Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

IŞIK VE SES.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "IŞIK VE SES."— Sunum transkripti:

1 IŞIK VE SES

2 IŞIK Çevremizdeki cisimleri görmemize ve renkleri ayırt etmemize yarayan enerji şeklidir.

3

4 DOĞAL IŞIK KAYNAĞI Işık kaynaklarından bazıları kendiliğinden ışık üretir. Bunlara doğal ışık kaynakları denir. Güneş, yıldızlar, ateş böceği, şimşek, yıldırım ve deniz diplerinde yaşayan bazı balıklar doğal ışık kaynaklarıdır.

5

6 YAPAY IŞIK KAYNAĞI Yapay ışık kaynakları; katı ve sıvı yakıtlar yakarak ya da elektrik enerjisini ışık enerjisine dönüştürerek yapay ışık sağlarlar. 

7

8 Ampul Trafik lambası Meşale Televizyon ekranı Fener Tungsten Fitilli Lamba Ark Lambaları Buharlı Lambalar Floresan Lambalar Havagazı Lambaları, Asetilen Lambaları Petrol Lambaları Kandiller Magnezyum lambalar Mum yapay ışık kaynaklarıdır

9 YANSIMA Işık ışınlarının önlerine çıkan parlak yüzeylere çarparak geri dönmeleri. Fizik ilminin optik bölümünde incelenen bir hadisedir. Işık ışınları klasik fiziğe göre saydam ortam içinde doğru yol boyunca hareket ederler. 

10 DÜZ YANSIMA Cisimlerin yüzeylerinin farklı özelliklere sahip olması onların ışığı farklı biçimlerde yansıtmalarına sebep olur. Düzlem aynaya gönderilen paralel ışık ışınlarıayna  yüzeyinden birbirine paralel olarak yansır. Bu tür yansımalar düzgün yansıma olarak bilinir. Cisimlerin bir yüzeyde net görüntülerinin oluşması düzgün yansımanın sonucudur.

11

12 DAĞINIK YANSIMA Dağınık Yansıma Eğer yüzey düzgün değilse, yüzeyin bütün noktalarındaki normaller farklıdır. Yüzeye paralel gelen ışınların gelme açıları yansıma açılarına eşit olmaz. Bu yansımaya dağınık yansıma denir.

13 SES Kulağın duya bileceği basit titreşimlerdir. İnsanların birbirleriyle iletişim kurmaları,duygu ve düşüncelerini aktarabilmeleri için konuşmaları gerekir. Konuşmanın temel öğesi sestir.

14

15 VEEE SORULAR

16 1.Işık ve ses bir enerjimidir?
Cevap:Işık görmemizi sağlayan ses ise duymamızı sağlayan bir enerji çeşididir. 2.Doğal ışık kaynağı nedir? Kendiliğinden çevresine ışık yayan varlıklara doğal ışık kaynağı denir. Güneş ve ateş böceği doğal ışık kaynaklarıdır.

17 3.Yapay ışık kaynağı nedir?
Kendiliğinden ışık yaymayan,diğer ışık kaynaklarından aldıkları ışığı yansıtan ışık kaynaklarına yapay ışık kaynağı denir.


"IŞIK VE SES." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları