Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Amaçlar  Verinin üretildiği yerden ve üretildiği anda elektronik ortamdan alınması  İnsan emeği ve hataların en aza indirilmesi  Birbirine bağlı süreçlerde.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Amaçlar  Verinin üretildiği yerden ve üretildiği anda elektronik ortamdan alınması  İnsan emeği ve hataların en aza indirilmesi  Birbirine bağlı süreçlerde."— Sunum transkripti:

1

2 Amaçlar  Verinin üretildiği yerden ve üretildiği anda elektronik ortamdan alınması  İnsan emeği ve hataların en aza indirilmesi  Birbirine bağlı süreçlerde ihtiyaç duyulan verilerin paylaşılması  Süreç kontrollerinin mümkün olduğunca sistem tarafından yürütülmesi (ihtiyaç kadar ödenek gibi..)  Farklı birim veya kurumlarda yürütülen süreçlerin paylaşılarak yönetilmesi

3 SGB.Net SGB.Net PLANLAMA UYGULAMA DENETİM KONTROL İZLEME DEĞERLENDİRME Performans Bütçe Harcama Yönetimi Alacak Takip Ödenek Gönderme Taşınır Mal Yönetimi Faaliyet Raporları Ön Mali Kontrol İç Kontrol Performans Raporları Faaliyet Raporları Mali Raporlar Performans Programı Stratejik Plan Mali Planlar ve Raporlar Evrak Yönetimi Tekil sistemler yerine bütünleşik yaklaşım… SGB.net Fonksiyonları

4 B HarcamaYönetimi C Taşınır Mal Yönetimi D Alacak Takibi E Bütçe Uygulama  Sonuç odaklılık  Mali disiplin  Şeffaflık  Denetim  Optimum kaynak dağıtımı  Kaynak kullanımında etkinlik A Bütçeleme F Evrak SGB.net Temel Modüller G Kütüphane H Stratejik Planlama I Personel

5 SGB.net Modüller  Ana menüler de ayrı ayrı detay menülerden oluşmaktadır. (Uygulamadan anlatılacak)

6 SGB.net Sistemi  SGB.net sistemine kullanıcı adı ve password ile giriş yapılmaktadır.  Ayrıca sol tarafta; kullanıcıların şifre girmeden ulaşabileceği kısımlar yer almaktadır. Bu bölüm sayesinde; kullanıcılar, ofis dışında herhangi bir ortamdan kullanıcı adı ve şifre girmeksizin bazı işlemlerini yürütebilirler. Yolluk bildirimi, evrak takibi gibi...

7 SGB.net Sistemi  Kullanıcı, şifresi ile giriş yaptığında yetkisi dahilindeki menüleri görecektir.  İlk ekranda Duyurular, Forum, Sık Kullanılanlar vb. uygulamadan anlatılacak.  Sonrasında menülerde Ayarlar kısmında Güncelleme, Aktarım, Tanımlar vs. detaylı olarak uygulamadan anlatılacak.

8 Teknik Alt Yapısı  Sgb.net Sistemi web tabanlı bir uygulama olup;  C# dili ile Asp.net framework ortamında yazıldı.  Tüm veri tabanları ile uyumlu çalışıyor.  Biz Maliye Bakanlığı olarak SQL Server kullanıyoruz.

9 Teknik Alt Yapısı  İçerisinde hem raporlama yapmak, hem de kullanıcı arayüzlerinde daha kolay ve daha hızlı erişebilirlik için;  Jexcel,  Farpoint,  Ext.net gibi yazılım componentleri kullanılmaktadır.  Harici web servisleri ile de iletişim kabiliyeti vardır.  Mernis (Tckimlikno bilgisi ile nufüs bilgilerini Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nden alıyoruz.)  e-bütçe (Maliye Bakanlığı’ nın diğer bir birimi olan Bütçe Genel Müdürlüğü’nün sistemi e-bütçe’ den bütçeye ilişkin verileri alıp, sistemimizden üretilen verileri yine e-bütçe sistemine gönderebiliyoruz.)  vb.

10 Sistemin Güvenliği  SGB.net uygulama sunucu güvenliği alanında sistem en başta donanımsal bir firewall tarafından anti virüs, saldırı önleme sistemi (IPS-IDS),güvenlik açığı taraması ve loglama/izleme özelliği kullanılarak denetlenmektedir.

11 Sistemin Güvenliği  Kullanıcı ile uygulama arasındaki iletişim yüksek güvenilirliğe sahip SSL sertifikaları ile güvence altına alınmıştır.

12 Sistemin Güvenliği  TSE’ den alınan ISO 27001 belgesinin gerektirdiği biçimde sistem kontrolleri yapılmaktadır. Penetrasyon testleri, fiziksel güvenlik, şifre güvenliği vb.


"Amaçlar  Verinin üretildiği yerden ve üretildiği anda elektronik ortamdan alınması  İnsan emeği ve hataların en aza indirilmesi  Birbirine bağlı süreçlerde." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları