Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Hazırlayan: Emin Deniz Aktaş 4-A 63

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Hazırlayan: Emin Deniz Aktaş 4-A 63"— Sunum transkripti:

1 Hazırlayan: Emin Deniz Aktaş 4-A 63
FOTOĞRAFÇILIK Hazırlayan: Emin Deniz Aktaş 4-A 63

2 Sanat Nedir ? Genel bir anlatışla, düşünülen bir şeyi meydana getirmek özelliğindeki bilgilerin uygulanmasına ve o işi meydana getirmek için bilgi ve zekânın kullanılmasına denir. Sanatın niteliği üzerinde filozoflar ve düşünürler çeşitli açıklamalarda bulunmuşlardır.

3 Sanat Nedir ? Bazı filozof ve düşünürlere göre sanatın niteliğinde iyi, güzel ve gerçek vasıfları vardır ve sanatın fayda ile ilgisi bulunur. Bazı filozoflar ise, sanatın fayda ile bir ilgisi olmadığını, sanatın, sanat için olduğu, sanatta hiç bir maddî fayda aramaması gerektiği görünüşünü savunurlar.

4 Sanat Dalları Nelerdir ?
Fotoğrafçılık Heykel Tiyatro Müzik Resim Dans

5 Fotoğrafçılık Nedir ? Işık aracı ile resim çıkarmak usul ve sanatı 1829 yılında Nicephore Niepce ( ) ve Jacques Daguerre ( ) adlı iki Fransız araştırıcı tarafından keşfedilmiştir. Fotoğrafçılığın esası gümüş bromür (Bromhidrik asidin tuzu veya eteri) gibi bazı tuzların güneş ışığı etkisi ile kararması esasına dayanır.

6 Fotoğrafçılık Nedir ? Gümüş bromürü ve iyice hassas bir hale getirilmiş bir cam ya da jelâtin plağı fotoğraf makinesinin karanlık oda denilen boşluğunun sonuna yerleştirilir. Dışarıda resmi alınmak istenen şeyin hayali, ters olarak bu plâk üzerine tespit edilir.

7 Fotoğrafçılık Nedir ? Böylece, negatif bir hayal elde edilmiş olur. Bu hassas plâk üzerine tespit edilmiş şeyin ışığı çok fazla gelmiş kısımları koyu siyah az gelmiş kısımlar daha açık, ışık görmemiş kısımları beyaz olarak çıkar. Bu siyahlı beyazlı fark, ışığa gelen ve gelmeyen kısımların, ışığı alma derecelerine eşit oranda ve ters şekilde belirir.

8 Fotoğrafçılık Nedir ? Elde edilen ve negatif olan bu klişe ya da cam sonradan yine hassas olarak hazırlanmış olan kâğıt üzerine, belli işlemlerden geçirilerek yeniden tespit edilir. Fotoğraf kâğıdına tespit edilen resim, bu kere negatif olarak değil de, tabiattaki ışık alma durumuna eşit olarak tespit edilmiş olur.

9 Fotoğrafçılar 1 Alex Webb: 1952 yılında San Francisco’da doğan bağımsız fotoğrafçı Alex Webb, Harvard'd a Tarih ve Edebiyat eğitimi ve ardından Harvard Carpenter Görsel Sanatlar Merkezi’nde fotoğraf eğitimi aldı yılında profesyonel olarak gazete ve dergiler için foto muhabirliği yapmaya başlayan sanatçı, 1976 yılında Magnum Ajansı’na üye oldu. 1970’lerin ortalarında Amerika’nın güneyine yöneldi ve küçük kasaba hayatını siyah-beyaz olarak fotoğrafladı.

10 Alex Webb’in Bir Fotoğrafı

11 Fotoğrafçının Resmi

12 Fotoğrafçılar 2 Robert Capa : Savaşın fotoğrafı dendiğinde kaçınılmaz olarak ilk akla gelen isim Capa olacaktır. Hayatı boyunca fotoğrafladığı beş büyük savaş ve elli yakın çatışma bu iddiayı doğrular niteliktedir. Capa, gerçek ismiyle Andre Freidmann 22 Haziran 1913 yılında Budapeşte’de dünyaya gelmiştir.

13 Robert Capa’nın Bir Fotoğrafı

14 Fotoğrafçının Resmi

15 Fotoğrafçılar 3 İzzet Keribar: 1936 yılında İstanbul'da doğan İzzet Keribar, genç yaşından itibaren fotoğrafa karşı ilgi duydu ve 1957 de askerliğini yapmak üzere gittiği Kore'de, devamlı fotoğraf çekerek, tekniğini ve deneyimini geliştirdi. Büyük bir aradan sonra, 1980 yılında, fotoğrafa tekrar yöneldi. O yıldan beri yurtiçinde ve yurtdışında fotoğraf amaçlı geziler düzenlemekte ve yoğun olarak fotoğraf üretmeye devam etmektedir.

16 İzzet Keribar’ın Bir Fotoğrafı

17 Fotoğrafçının Resmi

18 Bir Fotoğraf

19 Benim Çektiklerim

20 Benim Çektiklerim

21 Benim Çektiklerim

22 Atatürk Sanat Galerisini Gezerken Bir Fotoğrafı

23 Kaynakça http://www.turkcebilgi.com http://www.letsgodigital.org


"Hazırlayan: Emin Deniz Aktaş 4-A 63" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları