Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SANAT VE SANAT DALLARI HAZIRLAYAN:EMRE BOYUN

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SANAT VE SANAT DALLARI HAZIRLAYAN:EMRE BOYUN"— Sunum transkripti:

1 SANAT VE SANAT DALLARI HAZIRLAYAN:EMRE BOYUN

2 SANAT NEDİR? Sanat nedir?
Sanat kendi duygu ve düşüncelerini ifade etmenin en önemli yollarından biridir. İlk tiyatroyu kim bulmuştur? İlk tiyatro farklı bir çok şeye dayanır ama ilk tiyatroyu bulan yunan mitolojisinde Zeus’un oğlu Diyanizos’tur. Farklı sanat dalları nelerdir? Tiyatro,resim,müzik, fotoğrafçılık,heykelcilik gibidir.

3 Türk Tİyatrosu Geleneksel tiyatro başlığı altında genellikle kukla meddah,Karagöz, ortaoyunu ve köy seyirlik oyunu gibi gösteri türleri yer alır. Şarkı, dans ve söz oyunlarına dayanan geleneksel tiyatro yazılı bir metne dayanmaz.

4 Bunlarda Türklerin Orta Asya'dan getirdikleri inançların izleri olduğu gibi, Anadolu'da daha önce yaşamış olan toplulukların kültürlerinin de katkısı vardır. Bu oyunların başlangıçta amaçları zamanla değişmiş olsa bile, Türk köylüsünün bu geleneği sürdürdüğü görülür.

5 Seyirlik köy oyunlarının başlıca türleri şunlardır: Ölüp dirilme, esnaf oyunları, çoban oyunları, günlük hayattan sahneler, hayvan benzetmeleri, kız kaçırma, efsane ve masallardan oyunlar.

6 Türk tİyatrocuları Müjdat Gezen 29 Ekim 1943 yılında İstanbul Fatih'te doğdu. Sahneye ilk kez 1953 yılında Hırka-i şerif ilköğretim okulunda ilk piyesinde çıktı. Ve aynı yıl Doğan Kardeş çocuk dergisinde şiirleri yayımlandı.

7 Tİyatro yıllarında çeşitli amatör tiyatro topluluklarında rol aldı ve 1960 yılında İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatroları‘da profesyonel oldu ve Vefa Lisesini bitirdi.

8 Müjdat Gezen ‘İn Sanat Merkezİ
Müjdat Gezen Sanat Merkezi, kısa adıyla MSM, İstanbul'da yerleşik, Ziverbey mevkiinde bulunan, içeriğinde Müzik, tiyatro vb. eğitimlerin olduğu bir sanat merkezidir. Tiyatro, Klasik Türk Müziği, Türk Halk müziği, Hafif Batı Müziği.

9 Ayrıca yetişkinler için akşam okulları,Actor Studio ,hafta sonu kış okulları,yaz okullar ile de tiyatroyla hobi olarak ilgilenenlere ücretli eğitim vermektedir.

10 Levent Kırca Levent Kırca, (d. 1948, Samsun). Türk komedyen,tiyatro ve sinema oyuncusu. İlk kez 1964'de Ankara Devlet Tiyatrosu'nda sahneye çıktı. Nasrettin Hoca Oyun Treni, Siz Olsaydınız Ne Yapardınız?, Bu Oyun Nasıl Oynanmalı?, Sağlık Olsun!, Ne Olur Ne Olmaz gibi televizyon dizilerinin yapımcılığını üstlendi.

11 1978'de Altınşehir adlı filmle sinemaya geçti
1978'de Altınşehir adlı filmle sinemaya geçti. Hodri Meydan Topluluğu adlı Tiyatro Grubu'nu kurdu.Eski eşi Oya Başar ile birlikte Güzel ve Çirkin ve Sefiller adlı oyunları sergiledi

12 Kemal Sunal Ali Kemal Sunal`ın hayatı 11 Kasım 1944'te doğan sanatçı, Malatya'nın Doğanyol ilçesindendir. Vefa Lisesi'nden mezun oldu.. Sanat hayatı, "Zoraki Tabip" adlı tiyatro oyunuyla başladı. 1 yıl kadar Kenterler Tiyatrosu'nda çalıştıktan sonra Devekuşu Kabare Tiyatrosu'nda görev aldı.

13 Türk sinemasında başta İnek Şaban tiplemesi olmak üzere canlandırdığı pek çok tiple sevenlerinin kalbinde taht kuran Kemal Sunal, 7'den 70'e herkesin sevgisini kazandı.

14 kaynakça Vikipedi,sınıf panosu,internet, gezen kimdir .com


"SANAT VE SANAT DALLARI HAZIRLAYAN:EMRE BOYUN" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları