Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Yaşamdan gerçek kesitler

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Yaşamdan gerçek kesitler"— Sunum transkripti:

1 Yaşamdan gerçek kesitler
“O” an Yaşamdan gerçek kesitler İsmail Uslu

2 BABA VE OĞUL 63 bin fotoğraf arasından bütün kategorilerde
birinci olan 'o' an. AP'nin  Fransız fotoğrafçısı Jean-Marc Bouju 'nün Irak savaşında elde ettiği bir 'o' an fotoğrafı... Dikenli tellerin ardında kumda oturan, İşgal güçlerinin  tutukladığı bir babayla oğlu. Necef'teki esir kampında Iraklı baba, oğlunu teselli ediyor. Babanın o koşullarda vücut dili adeta ''geçecek oğlum geçecek merak etme''  diyor...

3

4 AIDS Fotoğraf Çin'den Lu Guang'a ait... AIDS'in bir insanda yaratabileceği tahribatı belki de en iyi anlatan 'o' an fotoğraflarından biri bu... Henan bölgesinde AIDS vakalarının sonunun gelmediği bir kasabadan iki insan var bu karede. Bir Çinli diğer Çinli arkadaşını kucağında taşıyor, çünkü arkadaşının yürüyebilecek hali yok artık. AIDS tüm vücudunu çökertmiş...

5

6 GERİLLALAR Fotoğraf haberdeki insan kategorisinde birinci oldu. Avustralyalı foto muhabiri Philip Blenkinsop'un bir 'o' an eseri... Laos'taki Hmong gerillaları bir toplama kampında... Hmonglar Laos'taki etnik yapılardan biri ve yıllardır yönetime karşı mücadele ediyorlar. Hatta Vietnam Savaşı'nda Amerika'nın yanında yer almışlar... Çocuklar da dahil herkes toplanmış. Başlarında da bir Laos askeri var. Hemen hemen herkesin yüzünde korku var... Fotoğraf adeta ''merhamet'' diye inliyor... Kendi gibi içeriği de siyah-beyaz bir fotoğraf.

7

8 YAŞAMA BAĞLILIK Amerikalı fotoğrafçı Adam Nadel Sierra Leone'de çekmiş bu 'o' anı... Ne olursa olsun yaşama bağlılığın fotoğrafı bu... Tek bacağı olmayan bu insanlar, koltuk değnekleriyle yeşil sahada kıran kırana bir mücadele veriyorlar.

9

10 YANGIN SÖNDÜRME Amerikan THA Press-Enterprise'ın foto muhabiri Mark Zaleski'nin bir siyah-beyaz fotoğrafı. Kaliforniya'daki orman yangınları sırasında çekilmiş bir 'o' an... Bir yangın söndürme helikopteri alevlerin üstüne su  bırakırken dumanlarla birlikte bu ilginç görüntüyü oluşturmuş... Ve siyah-beyaz fotoğrafın yok edilemeyen gücü bir kez daha kanıtlanmış.

11 Diger byEFSaNE PPS Sunumlar icin TIKLAYIN


"Yaşamdan gerçek kesitler" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları