Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İHLAS HABER AJANSI FOTOĞRAF EĞİTİMİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İHLAS HABER AJANSI FOTOĞRAF EĞİTİMİ"— Sunum transkripti:

1 İHLAS HABER AJANSI FOTOĞRAF EĞİTİMİ
FOTOĞRAF TEKNİĞİ

2 FOTOĞRAFÇI, HERKESİN BAKTIĞINI DAHA FARKLI GÖREBİLEN KİŞİDİR

3 HERKES FOTOĞRAF ÇEKEBİLİR …
AMA HERKESİN FOTOĞRAFI , BİLENLERKİ KADAR İYİ OLAMAZ… ÇÜNKÜ BİLENLER, BİLGİLERİNİ KULLANARAK FOTOĞRAF ÇEKERLER… HERKES FOTOĞRAF ÇEKEBİLİR … AMA HERKESİN FOTOĞRAFI , BİLENLERKİ KADAR İYİ OLAMAZ… ÇÜNKÜ BİLENLER, BİLGİLERİNİ KULLANARAK FOTOĞRAF ÇEKERLER…

4 FOTOĞRAF MAKİNESİ Fotoğraf makinesi, ışık ile resim çizmeye yarayan alete denir. Her fotoğraf makinesi çeşitli ayar ve düzenekleri çıkarıldığında temel olarak ışık geçirmez bir kutudur.

5 Fotoğraf makinesinin ön kısmında, resmi çekilen konudan yansıyan ışığın içeri girmesine imkan veren ve genellikle açıklığı değişebilir bir objektif bulunur. Objektifin içerisindeki diyafram, makinenin içindeki perde (enstantane) ve İSO sayesinde iyi fotoğraflar çekilebilir.

6 OBJEKTİF - Her fotoğraf makinesi fotoğraf çekebilmek için bir objektife ihtiyaç duyar. - Objektif, ışığın ya da fotoğrafını çekeceğimiz nesnenin, fotoğraf makinesine ulaşmasını sağlayan mercekler topluluğudur.

7 DİYAFRAM İçeri giren ışığın Objektiften geçerek makineye ulaşmasını sağlayan mekanizmadır. Objektifin içerisindeki bir delik olarak düşünün!

8 Diyafram Fotoğraf Endüstrisinde “f” ile simgelenir
Diyaframın açıklığını rakamlar belirler. Bu rakamları değiştirerek diyafram deliğini büyültebilir, ya da küçültebiliriz.

9 DİYAFRAM DEĞERİ KÜÇÜLDÜĞÜNDE FOTOĞRAFTA ALANDERİNLİĞİ ARTAR, YANİ ÖNDEKİ OBJE DAHA ÇOK IŞIK GÖRDÜĞÜ İÇİN NETLEŞİNCE ARKA TARAFDA BULANIR…

10 FOTOĞRAF ÇEKEBİLMEK İÇİN MÜCADELE ETMELİSİNİZ

11 ENSTANTANE Bugün kullandığımız dijital fotoğraf makinelerinde elektronik olarak kontrol edilen bir perdedir.

12 Enstantane de tıpkı diyafram gibi rakamlarla yönlendirilir
Enstantane de tıpkı diyafram gibi rakamlarla yönlendirilir. Enstantane için verilen değerler, perdenin açılıp kapanma hızını belirler. Değer büyüdükçe perde hızlı açılıp kapanır. Değer küçüldükçe de, perde hızı yavaşlar.

13 Peki perdenin hızlanması ya da yavaşlaması fotoğrafta neyi belirler?

14 HIZLI PERDE NESNELERİ DONDURUR VE O ANI FOTOĞRAFLAR

15 YAVAŞ PERDE NESNELERİ HAREKETLİ ÇIKARTIR

16

17

18

19

20

21 İSO-ASA - ISO’nun kullanımı enstantane ve diyaframa destek olacak şekilde olmalıdır. - İSO, sensörün ışığa olan duyarlılığıdır. - Dijital fotoğraf makinelerinde makinenin üzerinden İSO değeri ayarlanabilir. - Yüksek İSO'da sensör ışığa daha duyarlı, düşük İSO'da ise daha az duyarlıdır.

22 YÜKSEK İSO DÜŞÜK İSO

23


"İHLAS HABER AJANSI FOTOĞRAF EĞİTİMİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları