemekle beraber bu sanatın doğu ülkelerine özgü bir süsleme sanatı olduğu düşünülmektedir. Bazı İran kaynaklarında Hindistan'da ortaya çıktığı yazılıdır. Bazı kaynaklara göre de Türkistan'daki Buhara kentinde doğmuş ve İran yoluyla Osmanlılara geçmiştir. Batıda ebru "Türk Kağıdı" olarak adlandırılmaktadır

8 ÇİNİ Japonya'da keşfedilip Çinlilere geçen bu sanat oradan da Türklere geçmiştir.Ve bu yüzden bu sanatın Çin'e dayandığı dayandığı düşünülerek Çini adı verilmiştir. Türk çini sanatının tarihi ilk Müslüman Türk devletlerinden Karahanlılara kadar dayanmaktadır. Bu da çini sanatının bin yılı aşkın bir geçmişe sahip olduğunu göstermektedir.

9 TÜRK BAYRAĞI Türk bayrağı, Türkiye Cumhuriyeti'nin ulusal bayrağıdır Anayasası'nın 3. maddesine göre, "şekli kanunda belirtilen, beyaz hilal ve yıldızlı al bayraktır.”

10 TEŞEKKÜRLER


"TÜRK KÜLTÜRÜNÜ YANSITAN ÖĞELER" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları