Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

FOTOĞRAF Gözde Özendi.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "FOTOĞRAF Gözde Özendi."— Sunum transkripti:

1 FOTOĞRAF Gözde Özendi

2 Fotoğraf kamerayla, ışığı hassas bir yüzey üzerine kaydederek oluşan görüntüdür. Bir sanat olarak kabul edilir.  Bir elektronik görüntü sensöründe fotoğraf, her bir piksele elektrik yüklenmesi ve elektronik olarak bu fotoğrafın işlenmesi sonucu oluşur.

3 İlk fotoğraflar çekilmeden uzun zaman önce Çinli filozof Mo Di ve Yunan matematikçiler Aristoteles ve Öklid M.Ö. 5. ve 4. yüzyıllarda bir iğne deliği kamerasından bahsetmişlerdir. MS 2. yüzyılda Bizanslı matematikçi Anthemius deneylerinde bir tür karanlık oda kullanmıştır.

4

5 Fotoğrafın temeli ISO-ENSTANTENE-DİYAFRAM üstüne kurulmuştur.

6 Diyafram Fotoğraf çekmek istediğinizde,deklanşöre bastığınızda ışık ışınları lensin izin verdiğiniz diyafram aralığından geçer ve sensörünüzde görüntüyü oluşturur. Yani ayarladığınız diyafram değeri,deliğin büyüklüğünü belirtir,bu da basit olarak ne kadar ışık istediğinizdir.Delik ne kadar büyük olursa ışık o kadar çok düşer sensörünüze.

7

8

9 Diyaframın en önemli ve etkili kullanım alanlarının başında alan derinliği gelmektedir.Kısık diyaframda(sayısal değer büyük) alan derinliği fazladır yani her yer nettir.

10

11

12 Enstantene Enstantene hızı aynı zamanda perde hızı olarakta bilinir.Deklanşöre bastığımızda sensöre ne kadar süre ışık düşeceğini belirleyen değerdir.Enstantane saniyeler ile ölçülür. Örneğin saniyenin 1/8000’ü yada 10/8’i. Rakam büyüdükçe pozlama süresi azalmış olur.

13

14

15

16 ISO Iso kısaca ışığa duyarlılıktır.Fotoğrafınızın temiz keskin doğru renklere sahip olmasını istiyorsanız fotoğraflarınızda gürültü olmamasına dikkat etmelisiniz.Bu da ancak Iso değerinizin küçük olmasıyla sağlanır.

17

18

19

20

21

22


"FOTOĞRAF Gözde Özendi." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları