Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

DİDEM GÖRGÜLÜ ÖZGE ÇELİK ÜLKELER : AMERİKA İNGİLTERE YENİ ZELANDA ÇİN

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "DİDEM GÖRGÜLÜ ÖZGE ÇELİK ÜLKELER : AMERİKA İNGİLTERE YENİ ZELANDA ÇİN"— Sunum transkripti:

1 İNTERNETTEN ALIŞVERİŞ YAPAN KİŞİ PROFİLLERİ VE ÜLKELER ARASINDAKİ FARKLILIKLARI
DİDEM GÖRGÜLÜ ÖZGE ÇELİK ÜLKELER : AMERİKA İNGİLTERE YENİ ZELANDA ÇİN BREZİLYA BULGARİSTAN

2 İÇERİK ÇALIŞMANIN AMACI HİPOTEZLER YÖNTEM SONUÇLAR ÇIKARIMLAR
GELECEK ÇALIŞMALAR VE SINIRLAMALAR

3 ÇALIŞMANIN AMACI 6 ülkede ( Amerika, İngiltere, Yeni Zelanda, Çin, Brezilya, Bulgaristan) kişilerin tutum, motivasyon ve demografik özelliklerini inceleyerek, online alışverişte ülkeler arasındaki farklılıkları saptamak.

4 HİPOTEZ - 1 CONVENIENCE - RAHATLIK
“ İnternetten alışveriş yapan kişiler daha rahat insanlardır.” Alışverişe daha az zaman Alışveriş yapılan yer seçiminde esneklik Daha az fiziksel efor Reklam ve promosyona duyarlı

5 HİPOTEZ - 2 INNOVATIVENESS - YENİLİKÇİLİK
“İnternetten alışveriş yapan kişiler yeni ürün ve hizmet kullanımında daha istekliler.” Actualizer Experiencer Aktif Yenilikçi Alışverişte seçici Modern Maceracı Modayı Takip Eden

6 HİPOTEZ- 3 RISK AVERSION – RİSKTEN KAÇINMA
“İnternetten alışveriş yapan kişilerin riskten kaçınma seviyeleri daha düşüktür.” Online alışverişte ve alışverişin tekrarlanma sıklığında, riski tolere edebilme önemli bir etkendir.

7 HİPOTEZ - 4 VARIETY SEEKING – ÇEŞİTLİLİK ARAYIŞI
“ İnternetten alışveriş yapan insanlar yapmayanlara kıyasla çeşitlilikten daha çok hoşlanırlar.” Sürekli tercih ettikleri ürün ve marka mevcutken farklı ürün ve marka deneme isteği

8 HİPOTEZ - 5 IMPULSIVENESS – DÜŞÜNMEDEN ALIŞVERİŞ
“ İnternetten alışveriş yapan kişilerin düşünmeden alışveriş yapma oranları yapmayanlara göre daha yüksektir.” Recreational shoppers and In-home shoppers are more impulsive.

9 HİPOTEZ - 6 BRAND CONSCIOUSNESS – MARKA BİLİNCİ
“ İnternetten alışveriş yapan kişilerin marka bilinci daha yüksektir. ” İnsanlar bildikleri ve güvendikleri markaları internetten satın alırken, daha güvenli bir online alışveriş yaptıklarını hissediyorlar.

10 HİPOTEZ - 7 PRICE CONSCIOUSNESS – FİYAT BİLİNCİ
İnternetten alışveriş yapan kişilerin fiyat bilinci daha yüksektir. Fiyat karşılaştırma imkanı

11 HİPOTEZ – 8 – 9 – 10 ATTITUDES TOWARD SHOPPING, DIRECT MARKETING, AND ADVERTISING – ALIŞVERİŞ, DOĞRUDAN PAZARLAMA VE REKLAMA KARŞI TUTUMLAR “İnternetten alışveriş yapan kişilerin alışverişe karşı tutumları, yapmayanlara oranla daha olumludur.” “İnternetten alışveriş yapan kişilerin doğrudan pazarlamaya karşı tutumları, yapmayanlara oranla daha olumludur.” “İnternetten alışveriş yapan kişilerin reklama karşı tutumları, yapmayanlara oranla daha olumludur.”

12 HİPOTEZ - 11 DEMOGRAPHICS – DEMOGRAFİK ÖZELLİKLER
“ İnternetten alışveriş yapan kişiler daha çok; Genç Eğitimli İnternet ve mail kullanımları yüksek Yüksek gelirli kişilerdir Bayanlara oranla erkekler internetten daha çok alışveriş yapıyorlar.

13 YÖNTEM Araştırma İngiltere ve Yeni Zelanda’da İngilizce diğer ülkelerde ise ana dillerinde yapılmıştır. Araştırmaya katılanların demografik özellikleri

14 SONUÇLAR

15 SONUÇLAR Çoğu ülkede internet üzerinden alışveriş yapanlar rahatlık ararlar. İnternet üzerinden alışveriş yapmayan kişilerden daha yenilikçidirler. (Yeni Zelanda hariç) Düşünmeden alışverişi benimserler. (Yeni Zelanda hariç) Doğrudan pazarlama ve reklama daha pozitif bakarlar. Yüksek gelirlidirler. Bilgisayar, internet ve kullanımları yüksek seviyededir.

16 ÇIKARIMLAR Global bir yaklaşım online pazarlamaya uygun değildir. İstenen hedefleri elde etmek için her pazara yeni stratejiler gereklidir.İnternet üzerinde global olarak rekabet eden şirketlerin bölgesel pazarlama stratejileri benimsemeleri yararlı olacaktır.

17 ÇIKARIMLAR Çalışmanın bulgularında Web sitesi tasarımının önemi vurgulanmaktadır.Web sitesi tasarımında; zaman ve tarih biçimlerine, adreslerine ve telefon numaralarına, Web sayfaları yönlendirmelerine, ölçü birimlerine dikkat etmeleri gerekmektedir. İnternet üzerinden alışveriş imkanı sunan global şirketlere, bölgeler için ayrı ayrı internet siteleri oluşturması veya bölgelerde var olan popüler portallarla işbirliği yapılması önerilmektedir.

18 ÇIKARIMLAR Araştırmalar, İnternet üzerinden alışveriş yapanlar için  kolaylığın daha önemli olduğunu göstermektedir. Pazarlamacılar online alışverişe teşvik etmek için internetten alışveriş yapma sürecini basit hale getirmelidirler. Aynı zamanda; sosyal ağlarda bulunmanın, internette online kalmanın, ürün ve hizmet araştırmanın, kolay alışveriş deneyiminin faydaları üzerine de odaklanmalıdırlar.

19 GELECEK ÇALIŞMALAR VE SINIRLAMALAR
Bu çalışma, gelecekte yapılacak çalışmalara örnek teşkil etmektedir. Bu çalışma, ülkeler içindeki araştırmada kullanılan verilere erişim sınırlamalarından dolayı genellenebilir değildir. Gelecekteki araştırmalarda daha fazla örneklem seçimi ile yapılabilir ve daha objektif sonuçlar elde edilebilir. İnternetten alışveriş yapan ve yapmayanlar arasında ürün kategorilerine göre çalışmalar yapılabilir.

20 Teşekkürler..


"DİDEM GÖRGÜLÜ ÖZGE ÇELİK ÜLKELER : AMERİKA İNGİLTERE YENİ ZELANDA ÇİN" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları