Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HAZIRLAYAN: ÖMER SAMİ ÖZTOPALOĞLU

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HAZIRLAYAN: ÖMER SAMİ ÖZTOPALOĞLU"— Sunum transkripti:

1 HAZIRLAYAN: ÖMER SAMİ ÖZTOPALOĞLU
FOTOĞRAFÇILIK MÜZİK SANAT DALLARI HAZIRLAYAN: ÖMER SAMİ ÖZTOPALOĞLU DANS RESİM TİYATRO HEYKEL

2 SANAT NEDİR? Sanat en genel anlamıyla, yaratıcılığın ve/veya hayal gücünün ifadesi olarak anlaşılır.

3 MÜZİK DANS Tİyatro RESİM HEYKEL Fotoğrafçılık
SANAT DALLARI MÜZİK DANS Tİyatro RESİM HEYKEL Fotoğrafçılık

4 FOTOĞRAFÇILIK NEDİR? Fotoğrafçılık, Kamerayla ışığı hassas bir yüzey üzerine kaydederek görüntü oluşturma işi. İşlevsel uygulamaları nedeniyle bir zanaat olduğu gibi, estetik yönüyle bir sanat olarak kabul edilir.

5 ÜNLÜ FOTOĞRAFÇILAR ARA GÜLER
Ara Güler 16 Ağustos 1928 ’ de doğmuştur.Ünlü Ermeni asıllı Türk fotoğraf sanatçısı ve foto-muhabirdir. Ara Güler Fotoğrafçı Ermeni asıllı eczacı bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Çocukken sinemadan çok etkilendi,

6 ÜNLÜ FOTOĞRAFÇILAR ARA GÜLER
Muhsin Ertuğrul'un yanında tiyatro ve oyunculuk eğitimi almaya başladı. 1950'de Yeni İstanbul gazetesinde gazeteciliğe başladı. Daha sonra İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'ne devam etti ancak fotoğrafçı ve gazeteci olmaya karar verdi.

7 ÜNLÜ FOTOĞRAFÇILAR HÜSNÜ GÜRSEL
1925 yılında Adapazarı'nda doğdu. Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Resim-İş Bölümü'nden 1948 yılında mezun oldu. Köy Enstitüleri, öğretmen okulları, orta okullarda 32 yıl görev yaptı yılından beri fotoğraf sanatıyla uğraşmaktadır.

8 ÜNLÜ FOTOĞRAFÇILAR HÜSNÜ GÜRSEL
Birçok kişisel sergi açtı, ulusal ve uluslararası sergi, bienal ve yarışmalara katıldı, ödüller aldı. AFAK kurucu üyesi, İFSAK, KASK ve SAGÜSAD onur üyesidir. Evli ve üç çocuk babasıdır.

9 FOTOĞRAF NASIL BULUNDU?
1813'de Joseph Nicepore Niepce ışığa duyarlı bir levha üzerinde, kalıcı görüntüler elde etmeyi başarır. Niepce‘ in görüntüsü sekiz saat boyunca ışıklanır. 1829'da benzer çalışmalar yapan Louis-Jacques-Mande Daguerre‘ la ortaklık kurar.

10 FOTOĞRAF NASIL BULUNDU
Niepce , çalışmaları bir yönteme dönüşemeden vefat eder.1835 yılına gelindiğinde, bir gün Daguerre ışıklanmış bir levhayı içinde kimyasalların bulunduğu bir kaba yanlışlıkla koyar. Birkaç gün sonra levhayı farkettiğinde, elde ettiği sonuçtan kendi adını vereceği yöntemi bulur.

11 İLK FOTOĞRAF NASIL OLUŞUYORDU
Ayna görüntüsünün tersinin elde edildiği bu yöntemde; bir gümüş levha, iyot buharına tutulur, yüzeyinde gümüş iyodürden oluşan bir tabaka elde edilir, bu yüzey, karanlık kutu yeterince ışıklandıktan sonra cıva buharıyla yıkanır

12 GÖRSEL KÖŞESİ

13 BİZİ İZLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER
KAYNAKÇA Kullandığım kaynaklar BİZİ İZLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER


"HAZIRLAYAN: ÖMER SAMİ ÖZTOPALOĞLU" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları